vakiel

ارائه خدمات حقوقی

دادخواست مطالبه دیه | نمونه متن مطابه دیه

۰ بازديد

دادخواست مطالبه دیه را چه کسی می تواند بدهد؟ دیه به مالی می‌گویند که به علت جنایت رخ‌داده و ورود آسیب به جان یا عضو بدن یک شخص به شخصی که جنایت علیه او انجام‌شده و یا اولیا دم وی پرداخت می‌شود. این مال توسط مجرم یا جانی باید پرداخت گردد. به عنوان مثال در قتل‌های که به موجب خطا رخ می‌دهند قتل‌های شبه عمد و .. حکم پرداخت دیه صادر می‌شود. در مواردی که امکان تعقیب متهم به صورت کیفری وجود ندارد می‌توانیم ارائه دادخواست به مراجع حقوقی، دیه را مطالبه نماییم. در ادامه این مطلب به معرفی و نحوه نگارش دادخواست مطالبه دیه خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  دادخواست مطالبه دیه

دادخواست مطالبه دیه چیست ؟

هنگامی که به جسم و جان یک فرد ضرر وارد شود و جنایتی علیه وی مانند قتل یا جرح شبه عمد انجام شود. بر اساس قانون به آن فرد دیه تعلق می‌گیرد. دیه مالی است که به جهت این جنایات واردشده باید توسط فرد ضارب یا جانی به مجنی علیه یا اولیا دم مجنی علیه، پرداخت شود.

اگر شاکی قصد مجازات جزایی متهم و درخواست دیه دارد. ابتدا باید برای ثبت شکایت خود به دادسرا مراجعه و دعوای جزایی طرح کند. و یا به مرجع انتظامی مراجعه نموده و رسیدگی به پرونده را درخواست کند. در فرض مراجعه به دادسرا، این مرجع ممکن است برای تحقیقات لازم از نیروی انتظامی درخواست نماید. به هر صورت شروع فرایند دادرسی کیفری برای دادخواست مطالبه دیه با شکایت شاکی انجام می‌گیرد.

گاهی ممکن است تعقیب کیفری متهم به دلایلی غیرممکن شود. مثلاً فوت متهم در مجازات‌های شخصی و یا بخشش از طرف مدعی خصوصی در جرائم قابل گذشت. یا مواردی مثل عفو، مرور زمان در مجازات‌های بازدارنده، نسخ مجازات قانونی، یا اعتبار امر مختومه و … که دیگر تعقیب کیفری امکان‌پذیر نیست.

در این شرایط که تعقیب کیفری متهم ممکن نیست افراد می‌توانند با ارائه یک دادخواست به دادگاه‌ حقوقی دیه خود را مطالبه نمایند. درنهایت شما برای مطالبه دیه به سبب ورود ضرر جسمی و جانی به خودتان یا کسی که ولی ‌دم او هستید باید دادخواست مطالبه دیه تنظیم و به دادگاه تسلیم نمایید.

برای آشنایی با انواع خسارات قابل مطالبه کلیک کنید.

متن دادخواست مطالبه دیه

قبل‌تر گفتیم که برای مطالبه دیه به سبب ورود ضرر جسمی و جانی باید ابتدا دادخواست مطالبه‌دیه را تنظیم نمایید و به مراجع قانونی صالح ارائه کنید. اما تنظیم این دادخواست و نگارش آن به چه صورت است؟

در تنظیم دادخواست دیه همانند سایر دادخواست‌ها ابتدا باید خواهان، خوانده و خواسته مشخص شوند. مقصود از خواهان، شخصی است که شکایت دارد و این دادخواست را تنظیم می‌کند. بنابراین مقصود از خوانده، شخصی است که خواهان علیه وی شکایت به عمل می‌آورد. و در بحث ما مقصود از خواسته، همان مطالبه دیه است.

بعد از نگارش نام خواهان، خوانده و خواسته مورد نظر باید دلایل و ضمایم را در برگه دادخواست ذکر کنیم مثل شهادت شهود، گزارش پزشکی قانونی در خصوص ضرر جسمی واردشده جهت مطالبه‌دیه و همچنین گزارش پلیس نیروی انتظامی یا در موارد تصادفات رانندگی گزارش پلیس راهنمایی و رانندگی. و پس از تکمیل این بخش، باید شرح خواسته خود را در برگه دادخواست مطالبه دیه نگارش نمایید.

برای اطلاع از مقدار دیه اعضای بدن کلیک کنید.

مثال از نمونه متن

توجه داشته باشید که متن پیش رو تنها یک نمونه و مثال برای آشنایی بیشتر با نحوه نگارش دادخواست مطالبه دیه است. بنابراین به‌ویژه در بخش شرح خواسته مثال زده‌شده در زیر، نمی‌توانیم. این نمونه متن را برای همه انواع مطالبات دیه تعمیم دهیم. در ادامه نمونه متن دادخواست مطالبه دیه را مشاهده فرمایید.

خواهان: آقا/ خانم ….

خوانده: آقا/خانم ….. یا شرکت بیمه …..

خواسته: مطالبه دیه

دلایل و منضمات: 1.شهادت شهود – 2. گزارش پزشک یا پزشکی قانونی – 3. گزارش نیروی انتظامی یا پلیس راهنمایی رانندگی

شرح خواسته:

ریاست محترم دادگاه عمومی …..

با سلام احتراماً به استحضار می‌رسانم؛ به سبب حادثه‌ای که خوانده مسئول ایجاد آن بود. بنده از ناحیه …. مصدوم شدم. نظر به اینکه با وجود مراجعه مکرر برای دریافت وجه دیه، هنوز موفق به دریافت آن نشدم. از دادگاه محترم تقاضا دارم با توجه به ادله استناد شده به محکومیت خوانده جهت پرداخت دیه مقررشده توسط قانون حکم فرمایند.

مدارک لازم جهت طرح شکایت مطالبه دیه

شما برای طرح دعوای مطالبه دیه می‌توانید یک تصویر از دادنامه، تصویر گزارش نیروی انتظامی و تصویر گزارش پزشکی قانونی را ارائه نمایید. البته این موارد در ابتدای امر برای ثبت و طرح شکایت اختیاری است. اما مهم‌تر از آن برای ثبت شکایت لازم است حتماً کارت ملی خود را برای احراز هویت به همراه داشته باشید. و همچنین لازم است هزینه‌های مورد نیاز دادرسی را پرداخت نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

سؤالات متداول

دادخواست مطالبه دیه چیست ؟

در شرایطی که تعقیب کیفری متهم جهت ورود ضرر جانی و جسمی به افراد ممکن نیست. می‌شود با ارائه یک دادخواست به دادگاه‌ حقوقی دیه خود را مطالبه نمایند. که به آن دادخواست مطالبه‌دیه می‌گویند.

مدارک لازم برای طرح دعوای مطالبه دیه چیست ؟

تصویر از دادنامه، تصویر گزارش نیروی انتظامی و تصویر گزارش پزشکی قانونی. به همراه داشتن کارت ملی و پرداخت هزینه‌های لازم برای دادرسی.

مجمع عمومی شرکت ها و نحوه برگزاری

۱ بازديد

مجمع عمومی شرکت ها را شامل چه کسانی می شود؟ قانون تجارت ایران انواع شرکت‌های تجاری را در مواد خود پیش‌بینی و تعریف نموده است. همچنین احکام خاص مربوط به تمامی این شرکت‌ها را نیز بیان نمود. یکی از مهم‌ترین احکام مربوط به شرکت‌های تجاری تشکیل مجمع‌عمومی شرکت‌ است. وظایف، حدنصاب و نحوه تصمیم‌گیری در هر یک از انواع مجامع عمومی مربوط به شرکت‌های تجاری مختلف با یکدیگر متفاوت است. که از قضا تمامی این موارد در قانون بیان‌شده است. اما در یک بیان کلی می‌توانیم بگوییم مجامع عمومی شرکت‌ها برای تصمیم‌گیری در خصوص امور مهم و عمده در شرکت‌ها تجاری ایجاد می‌شوند. در ادامه این مطلب به معرفی مجمع‌عمومی شرکت خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  مجمع عمومی شرکت ها و نحوه برگزاری

مجمع عمومی شرکت چیست ؟

قانون تجارت انواع شرکت های تجاری را معرفی می‌کند. ازجمله مشهورترین این شرکت‌هایی تجاری معرفی‌شده در ماده 20 قانون تجارت می‌توانیم به شرکت‌های سهامی عام و سهامی خاص اشاره کنیم. در شرکت‌های سهامی سرمایه شرکت به سهام‌های مساوی تقسیم می‌شود. و در نوع شرکت سهامی عام، سرمایه از طریق فروش سهام به مردم تأمین می‌گردد. اما در نوع شرکت سهامی خاص تمام سهام به مؤسسان شرکت تعلق دارد و سرمایه توسط ایشان تأمین می‌شود.

