آرشیو فروردین ماه 1402

ارائه خدمات حقوقی

کم کردن سن شناسنامه | تغییر دادن سن شناسنامه‌ای افراد – مراحل آن

۲۲ بازديد

شناسنامه یک سند هویتی شامل مهم‌ترین اوصاف احوال شخصیه است که توسط سازمان ثبت احوال، هنگام تولد هر نوزاد صادر می‌شود. در شناسنامه اطلاعاتی همچون نام و نام خانوادگی واقعی، تاریخ دقیق تولد، محل تولد، وضعیت تاهل و… ثبت می‌شوند که فرد برای احراز هویت واقعی‌اش در بسیاری از امور به آن نیاز دارد. همانطور که گفتیم، شناسنامه حاوی اطلاعات مهمی‌ درباره شخص است و جهت حفاظت از اعتبار سند‌های سجلی نمی‌توان اطلاعات آن را تغییر داد. گاهی ممکن است سن واقعی شخصی در شناسنامه درج نشده باشد و او نسبت به این موضوع شکایت داشته باشد و به دنبال راهی جهت تصحیح آن بگردد. در این موارد قانون چگونه عمل می‌کند؟ آیا کم کردن سن شناسنامه‌ای یا تغییر آن ممکن است؟

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منیع: کم کردن سن شناسنامه | تغییر دادن سن شناسنامه‌ای افراد – مراحل آن

تغییر و کم کردن سن شناسنامه

با توجه به مطالب بالا، جهت حفظ اعتبار شناسنامه نمی‌توان هیچ یک از موارد درج شده در آن را تغییر داد. اما گاهی سن واقعی افراد به دلایلی مانند سهل انگاری، استفاده از شناسنامه خواهر یا برادر بزرگ‌تر برای شخص، زودتر شوهر دادن دختر و… به درستی در شناسنامه قید نمی‌شود. در این صورت فرد یا ولی قانونی او می‌تواند دادخواستی کتبی مبنی بر درخواست تغییر سن شناسنامه تهیه کند و آن را به مرجع صالح جهت رسیدگی تحویل دهد.

مطابق ماده واحده قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آن‌ها مصوب ۱۳۶۱/۱۱/۲، دست بردن در تاریخ تولد اشخاص مجاز نیست. اما بر اساس تبصره این ماده، اشخاصی که سن حقیقی آن‌ها با سن درج شده در اسناد سجلی و شناسنامه بیش از پنج سال اختلاف داشته باشد، تنها یک بار در عمر خود می‌توانند تغییر تاریخ تولد خود را در کمیسیون ثبت احوال تقاضا کنند و آن را اصلاح نمایند.

اشخاص زیر می‌توانند اصلاح تاریخ تولد را درخواست کنند:

۱- شخصی که هجده سالش تمام شده باشد.

۲- شخص زیر هجده سال باشد اما حکم رشد گرفته باشد.

۳- پدر یا جد پدری شخصی که هجده سالش تمام نشده است.

۴- قیم یا وصی شخص محجور با ارائه مدرک.

مدارک لازم جهت درخواست تغییر یا کم کردن سن شناسنامه

۱- تقاضانامه کتبی صاحب شناسنامه یا ولی قانونی او در برگ مخصوص.

۲- اصل شناسنامه عکس دار و کپی آن.

۳- یک قطعه عکس جدید.

۴- اصل و کپی حکم رشد برای شخصی که هنوز هجده سال او تمام نشده است و تنها مراجعه کرده است.

۵- اصل تصویر مدارک و اسنادی که نشان دهنده قیمومت یا وصی بودن برای افراد تحت سرپرست باشد.

۶- فیش بانکی مطابق تعرفه روز نزد هر یک از شعبه‌های بانک ملی ایران به نام سازمان ثبت احوال کشور.