به هر ترتیب در این شرکت‌های سهامی جهت تصمیم‌گیری در خصوص امور مهم و عمده شرکت باید توسط صاحبان سهام انجام شود. بنابراین قانون تجارت برای انجام این تصمیم‌گیری‌ها، مجمع عمومی را ایجاد نمود. همچنین قانون انواع این مجامع عمومی و وظایف آن را نیز شرح می‌دهد.

برای انجام امور ثبت شرکت ها در کوتاه ترین زمان کلیک کنید.

تعریف مجمع عمومی شرکت در قانون تجارت

قانون تجارت در ماده 72 خود مجمع عمومی شرکت‌های سهامی را تعریف می‌کند. بر اساس این ماده مجامع عمومی در واقع متشکل از تمامی صاحبان سهام یک شرکت سهامی هستند. این مجمع جهت تصمیم‌گیری در خصوص مسائل مهم شرکت و ارائه گزارش‌های لازم به صاحبان سهام تشکیل می‌شود.

مطابق قانون تجارت اگر مؤسسان مقررات و قواعدی برای تشکیل این مجمع در نظر دارند باید در اساسنامه شرکت ذکر نمایند. مگر در مواردی که قانون تجارت خود برای مجمع‌عمومی احکام خاصی را پیش‌بینی کرده باشد. که بر اساس قانون، مجامع عمومی توسط هیئت‌رئیسه اداره می‌گردد. و هیئت‌رئیسه متشکل از یک رئیس، یک منشی و دو ناظر می‌باشد. غالباً ریاست این مجامع عمومی بر عهده هیئت‌مدیره است. به جز در مواردی که دستور جلسه مجمع عمومی عزل یا انتخاب هیئت‌مدیره باشد. اعضای مجمع‌عمومی شرکت‌های سهامی یا خود سهامدار است یا وکیل و قائم‌مقام قانونی سهامدار می‌باشد. که بر اساس آگهی منتشرشده در زمان و مکان تشکیل جلسه حاضر شوند.

برای اطلاع از قوانین مربوط به شرکت سهامی خاص کلیک کنید.

انواع مجمع عمومی شرکت‌های سهامی

در مطالب بالا اشاره کردیم که مجمع‌عمومی شرکت‌های سهامی مطابق قانون تجارت مجمعی متشکل از سهامداران جهت انجام وظایف تعین شده در قانون تجارت می‌باشد. اما مجمع عمومی شرکت‌های سهامی در قانون تجارت به چند نوع تقسیم می‌شوند. ماده 73 این قانون مجمع‌عمومی شرکت را به سه نوع دسته‌بندی می‌کند. این سه دسته شامل مجمع عمومی مؤسس، مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق‌العاده می‌شود که هر یک از این سه دسته وظایف مخصوص به خود را عهده‌دار هستند. در ادامه هر یک از این مجامع و وظایف آن‌ها را شرح می‌دهیم.

مجمع عمومی مؤسس

مقصود از مجمع عمومی مؤسس اولین مجمعی است که توسط مؤسسان و سهامداران اولیه شرکت‌های سهامی اعم از خاص یا عام تشکیل می‌گردد. در واقع این مجمع توسط افرادی که در جریان تأسیس شرکت حضور داشتند برقرار می‌شود. این مجمع دارای وظایف و صلاحیت‌های مخصوص به خود می‌باشد که این وظایف عبارت‌اند از:

اول؛ اساسنامه شرکت تصویب و اصلاح آن را بر عهده دارند.

دوم؛ اولین مدیران و بازرسان شرکت سهامی تازه تأسیس را انتخاب می‌نمایند.

سوم؛ روزنامه کثیرالانتشار رسمی مربوط به شرکت را انتخاب می‌کنند.

چهارم؛ گزارش مؤسسان شرکت را رسیدگی و تصویب می‌نمایند و احراز پذیره‌نویسی کلیه سهام‌شرکت را بر عهده دارند.

مجمع‌عمومی عادی

نوع دوم از مجامع عمومی، مجمع عمومی عادی است. این مجمع به صورت سالیانه و برای رسیدگی به حساب‌های مالی‌شرکت و صورت‌ها، تقسیم سود و زیان شرکت میان سهامداران، رسیدگی به گزارش‌های بازرسان و مدیران‌شرکت و … تشکیل می‌شود. مجمع عمومی عادی هرساله در تاریخ تعیین‌شده در اساسنامه تشکیل می‌شود. بر اساس قانون بازرسان یا هیئت‌مدیره شرکت می‌توانند در صورت نیاز مجمع عمومی عادی را به صورت مجمع عمومی فوق‌العاده برگزار نمایند.

و اما وظایف مجمع عمومی عادی شرکت‌های سهامی به شرح زیر است:

اول؛ به جز اولین انتخاب، سایر مدیران و بازرسان شرکت توسط این مجمع انتخاب می‌شوند.

دوم؛ ترازنامه شرکت و همچنین تقسیم سود و زیان میان سهامداران از وظایف مجمع عمومی عادی است.

سوم؛ مجمع عادی روزنامه کثیرالانتشار شرکت را برای انتشار آگهی‌ها و اطلاعیه‌های صادره از شرکت انتخاب می‌نماید.

چهارم؛ درنهایت امور جاری شرکت به جز امورحیطه مجمع مؤسس و مجمع فوق‌العاده توسط مجمع عمومی عادی رسیدگی می‌شود.

مجمع عمومی فوق‌العاده

آخرین نوع از مجامع عمومی شرکت‌های سهامی مجمع‌عمومی فوق‌العاده می‌باشد. این مجمع زمانی تشکیل می‌شود که مورد جلسه خارج از صلاحیت مجمع عمومی عادی و یا مجمع مؤسس باشد. همان‌طور که از اسم این مجمع پیداست، در موارد فوق‌العاده و برای تصمیم‌گیری‌های خاص برگزار می‌شود. از جمله این امور می‌توانیم به موضوع انحلال شرکت یا تغییر اساسنامه اشاره کنیم. بنابراین وظایف مجمع‌عمومی فوق‌العاده را این‌گونه شرح می‌دهیم:

اول؛ تصمیم‌گیری جهت ایجاد تغییرات در اساسنامه شرکت سهامی عام یا خاص بر عهده این مجمع است.

دوم؛ تغییر در میزان سرمایه شرکت سهامی توسط مجمع عمومی فوق‌العاده انجام می‌شود.

سوم؛ تصمیم‌گیری برای انحلال شرکت پیش از موعد مقرر نیز در دستور کار مجمع عمومی فوق‌العاده قرار می‌گیرد.

مجموعه وکیل دات کام تمامی خدمات لازم جهت اعمال تغییرات شرکت را بر عهده می گیرد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

سؤالات متداول

مجمع عمومی شرکت‌های سهامی چیست ؟

مجمع‌عمومی شرکت‌های سهامی مطابق قانون تجارت مجمعی متشکل از سهامداران جهت انجام وظایف تعین شده در قانون تجارت می‌باشد.

انواع مجمع عمومی شرکت‌های سهامی چیست ؟

مجمع‌عمومی شرکت بر اساس قانون تجارت به سه دسته شامل مجمع عمومی مؤسس، مجمع عمومی عادی و مجمع‌عمومی فوق‌العاده می‌شود.

شرایط اقامه دعوا در آیین دادرسی مدنی

۲ بازديد

یکی از حقوقی که افراد در جامعه دارند اقامه دعوا می‌باشند. هر فرد حق دارد که علیه افراد دیگر طرح دعوا کند و به دلایل مختلف شکایت خود را مطرح کند. از آن جایی که اقامه دعوا جزو حقوق قانونی افراد به حساب می‌آید هیچ فردی نمی‌تواند این حق را از آن‌ها دریغ کند. اما قانونگذار شرایطی را برای اقامه دعوا در نظر گرفته است که در صورت عدم وجود این شرایط اقامه دعوا ممکن نیست. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص شرایط اقامه دعوا در آیین دادرسی مدنی توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  شرایط اقامه دعوا در آیین دادرسی مدنی

شرایط اقامه دعوا در آیین دادرسی مدنی

در آیین دادرسی مدنی شرایطی برای اقامه دعوا مدنظر گرفته شده است که در صورت عدم وجود آن‌ها اقامه دعوا امکانپذیر نبوده و بی‌نتیجه خواهد ماند. شرایط اقامه دعوا در آیین دادرسی مدنی به شرح زیر می‌باشد:

  • حقی که فرد شاکی در خصوص آن طرح دعوا نموده است می‌بایست منجز باشد و برای اینکه به وجود بیاید نیاز به انجام گرفتن هیچ امر دیگری نباشد. برای مثال افراد نمی‌توانند قبل از فوت پدر برای دریافت ارث اقامه دعوا کنند زیرا برای دریافت ارث پدر می‌بایست حتما فوت نموده باشد.
  • خواهان می‌بایست از طرح دعوای خود دارای منفعت شخصی بشود.‌ یعنی در صورتی که دادگاه حق را به او بدهد می‌بایست این حق برای او منفعت داشته باشد. (برای ارائه و ایراد بی نفعی خواهی کلیک کنید).
  • دارای اهلیت بودن خواهان نیز جزو شرایط اقامه دعوا می‌باشد و در غیر این صورت طرف مقابل می‌تواند ایراد عدم اهلیت را به او وارد کند.
  • فردی که دعوا را اقامه کرده باید حتما خوانده را به طور صحیح مشخص کند و چنانچه دعوای او ربطی به خوانده نداشته باشد و متوجه او نگردد دادگاه قرار رد دعوا را صادر خواهد کرد.
  • چنانچه اقامه نمودن دعوا در مرجع قضایی مختص مدت زمان خاصی باشد اقامه دعوا خارج از آن مدت زمان‌ امکانپذیر نیست.
  • دعوایی که اقامه می‌شود نباید در گذشته در دادگاه پیگیری و مختومه اعلام شده باشد و‌ اگر چنین باشد نمی‌توان اقامه دعوا‌ نمود و تنها می‌شود به حکم‌ اعتراض کرد.
  • دعوا می‌بایست در دادگاهی اقامه شود که صلاحیت رسیدگی به آن را دارا باشد.

برای آشنایی با تفاوت ها و نحوه ارائه شکایت کیفری کلیک کنید.

مشروع بودن حق مورد ادعا نیز جزو شرایط اقامه دعوا می‌باشد‌ ؟

همانطور که در بالا گفتیم شرایط زیادی برای اقامه دعوا در نظر گرفته شده است. حال با خواندن این توضیحات شاید برایتان سوال شود که اگر حق شرعی نباشد می‌توان برای آن اقامه دعوا نمود‌؟ که در این خصوص باید بگوییم حق مورد ادعا می‌بایست حتما مشروع باشد تا شما بتوانید دعوا را اقامه کنید. برای مثال شما می‌توانید برای تصرف عدوانی شکایت کنید اما نمی‌توانید برای طلب پولی که از راه فروش مواد مخدر به دست آمده و شما آن‌ را از دیگری طلب دارید اقامه دعوا نمایید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ایرادات و موانع رسیدگی به دعوا کلیک کنید.

اقامه دعوا به چه معناست‌ ؟

در جامعه امروزی میزان وقوع جرم و زیر پا گذاشتن حقوق دیگران بسیار بیشتر از گذشته می‌باشد. قانونگذار به هر فرد این امکان را داده است که در صورت ضایع شدن حقوقش از فردی که باعث این موضوع شده است شکایت نماید که به این کار اقامه دعوا می‌گویند. اقامه دعوا به این معناست که فرد شاکی از فرد متهم در دادگاه شکایت می‌کند و از مقام قضایی می‌خواهد که مطابق قانون با او برخورد کند. طی اقامه دعوا مقام قضایی شرایط را می‌سنجد و چنانچه ادعای فرد شاکی صحیح باشد مجرم به سزای عمل خود می‌رسد. اقامه دعوا می‌تواند در خصوص موارد مختلفی اتفاق بیفتد. برای مثال می‌توان در خصوص مواردی مثل عدم تمکین، عدم پرداخت نفقه، عدم پرداخت مهریه، تصرف عدوانی و… طرح دعوا نمود و ‌خواستار احقاق حقوق خود شد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط اقامه دعوا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط اقامه دعوا پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

کسی که دعوا را اقامه می‌کند چه نام دارد‌ ؟

فردی که دعوا را اقامه می‌کند با نام خواهان شناخته می‌شود.

اگر حق مورد ادعا معلق باشد می‌توان برای آن طرح دعوا نمود‌ ؟

خیر حق مورد ادعا می‌بایست حتما منجز باشد که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

گرفتن مهریه از پدر شوهر و مادر شوهر | مهریه زن از سهم‌الارث

۳ بازديد

گرفتن مهریه از پدر شوهر و مادر شوهر چه زمانی امکان پذیر است؟ عقد ازدواج حقوق و تکالیفی را برای زوجین به همراه می‌آورد. یکی از حقوق مالی مشهور و مهم زنان مهریه است. که پس از عقد دائم یا موقت برای زن به وجود می‌آید. مطابق قانون مدنی ایران تز لحظه‌ای که عقد ازدواج جاری شد. زن مالک مهریه می‌شود. این بدهی بر عهده مرد است و در صورت مطالبه مهریه توسط زن، باید پرداخته کند. در این مقاله اما پرسش ما این است. آیا تنها مسئول پرداخت مهریه مرد است؟ آیا نمی‌توانیم پدر و مادر شوهر مطالبه کنیم؟ در صورت فوت همسر مهریه زن از سهم‌الارث چگونه پرداخت می‌شود. در ادامه این مطلب به شرایط قانونی مطالبه و اخذ مهریه از پدرشوهر و مادر شوهر و مهریه زن از سهم‌الارث می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  گرفتن مهریه از پدر شوهر و مادر شوهر

آیا امکان گرفتن مهریه از پدر شوهر و مادر شوهر وجود دارد ؟

مهریه از جمله حقوق مالی زن بعد از اجرای عقد نکاح دائم یا موقت است. و زن به محض اجرای عقد نکاح مالک مهریه می‌شود. معمولاً در زمان عقد مرد به پرداخت مهریه تعهد می‌نماید. و همچنین نحوه تعهد خود را به صورت عندالاستطاعه یا عندالمطالبه تعیین می‌نماید. اما پرسش ما در این مقاله این است. آیا امکان گرفتن مهریه از پدر شوهر و مادر شوهر نیز وجود دارد؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت بله در برخی موارد و با وجود شرایط مخصوصی قانون‌گذار این امکان را پیش‌بینی نمود. در صورتی که والدین همسر یا یکی از آن دو ضمن عقد نکاح پرداخت مهریه را از جانب خودشان تعهد نمایند. آنگاه زن می‌تواند از والدین شوهر مهریه خود را مطالبه نماید. به عبارتی دیگر الزامی وجود ندارد که پرداخت مهریه حتماً توسط شوهر تعهد شود. بلکه هر شخص دیگری مانند والدین شوهر می‌توانند پرداخت مهریه را تعهد نمایند. و بدین ترتیب مسئول پرداخت مهریه زن، آن فرد خواهد بود.

با این توصیف در صورتی که شوهر پرداخت مهریه را تعهد نماید اما والدین وی تعهدی نداشته باشند. فقط مرد مسئول پرداخت مهریه است. و اگر توانایی پرداخت یکجای مهریه را نداشته باشد. با ارائه دادخواست اعسار می‌تواند درخواست تقسیط مهریه زن را بنماید. در این شرایط حتی اگر والدین شوهر دارای اموال زیاد باشند امکان مطالبه مهریه از آن‌ها وجود ندارد.

برای آشنایی با راه های درخواست و اجرای مهریه کلیک کنید.

شرایط گرفتن مهریه از پدر شوهر و مادر شوهر

شرایط دریافت مهریه از پدرشوهر و مادر شوهر به طور کلی در سه مورد خلاصه می‌شود. اول آنکه والدین شوهر یا یکی از آن‌ها ضمن عقد پرداخت مهریه را تعهد نمایند. این شرط در واقع مهم‌ترین شرط دریافت مهریه از والدین شوهر است.

دومین شرط آن است که اگر نحوه پرداخت مهریه عندالاستطاعه باشد. آنگاه پدرشوهر یا مادر شوهر باید توانایی مالی برای پرداخت مهریه را داشته باشند. در نهایت شرط سوم آن است. که زن باید اهلیت لازم (عاقل، بالغ و رشید باشد) و همچنین مدارک کافی نظیر عقدنامه برای مطالبه مهریه از پدرشوهر و مادر شوهر را داشته باشد.