مراجعه به سازمان ثبت احوال و مراحل تغییر سن شناسنامه

پس از درخواست متقاضی مبنی بر تغییر سن شناسنامه، کمیسیونی با حضور فرماندار یا بخشدار، رئیس اداره ثبت احوال محل، پزشک انتخاب شده توسط مدیر عامل سازمان بهداری استان و رئیس شواری اسلامی‌ شهر یا بخش محل صدور شناسنامه، با حضور قاضی دادگاه صالحه محل جهت رسیدگی به پرونده برگزار می‌شود.

مراحل کلی تغییر سن شناسنامه به این صورت است:

۱- شخص متقاضی جهت تصحیح تاریخ تولد بایستی به دبیرخانه کمیسیون تشخیص سن اداره ثبت احوال محل صد‌ور شنا‌سنامه خود مراجعه کند، مدارک مورد نیاز را تحویل دهد و در ازای آن رسید دریافت نماید.

۲- تاریخ برگزاری جلسه رسیدگی از طرف دبیرخانه کمیسیو‌ن تشخیص سن محل صد‌ور شناسنامه به متقاضی اطلاع داده می‌شود.

۳- متقاضی بایستی در تاریخ معین شده با شناسنامه عکس دار خود در کمیسیون تشخیص سن حضور یابد.

۴- چنانچه متقاضی در محل حضور نیابد و پرونده جهت بررسی و اظهار نظر آماده باشد، کمیسیون تصمیم لازم را می‌گیرد و در غیر اینصورت درخواست او رد می‌شود. اما متقاضی می‌تواند مجددا درخواستی را به کمیسیون ارائه دهد.

۵- در صورت نیاز، کمیسیون صاحب شناسنامه را برای معاینه و تعیین سن واقعی به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهد.

۶- متقاضی حق اعتراض به تصمیم کمیسیون تشخیص سن را ندارد.

۷- تصمیم کمیسیون تشخیص سن به خواهان اعلام می‌شود.

۸- چنانچه کمیسیون با تغییر تاریخ تولد موافقت نکند، امکان درخواست مجدد وجود نخواهد داشت.

۹- شخص خواهان جهت اجرای تصمیم کمیسیون تشخیص سن در سند‌های سجلی و شناسنامه باید درخواست کتبی ارائه دهد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کم کردن سن شناسنامه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون کم کردن سن شناسنامه پاسخ دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حذف نام همسر از شناسنامه کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منیع: کم کردن سن شناسنامه | تغییر دادن سن شناسنامه‌ای افراد – مراحل آن

مدت غیبت شوهر برای طلاق در قانون مدنی | شروط مربوط به غیبت مرد

۲۶ بازديد

مدت غیبت شوهر برای طلاق در قانونی مدنی چقدر است؟ وقتی اسم طلاق و جدایی زن و مرد به میان ‌‌‌می‌آید افراد تصور ‌‌‌می‌کنند که تمام طلاق‌‌‌‌ها به علت عدم سازش زوجین با یکدیگر صورت می‌گیرد که در‌ این باره باید بگوییم برخی از طلاق‌‌‌‌ها به علت عدم سازش زوجین اتفاق ‌‌‌نمی‌افتند و دلایل خاص خود را دارند. در ادامه قصد داریم توضیحاتی را در مورد مدت غیبت شوهر که موجب ایجاد حق طلاق برای زن می‌گردد خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: مدت غیبت شوهر برای طلاق در قانون مدنی | شروط مربوط به غیبت مرد

تعریف طلاق

طلاق به جدا شدن زوجین از همدیگر گفته ‌‌‌می‌شود و به عنوان یک عامل آسیب زا در جامعه محسوب ‌‌‌می‌شود. در واقع هر گاه زوجین متوجه شوند که ‌‌‌نمی‌توانند با یکدیگر سازش نمایند دادگاه به آن‌ها اجازه طلاق ‌‌‌می‌دهد تا بتوانند از یکدیگر جدا شوند و در آرامش بیشتری زندگی کنند.