نحوه اخذ مهریه از والدین شوهر قبل یا بعد از طلاق

پیش‌تر اشاره کردیم که به محض اجرای عقد نکاح چه نوع دائم یا موقت، زن مالک مهریه خود است. و همچنین گفتیم فردی که ضمن عقد نکاح متعهد به پرداخت مهریه می‌شود مسئول است. با این اوصاف مطالبه مهریه و دریافت آن ارتباطی به طلاق و جدایی زوجین ندارد. و زن می‌تواند در هر زمان قبل یا بعد از طلاق و حتی به محض اجرای صیغه عقد برای دریافت مهریه خود به شخص متعهد مراجعه کند و از او مطالبه نماید.

حال این شخص متعهد می‌تواند شوهر باشد یا پدرشوهر و مادر شوهر باشند. بنابراین اگر پدر و مادر شوهر پرداخت مهریه را تعهد نکنند چه قبل از طلاق چه بعد از طلاق امکان مطالبه مهریه از آن‌ها وجود ندارد. همچنین بر اساس مطلب قبلی در صورتی که نحوه پرداخت مهریه عندالاستطاعه باشد تمکن مالی شخص متعهد نیز برای مطالبه مهریه، شرط است.

مهریه زن از ارث یا سهم‌الارث شوهر

در مطالب قبلی در خصوص شرایط اخذ مهریه زن از پدرشوهر و مادر شوهر در زمان حیات شوهر گفتیم. در این بخش اما قصد داریم به این پرسش بپردازیم. بعد از فوت شوهر مهریه زن چگونه پرداخت می‌شود؟ آیا بعد از فوت شوهر امکان مطالبه مهریه از پدرشوهر و مادر شوهر وجود دارد؟

زن از زمان اجرای عقد نکاح چه دائم و چه موقت مالک مهریه خود می‌شود. معمولاً مرد تعهد به پرداخت مهریه می‌دهد. بنابراین این مهریه همچون بدهی بر عهده مرد می‌باشد. و زن هرگاه بخواهد می‌تواند آن را از شوهرش مطالبه کند. اما زمانی که شوهر فوت کند. و مرد متعهد به پرداخت مهریه باشد آنگاه مهریه زن از محل ارث باقی‌مانده از شوهر، قابل دریافت است.

اما طبق روال گذشته زن حتی بعد از فوت شوهرش، بدون اینکه والدین شوهر تعهد به پرداخت مهریه داشته باشند نمی‌تواند از آن‌ها مهریه خود را مطالبه کند. بنابراین اگر شوهر فوت کرد و ارث باقی‌مانده از او کفاف مهریه زن را ندهد. حتی اگر والدین شوهر دارای تمکن مالی باشند. دلیل خوبی برای مطالبه مهریه از پدرشوهر و مادر شوهر نمی‌باشد. و همان‌طور که قبلاً ذکر شد تنها در صورتی امکان دریافت مهریه از والدین شوهر وجود دارد که آن‌ها متعهد به پرداخت مهریه شوند. خواه شوهر فوت کرده باشد یا نه.

با این اوصاف زن بعد از فوت همسرش در صورتی که تنها شوهرش به پرداخت مهریه متعهد باشد. راهی جز اینکه مهریه را از محل ارث به جامانده دریافت نماید، نخواهد داشت. البته توجه داشته باشید مهریه زن یک دِین ممتاز است. یعنی هنگامی که شوهر فوت کند ابتدا مهریه زن از ارث پرداخت می‌شود سپس باقی‌مانده آن ارث میان ورثه تقسیم می‌گردد. خوب است بدانید زن هم مهریه‌اش را از ارث دریافت می‌کند و هم سهم‌الارث مخصوص به خود را دارد.

برای آشنایی با حقوق زن بعد از مرگ شوهر کلیک کنید.

ارث به جامانده از والدین شوهر

یکی از دیگر فرض‌های مطرح برای دریافت مهریه، زمانی است که به شوهر از پدر یا مادرش ارث رسیده باشد. در اینجا پرسش این است آیا زن امکان دریافت مهریه‌‌ را از سهم‌الارث شوهرش دارد یا خیر؟

در پاسخ به این سؤال ابتدا باید بگوییم زمانی ارث والدین به فرزند تعلق می‌گیرد که فرزند قبل از والدین فوت نکند. بنابراین اگر شوهر قبل از والدین خود فوت کند اصلاً به او ارثی تعلق نمی‌گیرد. که زن بتواند از محل سهم‌الارث شوهر از ارث والدینش مهریه خود را تأمین کند.

اما هنگامی که والدین شوهر فوت کنند و شوهر همچنان زنده باشد از پدر و مادر خود ارث می‌برد. در این صورت زن می‌تواند به اجرائیات ثبت مراجعه نماید. سپس با ارائه گواهی انحصار ورثه به اجرائیات مشخص نماید که چه مالی به شوهرش ارث خواهد رسید. آنگاه بر اساس قانون تا میزان ارث شوهرش می‌تواند از اموال به جا مانده از والدین شوهر به عنوان مهریه توقیف نماید. بنابراین اگر ارث شوهر از والدینش کمتر از مهریه باشد زن نمی‌تواند سایر اموال متوفی را که برای وراث دیگر است توقیف کند. اما اگر والدین شوهر پرداخت مهریه را تعهد کرده باشند. زن می‌تواند مهریه خود را از تمام اموال متوفی تأمین نماید نه صرفاً به میزان ارث شوهرش.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

سؤالات متداول

آیا امکان دریافت مهریه از والدین شوهر وجود دارد ؟

بله در برخی موارد و با وجود شرایط مخصوصی قانون‌گذار این امکان را پیش‌بینی نمود. در صورتی که والدین همسر یا یکی از آن دو ضمن عقد نکاح پرداخت مهریه را از جانب خودشان تعهد نمایند.

شرایط دریافت مهریه از والدین شوهر چیست ؟

والدین شوهر یا یکی از آن‌ها ضمن عقد پرداخت مهریه را تعهد نمایند. در مهریه عندالاستطاعه پدر و مادر شوهر باید توانایی مالی داشته باشند.زن باید اهلیت لازم (عاقل، بالغ و رشید باشد) و همچنین مدارک کافی مثل عقدنامه داشته باشد.

مجازات تعزیری

۲ بازديد

مجازات‌ها در قانون کشور ما متعدد و متنوعند و دارای دسته‌های مختلفی نیز هستند. هر جرمی شامل مجازات خاص خود می‌شود و معمولا هرچقدر که شدت جرم بیشتر باشد مجازات آن نیز سنگین‌تر خواهد بود. مجازات‌ها به طور کلی شامل مواردی مثل دیات، حدود، تعزیر و… می‌شوند که با توجه به جرم ارتکابی از سوی مجرم برای او اجرا می‌شوند. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص مجازات تعزیری و درجه بندی آن توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  مجازات تعزیری

مجازات تعزیری چیست ؟

مجازات تعزیری یکی از انواع مجازات‌های تعیین شده در قانون کشور ما می‌باشند که در خصوص مجرمین با جرائم مختلف اجرا می‌شوند. مجازات تعزیری معمولا شامل حبس تعزیری، جریمه نقدی و… می‌شوند‌. اما این نوع مجازات دارای یک تفاوت مهم با انواع دیگر مجازات در قانون می‌باشد و آن این است که مجازات تعزیری قابل تغییر و تبدیل می‌باشند اما مجازات‌های دیگر این ویژگی را ندارند. این نوع مجازات دارای هشت درجه مختلف می‌باشد. مجازات تعزیری با توجه به میزان جرمی که مجرم مرتکب شده است تعیین می‌شود و ممکن است در خصوص هر فرد کاملا متفاوت باشد.

برای آشنایی با انواع جرایم تعزیری کلیک کنید.