مدت غیبت شوهر برای طلاق

یکی از عواملی که ‌‌‌می‌تواند منجر به طلاق شود غیبت شوهر ‌‌‌می‌باشد، طبق ماده ۱۰۲۳ قانون مدنی چنانچه شوهر مدت زمان زیادی غایب باشد زن ‌‌‌می‌تواند طلاق خود را ثبت نماید. اما‌ این نوع طلاق شرایط خاصی دارد که ‌‌‌می‌بایست حتما به آن توجه شود. اگر مرد به مدت چهار سال غایب باشد و هیچ اثری از او وجود نداشته باشد و‌ زن نداند‌ که او زنده است است یا خیر دادگاه به او حق طلاق خواهد داد. زیرا طبق قانون مردی که چهار سال غایب است در واقع یک فرد فوت شده به شمار می‌رود و زن ‌‌‌می‌تواند درخواست طلاق کند.

اما مدت زمان چهار سال غیبت مرد به تنهایی برای طلاق کافی نیست و ‌‌‌می‌بایست یک مورد دیگر نیز رعایت شود. دادگاه پس از چهار سال غیبت موظف است که سه بار مشخصات مرد را در یک آگهی ذکر کند و از کسانی که او را دیده‌اند یا ‌‌‌می‌شناسند بخواهد که از او خبری به دادگاه ارائه نمایند. اگر یک سال از انتشار آگهی‌‌‌‌ها گذشته باشد و خبری از زنده بودن مرد نشود دادگاه صیغه طلاق را خواهد خواند و زن ‌‌‌می‌تواند طلاق بگیرد.

شروط ضمن عقد مربوط به غیبت شوهر

اگر زوجین در عقدنامه خود قسمت مربوط به غیبت شوهر را امضا نموده باشند دیگر نیازی نیست تا زن چهار سال برای طلاق صبر کند بلکه اگر مرد شش ماه به صورت پشت سر هم یا نه ماه به صورت تناوبی غیبت نماید ( نه ماه پشت هم نباشد و در میان آن مرد بازگردد) زن می‌تواند درخواست طلاق خود را به دادگاه تقدیم نماید.

اگر غیبت مرد باعث طلاق شود زن باید عده نگه دارد ؟

در صورتی که غیبت مرد باعث طلاق شده باشد زن موظف است که عده وفات را نگه دارد.‌ او ‌‌‌می‌بایست پس از طلاق به مدت چهار ماه و ده روز صبر کند تا عده وفات او تمام شود.

اگر پس از گذشت مدت طولانی غیبت شوهر زن برای طلاق اقدام کند و سپس مرد بازگردد تکلیف چیست ؟

اگر پس از غیبت طولانی مرد زن طلاق بگیرد و مرد بازگردد طبق قانون دیگر به همسر خود محرم نیست مگر‌ اینکه در مدت زمان عده وفات بازگشته باشد و در غیر‌ این صورت ‌‌‌می‌بایست دوباره با همسر خود عقد کند تا بتواند زندگی مشترک را با او ادامه دهد.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در‌ این زمینه به سایت وکیل دات کام مراجعه نمایید و از خدمات ویژه‌ این سایت بهره مند گردید. مرکز وکیل دات کام شما را در حل پرونده‌‌‌‌های حقوقی خود یاری ‌‌‌می‌نماید، از خدمات ویژه‌ این مرکز ‌‌‌می‌توان به حل انواع پرونده‌‌‌‌های حقوقی و ارائه مشاوره حقوقی تهران اشاره نمود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مدت غیبت شوهر برای طلاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مدت غیبت شوهر برای طلاق پاسخ دهند.

سوالات متدوال

چه مدت زمان لازم است که زن بتواند به علت غیبت مرد طلاق بگیرد ؟

‌‌‌می‌بایست از مدت غیبت مرد چهار سال بگذرد تا زن بتواند درخواست طلاق خود را ثبت کند.

اگر پس از طلاق زن به علت غیبت مرد بازگردد تکلیف چیست ؟

آن‌ها دیگر از لحاظ قانونی و شرعی زن و شوهر نیستند و به هم محرم نخواهند بود.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: مدت غیبت شوهر برای طلاق در قانون مدنی | شروط مربوط به غیبت مرد

راه های مهاجرت | کم هزینه ترین راه برای مهاجرت چیست؟

۲۸ بازديد

راه های مهاجرت در موقعیت های مختلف چیست؟ مهاجرت انسان‌ها دارای قدمتی به اندازه تاریخ زندگی آن‌ها است. البته معنای مهاجرت در گذر زمان تغییر کرده است. امروزه مقصود از مهاجرت نقل مکان از یک کشور به کشوری دیگر با اهداف شغلی، تحصیلی و زندگی است. دلایل زیادی برای مهاجرت وجود دارد. از جمله مهم‌ترین آن دلایل، مشکلات اقتصادی و امنیتی است. مهاجرت راه‌ها و روش‌های مختلفی دارد. در ادامه این مطلب به معرفی راه‌های معمول یک مهاجرت می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: راه های مهاجرت | کم هزینه ترین راه برای مهاجرت چیست؟

راه های مهاجرت

روش‌های متعددی برای مهاجرت وجود دارد. بهترین راه های مهاجرت آن است که با توجه به انگیزه و قصد شما از مهاجرت همچنین سرمایه اولیه شما مشخص می‌گردد. به‌طور کلی می‌توانیم روش‌های معمول برای مهاجرت را به 7 روش تقسیم کنیم.

البته روش‌های غیرقانونی نظیر پناهندگی نیز وجود دارد. این روش هم مخاطرات بالایی دارد و هم نتیجه اطمینان بخشی از آن موجود نیست. بنابراین به هیچ عنوان برای مهاجرت روش پناهندگی را توصیه نمی‌کنیم. اما 7 روش قانون و معمول برای مهاجرت شامل، مهاجرت از طریق کار (مهاجرت شغلی)، تحصیل، سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی استارتاپ، تولد فرزند، خانواده و ازدواج می‌شود.

مهاجرت شغلی

بخش قابل توجهی از مهاجرت‌های جهانی مربوط به مهاجرت شغلی می‌شود. وجود شرایط مناسب شغلی و رفاه زندگی در برخی از کشور‌های جهانی، افراد را ترغیب می‌کند. تا برای آینده شغلی و رفاه زندگی خود به این کشور‌ها مهاجرت نمایند. از طرفی برخی از کشور‌ها با توجه به کمبود نیروی کار، تعداد زیادی از افراد متقاضی مهاجرت شغلی را می‌پذیرند. کشورهایی نظیر کانادا، آلمان، امارات و استرالیا از جمله این کشور‌ها می‌باشند.

لازم به ذکر است برای مهاجرت شغلی و تخصصی شرایط ویژه‌ای لازم است. اگر قصد مهاجرت شغلی به کشوری را دارید؛ باید شرایط مربوط به این نوع مهاجرت در کشور مقصد را مطالعه کنید. بر اساس آمار‌های جهانی حدود 170 میلیون نفر از افراد تحت عنوان مهاجرت شغلی در کشور‌هایی غیر از کشور خود زندگی می‌کنند.

تحصیل از راه های مهاجرت

یکی از روش‌های پرطرفدار مهاجرت به خصوص در میان جوانان، مهاجرت تحصیلی است. افراد زیادی سالانه با عنوان مهاجرت تحصیلی به کشورهایی که از دانشگاه‌های معتبر و سطح تحصیلی بالایی برخوردارند مهاجرت می‌کنند. از مزایای تحصیل در این کشور‌ها می‌توانیم. به شرایط زندگی خوب و شانس بالا برای اشتغال در شغل مناسب پس از تحصیل اشاره کنیم. خوب است بدانید مهاجرین تحصیلی علاوه بر تحصیل می‌توانند ساعاتی در روز را مشغول به کار شوند. به این ترتیب هم هزینه‌های زندگی و تحصیل خود را تأمین می‌کنند. و هم در صورت اشتغال به شغلی خوب سابقه کار کسب می‌نمایند.