درجات مجازات تعزیری کدامند ؟

مجازات تعزیری دارای هشت درجه مختلف می‌باشد که در هر کدام شدت مجازات متفاوت است. درجات مجازات تعزیری به شرح زیر می‌باشد:

درجه اول

  • حبس بیش از 25 سال تا 30 سال
  • جریمه نقدی بیش از 1 میلیارد ریال
  • مصادره نمودن اموال مجرم

درجه دوم

  • حبس بیش از 15 تا 25 سال
  • جریمه نقدی بیش از 550 میلیون ریال تا 1 میلیارد ریال

درجه سوم

  • حبس بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال
  • جریمه نقدی بیش از ۳۶۰ میلیون ریال تا ۵۵۰ میلیون ریال

درجه چهارم

  • حبس بیش از 5 تا 10 سال
  • بیش از 180 میلیون ریال تا 360 میلیون ریال جریمه نقدی و همچنین انفصال دائمی از خدمت دولتی و عمومی

درجه پنج

  • بیش از ۲ تا پنج سال حبس
  • بیش از 80 میلیون ‌ریال تا 180 میلیون ریال جریمه نقدی
  • بیش از 5 تا 15 سال محروم شدن از حقوق اجتماعی

درجه شش

  • بیش از ۶ ماه تا ۲ سال حبس
  • بیش از ۲۰ تا ۸۰ میلیون ریال جریمه نقدی
  • تحمل ضربات شلاق از ۳۱ تا ۹۹ ضربه
  • محروم‌ شدن از حقوق اجتماعی بیش از ۶ ماه و تا ۵ سال
  • نشر دادن حکم قطعی در رسانه‌ها

درجه هفت

  • از ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس
  • بیش از ۱۰ تا ۲۰ میلیون ریال جریمه نقدی
  • از ۱۱ تا ۳۰ ضربه شلاق
  • تا ۶ ماه محروم گردیدن از حقوق اجتماعی

درجه هشت

  • تا ۳ ماه حبس
  • تا ۱۰ میلیون ریال جریمه نقدی
  • تا ۱۰ ضربه شلاق

علت تعیین درجه مجازات های تعزیری

همانطور که گفتیم مجازات‌های تعزیری قابلیت تبدیل و تغییر را دارند و قاضی می‌تواند با توجه به برخی دلایل و شرایط مجازات را تبدیل کند یا آن را تغییر دهد. در برخی موارد دیده می‌شود که مجازات تعیین شده برای فرد مناسب شرایط، سابقه، شخصیت و… فرد مجرم نیستند و از این رو مجازات تعزیری در قانون کشور ما تعیین گردید تا در نظر گرفتن مجازات برای مجرمین به شکل بهتری انجام گیرد. با تعیین این نوع مجازات مجرمین با توجه به شدت جرم، شخصیت، سابقه و شرایط دیگر مجازات می‌شوند و قاضی می‌تواند با استناد به این مجازات به مناسب‌ترین شکل ممکن مجرم را مجازات کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص درجه مجازات تعزیری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون درجه مجازات تعزیری پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

مجازات تعزیری دارای چند درجه است ؟

مجازات تعزیری شامل هشت درجه می‌شود.

مجازات حبس تعزیری درجه شش چقدر است ؟

مجازات حبس درجه شش تعزیری از شش ماه تا دو سال خواهد بود.

دریافت کارت ملی هوشمند | سامانه و نحوه ثبت نام کارت ملی هوشمند

۳ بازديد

الزام به دریافت کارت ملی هوشمند از طرح‌های دولتی که در مهر و موم‌های گذشته اجرا شد. طرح تولید و ارائه کارت ملی‌های هوشمند برای تمامی ایرانیان اجرا شد. تا به امروز تعداد زیادی از ایرانیان اقدام به دریافت کارت ملی هوشمند نمودند. اما هنوز برخی از افراد این کارت را ندارند. تا پیش از این ثبت‌نام برای دریافت کارت باید به صورت حضوری انجام می‌شد اما در حال حاضر افراد می‌توانند به صورت اینترنتی نیز درخواست نمایند. در صورتی که در خصوص دریافت شناسنامه و کارت‌ملی دچار مشکل هستید حتما از خدمات مشاوره وکیل دات کام استفاده نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  دریافت کارت ملی هوشمند

ثبت‌نام و دریافت کارت ملی هوشمند

گام اول برای دریافت کارت ملی هوشمند ارائه درخواست و یا ثبت‌نام برای دریافت این نوع کارت ملی است. اگر قصد دریافت کارت‌ملی هوشمند دارید. ابتدا باید برای دریافت آن درخواست نمایید. تا چند سال پیش جهت ثبت‌نام و ارائه درخواست برای دریافت کارت ملی هوشمند باید به صورت حضوری به دفاتر ثبت‌احوال کشور مراجعه می‌کردید. تا در این دفاتر اقدام به ثبت‌نام برای دریافت کارت‌ملی هوشمند خود نمایند. این نوع ثبت‌نام دردسرها و مشکلات خاص خود را داشت. مثلاً ازدحام دفاتر، شلوغی کار، کندی روند ثبت‌نام و دریافت کارت‌ملی هوشمند ازجمله این مشکلات بودند.

با توجه به این مشکلات سازمان ثبت‌احوال کشور یک سامانه اینترنتی برای ثبت‌نام کارت ملی هوشمند راه‌اندازی نمود. بنابراین در حال حاضر امکان ثبت‌نام برای دریافت کارت‌ملی هوشمند به صورت اینترنتی نیز وجود دارد. سایت اینترنتی ثبت‌نام برای دریافت کارت‌ملی هوشمند سامانه خدمات الکترونیک ثبت‌احوال کشور است. نشانی اینترنتی این سامانه www.ncr.ir است. این سامانه بستر مناسبی فراهم آورده است. تا افراد با مراجعه به آن سایت بتوانند به صورت غیرحضوری مراحل پیش ثبت‌نام جهت دریافت کارت ملی هوشمند را انجام دهند.

ثبت‌نام در سامانه ncr.ir برای کارت ملی هوشمند

همان‌طور که اشاره کردیم تا چند سال پیش افراد برای دریافت کارت‌ملی هوشمند خود مجبور به مراجعه حضوری به دفاتر مربوط به ثبت‌احوال کشور می‌شدند. ولی در ‌سال‌های اخیر سازمان ثبت‌احوال با راه‌اندازی سامانه خدمات الکترونیک ثبت‌احوال کشور به نشانی www.ncr.ir برای متقاضیان دریافت کارت‌ملی هوشمند. یک بستر اینترنتی مناسب ایجاد نمود. بنابراین تمامی افرادی که قصد دریافت کارت‌ملی هوشمند را دارند می‌توانند به این سایت مراجعه نمایند. و بدین ترتیب مراحل پیش ثبت‌نام دریافت کارت‌ملی هوشمند را انجام دهند.

نحوه ورود و ثبت‌نام در سامانه

جهت ورود به سامانه خدمات الکترونیک سازمان ثبت‌احوال کشور ابتدا نشانی سایت www.ncr.ir را جستجو نمایید. و با انتخاب اولین مورد که سایت www.ncr.ir است وارد سامانه شوید.

وقتی وارد سایت شدید یک صفحه مطابق تصویر زیر  نشان داده می‌شود. در این صفحه جهت ثبت‌نام برای کارت ملی هوشمند، گزینه سامانه ثبت‌نام کارت‌ملی هوشمند را انتخاب کنید.

 

حال صفحه جدید مطابق عکس زیر باز می‌شود. که توضیحات مختصری به شما ارائه می‌دهد. گزینه ورود را انتخاب کنید تا به سایت اصلی جهت ثبت‌نام کارت ملی هوشمند هدایت شوید.

 

 

مرحله بعد سایت از شما کد ملی و سریال شناسنامه‌ را درخواست می‌کند. اطلاعات خواسته‌شده را وارد کنید و به مرحله بعدی بروید. توجه داشته باشید که منظور از سریال شناسنامه یک عدد 6 رقمی است. و این عدد در صفحه اول شناسنامه شما نوشته‌شده است.

 

 

بعد از این‌که وارد سامانه شدید. برای انجام مراحل پیش ثبت‌نام مطابق تصویر زیر، ابتدا باید مشخصات فردی خود را به‌دقت در فرم پیش رو تکمیل کنید.

 

 

حال دفتر ثبت‌احوال که قصد مراجعه به آن را دارید  تعیین کنید. ابتدا پیش‌شماره تلفن شهر خود را وارد می‌کنید. سپس سامانه تمامی دفاتر مجاز شهر شما جهت ثبت‌نام کارت ملی هوشمند را نمایش می‌دهد. برای این کار در این صفحه بعد از تکمیل اطلاعات لازم گزینه جستجو را انتخاب نمایید. تا دفاتر موجود مشخص شوند و شما یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

 

 

پس از انتخاب دفتر حال زمان پرداخت هزینه لازم برای ثبت‌نام کارت ملی هوشمند است. یکی از درگاه‌های پرداخت را انتخاب نمایید. گزینه ثبت اطلاعات و پرداخت را انتخاب کنید. انتخاب این گزینه به معنی صحت تمامی اطلاعاتی است که تا قبل از این در سایت وارد نمودید. پس از صحت اطلاعات خود اطمینان یابید.

 

پس از پایان مراحل پرداخت، سامانه برای شما یک رسید صادر می‌کند. بدین ترتیب شما مراحل پیش ثبت‌نام کارت‌ملی هوشمند را در سامانه www.ncr.ir با موفقیت به پایان رساندید. این رسید صادره را چاپ کنید. هنگام مراجعه به دفتر ثبت‌احوال جهت ادامه مراحل ثبت‌نام رسید را به همراه خود داشته باشید.