مهاجرت با سرمایه‌گذاری

مهاجرت با روش سرمایه‌گذاری را می‌توانیم سومین روش پرطرفدار برای مهاجرت پس از مهاجرت شغلی و تحصیلی معرفی کنیم. سرمایه‌گذاری در یک کشور دیگر و دریافت اقامت آن کشور با توجه به قوانین هر کشور متفاوت است. و البته روش‌های مختلفی نیز برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. مهم‌ترین روش‌های سرمایه‌گذاری برای مهاجرت شامل تمکن مالی، خرید ملک و خرید بیزینس می‌شود. قابل توجه است که برخی از کشور‌ها در راستای توسعه اقتصادی خود برنامه‌هایی برای جذب سرمایه‌گذار از کشور‌های دیگر هستند.

مهاجرت از طریق راه‌اندازی استارتاپ

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که یک ایده خلاقانه در ذهن دارید. و با این ایده خلاقانه به دنبال راه‌اندازی یک کسب‌وکار می‌باشید. می‌توانید به وسیله این ایده به کشور مدنظر خود مهاجرت نمایید. و در آن کشور ایده و کسب‌وکار سودمند خود را راه‌اندازی نمایید. شما می‌توانید با راه‌اندازی یک کسب‌وکار از کشور مدنظرتان اقامت دریافت نمایید. تعداد زیادی از کسب‌وکارهای موفق در کشورهای خارجی توسط مهاجرین آن راه‌اندازی شده است.

تولد فرزند از راه های مهاجرت

مهاجرت از طریق تولد فرزند به این صورت است. که در برخی از کشورها اگر کودکی در خاک آن کشور به دنیا بیاید؛ می‌تواند تابعیت آن کشور را دریافت نماید. به این روش از اهدای تابعیت، سیستم خاک گفته می‌شود. اما برخی از کشور‌ها مثل ایران تنها تولد از پدر و گاها مادر ایرانی باعث اهدای تابعیت ایرانی به کودک می‌شود. و این نوع از اهدای تابعیت را سیستم خون می‌گویند. در کشورهای اروپایی هم سیستم خون و هم سیستم خاک پذیرفته‌شده است. مثلا اگر در کشورهای اروپایی فرزند خود را متولد کنید؛ کودک شما امکان مهاجرت به و زندگی در آن کشور را خواهد داشت. و در شرایطی پدر و مادر کودک نیز می‌توانند در کشور مقصد اقامت دریافت کنند.

مهاجرت از طریق خانواده

مهاجرت از طریق خانواده نیز در صورتی است که فردی از خانواده در کشور مقصد اقامت داشته باشد. به عنوان مثال برای شغل یا تحصیل مهاجرت کرده است یا به هر نحو دیگری در کشور مقصد زندگی می‌کند و اقامت دارد. بر اساس شرایط قانون کشور مقصد امکان دعوت از برخی از اعضای خانواده نیز به آن کشور برای مهاجر وجود دارد.

ازدواج از راه های مهاجرت

ازدواج یکی از روش‌های دریافت اقامت و حتی تابعیت یک کشور دیگر است. به این صورت که باید با یکی از شهروندان و تابعین کشور مقصد ازدواج نمایید. در این صورت امکان دریافت اقامت و بعد از مدتی دریافت تابعیت کشور مورد نظر را دارید. اما برای اینکه در این مورد تقلبی وجود نداشته باشد طبق قوانین کشورهای مختلف راستی آزمایی‌های متعددی را برای درستی ازدواج و قلابی نبودن آن انجام می‌دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

راه های مهاجرت چیست ؟

7 روش قانونی و معمول برای مهاجرت شامل، مهاجرت از طریق کار (مهاجرت شغلی)، تحصیل، سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی استارتاپ، تولد فرزند، خانواده و ازدواج می‌شود.

مهاجرت از طریق پناهندگی به چه صورت است ؟

روش‌ غیرقانونی نظیر پناهندگی برای مهاجرت، هم مخاطرات بالایی دارد و هم نتیجه اطمینان بخشی از آن موجود نیست. بنابراین به هیچ عنوان برای مهاجرت روش پناهندگی را توصیه نمی‌کنیم.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: راه های مهاجرت | کم هزینه ترین راه برای مهاجرت چیست؟

اثبات بی گناهی |‌ شرایط و روش های اثبات بی گناهی

۳۸ بازديد

راه‌های اثبات بی گناهی چیست؟ اگر درگیر یک دعوای حقوقی شدید و قصد دارید بی‌گناهی خود را اثبات کنید. باید با استفاده از راه‌های قانون و ادله اثبات دعوا بی‌گناهی خود را ثابت نمایید. متهم می‌تواند با ارائه دلیل و یا با چالش کشیدن دلایل شاکی نیز بی‌گناهی خود را اثبات کند. در ادامه این مطلب به معرفی راه‌های اثبات بی‌گناهی و تبرئه متهم از اتهام خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: اثبات بی گناهی |‌ شرایط و روش های اثبات بی گناهی

اثبات بی گناهی و تبرئه متهم

بر اساس قانون افراد حق شکایت و اثبات جرم دیگران را دارند. اما قانون در کنار ایجاد حق شکایت برای شاکی، برای متهمین نیز حق دفاع و اثبات بی‌گناهی خود را دارند. بنابراین راه‌ها و روش‌های قانونی وجود دارد. تا متهم با استفاده از آن بی‌گناهی خود را اثبات کند و خود را از اتهام مبرا سازد. با توجه به این‌که ادله اثبات دعوا دارای تنوع است. راه‌ها و روش‌های اثبات بی‌گناهی نیز متنوع و متعدد است. بهره‌گیری از هریک از روش‌های قانونی برای اثبات بی‌گناهی نیازمند ارائه مدارک مخصوص به خود آن است.

شرایط لازم برای اثبات بی گناهی

همان‌طور که گفتیم به علت تنوع ادله اثبات دعوا، راه‌های متنوعی نیز برای اثبات بی‌گناهی وجود دارد. اما قبل از هر چیز، برای استفاده از این رو‌ش‌ها لازم است شرایط اثبات بی‌گناهی وجود داشته باشد. شرایط اثبات بی‌گناهی در تمامی جرائم یکسان است.

در قانون برای اثبات ارتکاب جرم توسط شخصی ابتدا باید عناصر سه‌گانه جرم اثبات گردد. وجود عنصر مادی، معنوی و قانونی یک جرم شرایط اثبات آن جرم است. به همین ترتیب برای اثبات بی‌گناهی نیز باید عدم وجود حداقل یکی از این سه عنصر امکان‌پذیر باشد.

عدم وجود عنصر قانونی

مقصود از عنصر قانونی یک جرم، تعریفی از آن جرم است که در متن قانون صریحاً ذکرشده باشد. به عبارتی آن ماده‌قانونی که یک عمل یا ترک یک عمل را جرم می‌داند. و برای این جرم مجازات نیز تعیین می‌کند. باوجود چنین ماده‌ای در قانون می‌گوییم که عنصر قانونی یک جرم اثبات می‌شود.