هزینه صدور کارت ملی هوشمند چه قدر است ؟

همان‌طور که اشاره کردیم افراد برای ثبت‌نام کارت‌ملی هوشمند لازم است مبلغی هزینه پرداخت نمایند. البته هزینه صدور کارت ملی هوشمند ممکن است. با توجه مراحلی که برای صدور کارت‌ملی هوشمند طی می‌شود متفاوت باشد. افرادی که برای اولین بار اقدام به مراجعه و دریافت کارت‌ملی هوشمند می‌نمایند تقریباً 25 هزار تومان باید بپردازند.

اما اگر قصد تعویض کارت‌ملی هوشمند را داشته باشید با دلایلی مثل تغییر اطلاعات شناسنامه یا خرابی کارت باید 300 هزار تومان پرداخت کنید. البته این مورد یک استثناء دارد و آن تعویض کارت‌ملی هوشمند به دلیل اشتباه از سوی مأمور است. لازم به ذکر است مبالغ ذکرشده مربوط به گذشته است و هزینه کارت‌ملی هوشمند ممکن است هرسال تغییر کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مدارک شناسایی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پاسخ دهند.

 

سؤالات متداول

ثبت‌نام و دریافت کارت ملی هوشمند به چه صورت است ؟

تا چند سال پیش جهت ثبت‌نام و ارائه درخواست برای دریافت کارت‌ملی هوشمند باید به صورت حضوری به دفاتر ثبت‌احوال کشور مراجعه می‌کردید. در حال حاضر امکان ثبت‌نام برای دریافت کارت‌ملی هوشمند به صورت اینترنتی نیز وجود دارد.

سامانه ثبت‌نام  کارت ملی هوشمند چیست ؟

سایت اینترنتی ثبت‌نام برای دریافت کارت‌ملی هوشمند سامانه خدمات الکترونیک ثبت‌احوال کشور است. نشانی اینترنتی این سامانه www.ncr.ir است.

قرار قرینه

۳ بازديد

قرار قرینه یعنی چه؟ پس از اینکه پرونده‌ای در دادگاه تشکیل شود قاضی به کمک کارشناسان دادگاه پرونده را بررسی کرده و رای خود را صادر می‌کند. پس از صادر شدن رای از طرف دادگاه مامورین اجرا وظیفه به اجرا درآوردن آن را دارند. آرای صادره از طرف دادگاه در واقع نظر قاضی و کارشناس آن دادگاه در خصوص پرونده خواهند بود. آرای صادره دادگاه‌ها به دو دسته کلی احکام و قرار‌ها تقسیم بندی می‌شوند. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص قرار قرینه یا تمهیدی که یکی از انواع آرای صادره از طرف دادگاه می‌باشد توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  قرار قرینه

قرار چیست‌‌‌ ؟

قرار به رای صادر شده توسط قاضی گفته می‌شود. همانطور که گفتیم آرای صادره از طرف قاضی به دو دسته کلی قرار و احکام دسته بندی می‌شوند. قرار در واقع نظر قاضی در خصوص جرم یا پرونده مورد نظر می‌باشد. لازم به ذکر است که قرار تنها توسط قاضی صادر نشده و گاهی ممکن است توسط بازپرس صادر شود. برای مثال هرگاه متهمی‌ تبرئه شود بازپرس می‌تواند برای او قرار منع تعقیب صادر کند. پس به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که قرار نظر و رای دادگاه می‌باشد و انواع مختلفی دارد.

قرار قرینه یا تمهیدی

قرار قرینه یا تمهیدی یکی از انواع قرار‌های تعیین شده توسط قانونگذاران می‌باشد که در موارد مختلفی صادر می‌شود. قرار قرینه یا تمهدیدی در واقع قراری است که به منظور تعیین نمودن نوع و میزان حق مورد ادعا صادر می‌گردد‌. هرگاه قاضی در خصوص موضوع پرونده حقانیت را به یکی از صاحبان دعوا بدهد قرار قرینه یا تمهیدی را صادر می‌کند و به طور ساده‌‌تر می‌توان گفت که صدور قرار قرینه یا تمهیدی به این معناست که فرد در دعوا پیروز شده است. برای مثال اگر فردی برای خسارت به خودروی خود از شخصی دیگر شکایت کند و دادگاه قرار کارشناسی صادر نماید می‌توان گفت که دادگاه حقانیت را به فرد خسارت دیده داده و می‌خواهد با کمک کارشناس میزان خسارت او را تعیین کند که به این نوع قرار، قرار قرینه یا تمهیدی می‌گویند.

تفاوت قرار قرینه و تمهیدی با قرار ساده

برخی از افراد تصور می‌کنند که قرار قرینه و قرار ساده در واقع یکی بوده و به یک منظور صادر می‌گردند. اما می‌بایست بگوییم که این دو نوع قرار با یکدیگر متفاوت هستند، قرار ساده به منظور پیروزی فرد در دادگاه نیست و همچنین باخت او را نیز نشان ‌نمی‌دهد. به عنوان ‌مثال اگر دادگاه قرار معاینه محل را صادر کند فرد در دادگاه پیروز نشده است و همچنین نشانه باخت او نیز نخواهد بود که به چنین قراری، قرار ساده گفته می‌شود. اما صدور قرار قرینه و تمهیدی به معنای پیروزی فرد در دادگاه است.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قرار قرینه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قرار قرینه پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

قرار به چه چیزی گفته می‌شود‌‌‌ ؟

قرار به رای صادر شده از طرف قاضی گفته می‌شود که با حکم‌ متفاوت می‌باشد.

آیا صدور قرار ساده به معنای پیروزی فرد در دادگاه است‌‌‌ ؟

خیر صدور قرار ساده به معنای پیروزی و باخت فرد در موضوع پرونده نخواهد بود.

صدور قرار تمهیدی نشانه چیست‌‌‌ ؟

صدور قرار تمهیدی نشانه پیروزی فرد در دادگاه می‌باشد.

اداره محیط زیست تهران | آدرس، تلفن و سامانه محیط زیست تهران

۵ بازديد

اداره محیط زیست تهران چه وظایفی دارد؟ در سال 1350 سازمان شکاربانی ایران به سازمان حفاظت محیط‌زیست تغییر یافت. اختیارات این سازمان در حوزه امور زیست‌محیطی نظیر پیشگیری از اقدامات زیان‌بار نسبت به تعادل و تناسب محیط‌زیست می‌باشد. اداره محیط‌زیست تهران یکی از زیرمجموعه‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور محسوب می‌شود. این اداره نیز از سال 1350 تاکنون با نام اداره کل محیط زیست تهران فعالیت می‌کند. در ادامه این مطلب به معرفی اداره محیط‌زیست تهران خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  اداره محیط زیست تهران

معرفی اداره محیط زیست تهران

از سال 1350 و بعد از تغییر نام سازمان شکاربانی به سازمان حفاظت محیط‌زیست. اداره کل محیط‌زیست تهران نیز با این عنوان در حوزه امور زیست‌محیطی استان تهران فعالیت می‌نماید. این اداره یکی از زیرمجموعه‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور است. که حوزه فعالیت و اختیارات آن موقعیت جغرافیایی استان تهران می‌باشد.

استان تهران حدود 13 هزار کیلومترمربع وسعت دارد. مرکز استان تهران شهر تهران است که پایتخت ایران محسوب می‌شود. جمعیت این استان مطابق آخرین آمار بیش از 13 میلیون نفر است. که حدود یک میلیون از جمعیت روستانشین و باقی جمعیت شهرنشین هستند. استان تهران دارای شهرهایی شامل شهریار، کمال شهر، ملارد، صفادشت، اندیشه، صالح‌آباد، باغستان، نصیرآباد، ارجمند و … است. در حال حاضر استان تهران دارای 16 شهرستان تابعه و 45 شهر و 78 دهستان می‌باشد. که تمامی این مناطق در حوزه زیست‌محیطی زیر نظر اداره محیط‌زیست تهران هستند.

جهت دریافت خدمات در حوزه پروانه بهره برداری کلیک کنید.

راه‌های ارتباطی و آدرس

اداره کل محیط‌زیست تهران در شهر تهران واقع‌شده است.

آدرس اداره: سه‌راه تهرانپارس، کیلومتر 8.5 بزرگراه شهید یاسینی شرق، در پارک سرخه‌حصار، خیابان گل مریم  قرار دارد.

کد پستی:1746913331 

شماره تماس: 02177355781

واحدهای تابعه اداره محیط زیست تهران

گفتیم که اداره کل محیط‌زیست تهران یکی از واحدها و زیرمجموعه‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور می‌باشد. اما این اداره کل استان تهران خود دارای واحدهای تابعه‌ای است. واحدهای تابعه اداره کل محیط‌زیست استان تهران عبارت هستند. از واحدهای ورامین، ملارد، دماوند، شهر قدس، بهارستان، پیشوا، رباط‌کریم، پردیس، شهریار، پاکدشت، خنجیر و سرخه‌حصار اسلامشهر، لار و پلور، قرچک، فیروزکوه، شهر تهران، شهرری و شمیرانات.

مناطق تحت حفاظت اداره محیط زیست تهران

بخش‌ها و مناطق طبیعی که تحت مدیریت اداره کل محیط‌زیست تهران است در مجموع 13 منطقه است. از این 13 منطقه 3 منطقه پارک ملی، 4 منطقه حفاظت‌شده، 3 منطقه اثر طبیعی ملی و درنهایت 3 منطقه شکارممنوع می‌باشند. در مجموع این مناطق حدود 655089 هکتار وسعت دارند.

خوب است بدانید بخشی از این مناطق زیر نظر اداره محیط‌زیست تهران بر اساس تقسیمات استانی در حدود استان مازندران، قم و سمنان قرار می‌گیرند. ولی مدیریت و حفاظت از این مناطق تحت نظر اداره محیط‌زیست استان تهران است.

13 منطقه تحت مدیریت محیط زیست تهران

13 منطقه مذکور به‌تفصیل زیر هستند:

اول؛ 3 پارک ملی شامل پارک‌های لار در شمیرانات ، خنجیر و سرخه‌حصار در شهر تهران می‌شود. که در مجموع دارای 55152 هکتار مساحت می‌شوند.

دوم؛ 4 منطقه حفاظت‌شده شامل ورجین در شمیرانات، کویر در ورامین، بخشی از البرز مرکزی جنوبی در شمیرانات و جاجرود در تهران می‌شود. که در مجموع دارای 370009 هکتار مساحت هستند.

سوم؛ مناطق آثار طبیعی ملی که شامل تنگه واشی در فیروزکوه، غار رودافشان در دماوند، دریاچه تار و هویر در دماوند می‌شود. که مساحت این مناطق در مجموع 4203 هکتار است.

چهارم؛ مناطق شکارممنوع هستند که شامل لار در شمیرانات، کوه سفید در دماوند، کاوه ده در فیروزکوه می‌شوند. و این مناطق مجموعاً 225725 هکتار مساحت دارند.

اهداف و وظایف اداره محیط زیست تهران

اداره محیط‌زیست تهران اهداف خود را به سه بخش تقسیم می‌نماید. اول؛ اصل 50 قانون اساسی ایران جهت حفاظت از محیط‌زیست و بهره‌مندی صحیح و مستمر از محیط‌زیست که همسو با توسعه پایدار باشد را محقق نماید. دوم؛ از تخریب و آلودگی محیط‌زیست پیشگیر نماید. و سوم؛ از تنوع زیستی در استان حفاظت کند.

اما وظایف اداره مذکور متعدد است. این وظایف در راستای اهداف قانونی و تخصص سازمان در امور زیست‌محیطی تعیین‌شده است. از وظایف اداره محیط‌زیست تهران می‌توانیم. به جلوگیری از فعالیت واحدها آلاینده اشاره نماییم. همچنین موظف است واحد‌های آلوده‌کننده محیط‌زیست در استان تهران را کنترل و ملزم به رعایت قانون و استاندارد نماید.

همکاری با دانشگاه‌ها در طرح‌های مطالعاتی حوزه محیط‌زیست انسانی از دیگر وظایف این سازمان است. همچنین سازمان موظف به حفاظت از ذخایر طبیعی و تنوع زیستی جانوری و گیاهی در حوزه تحت پوشش خود در استان تهران است. از دیگر وظایف اداره محیط‌زیست تهران می‌توانیم به وظیفه رسیدگی به شکایات مربوط به محیط‌زیست، شکایت مردمی در خصوص آلودگی‌ها، ارتقاء دانش عمومی. بازرسی و نظارت بر واحدهای تابعه و ارائه راهکار برای ترمیم اثرات سوء فعالیت‌های انسانی در محیط‌زیست اشاره کنیم.

برای آشنایی با رویه صدور جواز تاسیس کلیک کنید.

ساختار اداره کل محیط زیست تهران

شکل و ساختار اداره محیط‌زیست استان تهران شامل 3 معاونت و 8 بخش به صورت ادارات کوچک‌تر می‌شود. هر یک از این معاون‌ها خود دارای بخش‌های کوچک‌تر می‌شوند. 8 بخش اداره حفاظت محیط‌زیست غیر از سه معاونت این اداره. شامل؛ دفتر مدیریت، اداره برنامه بودجه و فناوری اطلاعات، اداره آموزش و مشارکت مردمی، اداره روابط عمومی و امور رسانه، اداره بازرسی و مدیریت عملکرد، حراست، اداره یگان محافظت و اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان‌ها می‌شود.

سه معاونت اداره کل حفاظت محیط‌زیست تهران عبارت از معاونت محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی، معاونت محیط‌زیست انسانی و معاونت توسعه مدیریت حقوقی و منابع است. که هر یک از این سه معاون به بخش‌های مجزا و کوچک‌تر تقسیم می‌شوند.

معاونت محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی به دو بخش کوچک‌تر تقسیم می‌شود. که شامل اداره حفاظت و مدیریت زیستگاه‌ها و امور مناطق و اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش، تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی می‌شود. معاونت محیط‌زیست انسانی دارای سه بخش است. این سه بخش شامل اداره مدیریت زیست‌محیطی آب، خاک و پسماند، اداره ارزیابی محیط‌زیست و بررسی آلودگی هوا و تغییر اقلیم، اداره پایش و امور آزمایشگاه‌ها می‌گردد. و درنهایت معاونت توسعه مدیریت حقوقی و منابع به سه بخش اداره منابع انسانی و پشتیبانی، اداره امور مالی و اداره حقوقی تقسیم می‌گردد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

سؤالات متداول

اداره محیط زیست تهران از چه سالی تأسیس‌شده است ؟

از سال 1350 و بعد از تغییر نام سازمان شکاربانی به سازمان حفاظت محیط‌زیست. اداره کل محیط زیست تهران نیز با این عنوان در حوزه امور زیست‌محیطی استان تهران فعالیت می‌نماید.

مناطق تحت حفاظت اداره محیط زیست تهران چیست ؟

بخش‌ها و مناطق طبیعی که تحت مدیریت اداره کل محیط زیست تهران است در مجموع 13 منطقه است. از این 13 منطقه 3 منطقه پارک ملی، 4 منطقه حفاظت‌شده، 3 منطقه اثر طبیعی ملی و درنهایت 3 منطقه شکارممنوع می‌باشند. که در متن مقاله معرفی شدند.

رد دادخواست اعاده دادرسی

۷ بازديد

رد دادخواست اعاده دادرسی چه زمانی رخ می‌دهد؟ در تمامی دادگاه‌‌‌‌ها قاضی مسئولیت صدور حکم‌‌‌ را بر عهده دارد و ‌‌‌می‌بایست با استفاده از علم خود مناسب‌‌ترین حکم را صادر کند. اما گاهی ممکن است با وجود عالم بودن قاضی حکم قابل تغییر یا نقض باشد و بتوان اجرای آن ‌را متوقف کرد. از این رو قانونگذار روش‌‌‌‌های زیادی را در نظر گرفته است تا بتوان به احکام صادره از طرف دادگاه اعتراض نمود. دادخواست اعاده دادرسی یکی از انواع روش‌‌‌‌های اعتراض به احکام دادگاه ‌‌‌می‌باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص دادخواست اعاده دادرسی و رد آن توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  رد دادخواست اعاده دادرسی

دادخواست اعاده دادرسی چیست‌‌‌ ؟

ارائه دادخواست اعاده دادرسی یکی از روش‌‌‌‌های اعتراض به احکام دادگاه‌‌‌‌ها ‌‌‌می‌باشد که توسط قانونگذاران تعیین شده است. با استفاده از این روش ‌‌‌می‌توان به احکام مختلفی که از طرف دادگاه صادر شده‌‌‌اند اعتراض نمود و خواستار نقص یا تغییر آن‌‌‌‌‌ها شد. چنانچه فردی یکی از دلایل‌‌‌ موجه و تعیین شده توسط قانونگذاران را دارا باشد ‌‌‌می‌تواند با استناد به آن‌‌‌‌ها دادخواستی را مبنی بر اعاده دادرسی به دادگاهی که حکم از طرف آن صادر شده است ارائه نماید تا دادخواست‌‌‌ او پیگیری شود. چنانچه دادخواست و ادعای او صحیح باشد ممکن است دادگاه دوباره موضوع حکم صادر شده را بررسی کند و حتی گاهی پیش ‌‌‌می‌آید که حکم ‌نقض ‌‌‌می‌شود.