حال متهم برای اثبات بی‌گناهی خود می‌تواند عدم وجود عنصر قانونی جرم را اثبات نماید. مثلاً مطرح کند که اقدام وی ذیل تعریف قانون از جرم مورد شکایت قرار نمی‌گیرد. و قانون نیز برای عمل یا ترک عمل متهم مجازاتی تعیین نکرده است. یا اینکه اثبات کند مجازات و تعریف جرم وی در قانون جدید نسخ گشته است.

عدم وجود عنصر معنوی

مقصود از عنصر معنوی انگیزه، هدف و اراده متهم برای ارتکاب به جرم است. عنصر معنوی خود شامل 3 بخش علم به موضوع، قصد انجام رفتار مجرمانه، قصد نتیجه می‌شود. متهم برای اثبات بی‌گناهی خود باید عدم وجود یکی از این موارد سه‌گانه عنصر معنوی را اثبات نماید. به‌عنوان مثال فرد می‌تواند با اثبات اینکه در زمان ارتکاب جرم مجنون و فاقد اراده بوده است. یا قصد شکار حیوانی را داشت و نمی‌دانست موجودی که به آن شلیک کرد انسان بود. بی‌گناهی خود را اثبات و خود را تبرئه کند.

عدم وجود عنصر مادی

عنصر مادی جرم همان عملی است که مجرم مرتکب آن می‌شود. جرم سرقت را تصور کنید که ماده‌قانونی و مجازات آن موجود است. اگر کسی عنصر معنوی یعنی قصد انجام دزدی را داشته باشد اما آن عمل را انجام ندهد. عنصر مادی جرم محقق نمی‌شود. حال اگر متهم بتواند اثبات کند عمل مجرمانه را انجام نداده است. یا اگر جرمی رخ داد توسط متهم نبوده است. می‌تواند بی‌گناهی خود را اثبات نماید.

روش‌های اثبات بی گناهی

هنگامی‌که بدانیم شرایط لازم برای اثبات بی گناهی موجود است. حال می‌توانیم از روش‌های مختلفی برای اثبات بی گناهی بهره ببریم. به طور کلی دو راه برای تبرئه متهم و اثبات بی گناهی وی موجود است. که انجام هرکدام از این دو راه با ادله اثبات دعوا که متنوع و متعدد می‌باشد؛ صورت می‌پذیرند.

این دو راه شامل ارائه دلیل از جانب متهم و به چالش کشیدن ادله شاکی می‌شود. در روش ارائه دلیل متهم مدارکی را به دادگاه ارائه می‌دهد تا بی‌گناهی خود را اثبات کند. اما در روش دوم نیازی به ارائه دلیل نمی‌باشد. بلکه دلایل ارائه‌شده شاکی را به چالش می‌کشد. و اثبات می‌کند دلایل شاکی فاقد اعتبار قانونی است. اما همان‌طور که گفتیم انجام هر دوی این راه‌ها با توجه به ادله اثبات دعوا با روش‌های متنوعی قابل انجام است.

ادله اثبات دعوا برای اثبات بی گناهی

برای انجام هریک از دو روش‌ اثبات بی گناهی مذکور می‌توانیم از راه‌های ادله اثبات دعوا بهره ببریم. ادله اثبات دعوا دارای موارد متعددی است که شامل اقرار، شهادت و استشهاد محلی، سوگند، علم قاضی، قسامه و سند می‌شود.

اقرار

روش اقرار یکی از مهم‌ترین ادله اثبات دعوا محسوب می‌شود. در صورتی که متهم بتواند اثبات کند اقراری که علیه خودش انجام داده است. تحت شرایط شکنجه یا فشار روحی و یا جنون بود و اعتبار اقرار را از بین ببرد. می‌تواند بی گناهی خود را اثبات کند.