شرایط اعتراض به رد دادخواست اعاده دادرسی

برای تهیه دادخواست اعاده دادرسی ‌‌‌می‌بایست افراد دادخواست را به درستی تکمیل کنند تا دادگاه آن بررسی کند. برای تکمیل این نوع دادخواست ‌‌‌می‌بایست برخی شرایط را مد نظر گرفت و تمام موارد تعیین شده در قانون ‌‌‌می‌بایست در دادخواست ذکر شوند. شرایط و مواردی که ‌‌‌می‌بایست در دادخواست اعاده‎‎دادرسی ذکر شوند به شرح زیر هستند:

  • در دادخواست اعاده دادسی ‌‌‌می‌بایست درخواست کننده تمامی مشخصات خود و طرف مقابلش در دعوا را که شامل نام و نام خانوادگی، محل اقامت و… ‌‌‌می‌شوند را ذکر کند.
  • درخواست کننده ‌‌‌می‌بایست حکمی را که درخصوص آن درخواست اعاده دادرسی دارد درون دادخواست قید نماید.
  • درون دادخواست ‌‌‌می‌بایست تمامی مشخصات دادگاهی که حکم از طرف آن صادر گردیده است ذکر شود.
  • دلیل دادخواست نیز ‌‌‌می‌بایست درون آن نوشته شود.
  • اگر دادخواست را وکیل فرد درخواست کننده تهیه و تنظیم کند ‌‌‌می‌بایست مشخصات خود وکیل نیز در آن قید گردد.

برای آشنایی با رویه اعتراض به حکم قطعی دادگاه کلیک کنید.

رد دادخواست اعاده دادرسی

با وجود اینکه دادخواست اعاده دادرسی ‌‌‌می‌بایست توسط دادگاه بررسی و به آن ‌پرداخته شود اما گاهی ممکن است دادخواست رد شود. قانونگذار برخی موارد را در نظر گرفته است که در صورت وجود آن‌‌‌‌ها دادخواست اعاده دادرسی رد ‌‌‌می‌شود. مواردی که در صورت وجود آن‌ها دادخواست اعاده دادرسی رد ‌‌‌می‌شود به شرح زیر ‌‌‌می‌باشند:

  • چنانچه دادخواست به طور صحیح و درست تکمیل نگردیده و یا اینکه ناقص باشد دادگاه ‌‌‌می‌تواند آن ‌را رد کند.
  • فردی که دادخواست را ارائه ‌‌‌می‌کند ‌‌‌می‌بایست برای ارائه آن دلیل و جهات موجه را ذکر کند تا دادگاه دلیل موجه برای اعاده دادرسی داشته باشد و در غیر این صورت دادخواست او رد خواهد شد.
  • اگر مقرر باشد که ارائه دادخواست در مدت زمان خاصی صورت بگیرد اما درخواست کننده خارج از آن مدت زمان آن ‌را ارئه کرده باشد دادخواست او رد ‌‌‌می‌شود. اما ‌اگر برای این ‌کار خود دلیل موجه داشته باشد دادخواست رد نخواهد شد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص رد دادخواست اعاده دادرسی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون رد دادخواست اعا‌ده‌دادرسی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

در صورت ارائه دادخواست اعاده دادرسی چه ‌‌‌می‌شود‌‌‌ ؟

موضوع حکم‌ مورد بررسی مجدد قرار خواهد ‌گرفت که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

آیا ممکن است دادخواست اعاده دادرسی رد شود‌‌‌ ؟

بله در صورت وجود برخی موارد دادخواست رد ‌‌‌می‌شود.

اگر دادخواست اعاده دادرسی ناقص باشد دادخواست رد ‌‌‌می‌شود‌‌‌ ؟

بله در این صورت دادخواست توسط دادگاه رد ‌‌‌می‌شود که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

دعاوی غیرمالی اعتباری

۵ بازديد

دعاوی غیرمالی اعتباری چگونه طرح می شود؟ هرگاه فردی بداند که حقوق او از بین رفته ‌‌‌می‌تواند در دادگاه‌‌‌ علیه شخصی که باعث این موضوع شده است طرح دعوا نماید. طرح دعوا به معنای شکایت از خوانده و مطالبه حقوق توسط خواهان ‌‌‌می‌باشد. دعاوی انواع و اقسام مختلفی داشته و هر فرد ‌‌‌می‌بایست با توجه به نوع جرم، نوع حق از بین رفته و عوامل دیگر اقدام‌ به طرح دعوا نماید. دعاوی غیر مالی یکی از انواع دعاوی تعیین شده در قانون هستند که برای طرح آن‌ها ‌‌‌می‌بایست برخی نکات را مدنظر قرار داد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص دعاوی غیرمالی ذاتی و اعتباری توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  دعاوی غیرمالی اعتباری

دعاوی غیر مالی کدامند ؟

دعوای غیر مالی یکی از انواع دعوا هاییست که در دادگاه‌‌‌‌ها طرح ‌‌‌می‌شوند. این دعاوی همانطور که از نامشان مشخص است دارای منفعت مالی برای شخص خواهان نخواهند بود. در دعاوی غیر مالی حقی که در خصوص آن ادعا شده است به گونه‌ای نیست که برای طرح کننده دعوا نفع پولی داشته باشد. یعنی اگر خواهان در دادگاه برنده شود حقی که به او تعلق ‌‌‌می‌گیرد ‌‌‌‌نمی‌تواند به طور مستقیم به پول تبدیل شود. دعاوی غیر مالی به طور کلی به دو دسته دعاوی ذاتی و اعتباری تقسیم بندی ‌‌‌می‌شوند که هرکدام قوانین مربوط به خود را دارند.

برای آشنایی با اصول دعاوی مالی و غیر مالی کلیک کنید.

دعاوی غیرمالی ذاتی در مقابل اعتباری

دعاوی غیر مالی ذاتی یکی از انواع دعواهای غیر مالی به حساب ‌‌‌می‌آیند. دعاوی غیر مالی ذاتی به دعواهایی گفته ‌‌‌می‌شود که به طور ذاتی برای فرد منفعت مالی به همراه ‌‌‌‌نمی‌آورند. برای مثال دعوای عدم تمکین یک دعوای غیر مالی ذاتی به حساب ‌‌‌می‌آید زیرا اگر خواهان بتواند خوانده را مجبور به تمکین کند بازهم این کار هیچ منفعت مالی و پولی برای او نخواهد داشت.

برای اطلاع از حقوق مالی خود در هر جایگاهی کلیک کنید.

دعاوی غیرمالی اعتباری

دعاوی غیر مالی اعتباری نیز از انواع دعاوی تعیین شده توسط‌‌‌ قانونگذار ‌‌‌می‌باشند که با دیگر انواع شکایات تفاوت دارند. این دعاوی به طور ذاتی برای فرد خواهان منفعت مالی را به همراه ‌‌‌می‌آورند اما قانونگذار به دلیل وجود برخی دلایل این نوع دعاوی را به عنوان دعاوی غیر مالی اعتباری مشخص کرده است. برای درک‌ بهتر مفهوم دعاوی غیر مالی اعتباری در زیر چند نمونه را مثال زده‌‌‌‌‌‌ایم:

  • دعوای مرتبط با امور مستاجر و موجر
  • دعوای مزاحمت
  • دعوای خلع ید

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دعاوی غیرمالی اعتباری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دعاوی غیرمالی اعتباری پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

دعوای غیر مالی چه نوع دعوایی است ؟

دعوای غیر مالی به دعوایی که گفته ‌‌‌می‌شود که در آن حق مورد ادعا برای خواهان منفعت مالی ندارد.

دعوای غیر مالی ذاتی چیست ؟

دعوای غیر مالی ذاتی به دعوای گفته ‌‌‌می‌شود که هیچگونه منفعت مالی برای فرد خواهان به همراه ندارد که توضیحات کامل‌‌‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

دعوای عدم تمکین چه نوع دعوایی است ؟

دعوای عدم تمکین به عنوان دعوای غیر مالی ذاتی شناخته ‌‌‌می‌شود که توضیحات کامل‌‌‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.