اثبات بی گناهی با شهادت

استشهاد محلی و شهادت یکی از راه‌های اثبات جرم و ادله اثبات دعوا است. اما متهم نیز می‌تواند با بهره‌گیری از این روش و استفاده از شاهد یا استشهاد محلی بی گناهی خود را اثبات کند. به‌عنوان مثال متهم می‌تواند با کمک شاهد ثابت کند در زمان وقوع جرم در مکان دیگری حضورداشته است. همچنین متهم می‌تواند با استشهاد محلی شاهدان شاکی را بی‌اعتبار کند. یعنی با استفاده از استشهاد محلی ثابت کند که شاهدان شاکی شرایط شهادت را ندارند مثلاً عادل نیستند.

سوگند

روش سوگند در برخی از دعاوی استفاده می‌شود. و کاربرد زیادی ندارد. این روش در جرائمی مرتبط با قصاص، دیه، ضرر و زیان ناشی از جرم و ارش قابل‌استفاده است. که شرایط خاصی نیز دارد. در جرائم مربوط به تعزیرات و حدود سوگند کاربردی ندارد. در مواردی که از سوگند برای اثبات دعوا استفاده می‌شود متهم می‌تواند ثابت کند سوگند دروغ است. یا سوگند خورنده شرایط قانونی سوگند را ندارد.

اثبات بی گناهی با علم قاضی

مقصود از علم قاضی حصول یقین قاضی با توجه به مستندات ارائه‌شده در دعوا است. در این روش هم متهم می‌تواند مستندات و قرائنی به دادگاه ارائه نماید. تا قاضی با توجه به آن‌ها یقین حاصل کند متهم بی‌گناه است.

قسامه

روش قسامه تنها در جرائم جنایی که علیه تمامیت جسمی یک شخص انجام می‌گیرد قابل‌استفاده است. در این روش شاکی با استفاده از قسم خویشاوندان و تحت شرایط قانونی ادعای خود را ثابت نماید. بنابراین متهم نیز می‌تواند برای ادای قسامه توسط خویشاوندان خود اقدام نماید. قسامه شرایط خاصی دارد که باید رعایت شود تا اثبات بی گناهی انجام گیرد.

سند

ارائه سند به‌عنوان یکی از ادله اثبات در قانون ذکر نشده است. اما با این وجود متهم یا شاکی می‌توانند در صورت وجود هر نوع مدرک و سند کتبی برای اثبات ادعا یا بی گناهی به دادگاه ارائه نمایند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

شرایط لازم برای اثبات بی گناهی چیست ؟

وجود عنصر مادی، معنوی و قانونی یک جرم شرایط اثبات آن جرم است. به همین ترتیب برای اثبات بی گناهی نیز باید عدم وجود حداقل یکی از این سه عنصر امکان‌پذیر باشد.

روش‌ها و راه‌های اثبات بی گناهی چیست ؟

راه‌های اثبات بی گناهی دو راه شامل ارائه دلیل از جانب متهم و به چالش کشیدن ادله شاکی می‌شود که هر دو راه با ادله اثبات دعوا شامل اقرار، شهادت و استشهاد محلی، سوگند، علم قاضی، قسامه و سند انجام می‌گیرد.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: اثبات بی گناهی |‌ شرایط و روش های اثبات بی گناهی

طلاق زن باردار | حقوق مالی زن در طلاق دوران بارداری – مدت عده

۱۷ بازديد

زنان و مردان در برخی موارد برای کسب آرامش بیشتر قصد ‌‌می‌کنند که از یکدیگر جدا شوند. آن‌ها در واقع از یکدیگر طلاق گرفته و این جدایی زوجین به علت‌‌‌های مختلف و متفاوتی اتفاق ‌‌می‌افتد. اما برای اقدام به طلاق ‌‌می‌بایست زوجین از قوانین‌ این امر به خوبی آگاهی داشته باشند تا بتوانند در مدت زمان کمتری مراحل قانونی آن را طی نمایند. در ادامه توضیحاتی را در مورد طلاق زن باردار برایتان بیان نموده‌ایم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: طلاق زن باردار | حقوق مالی زن در طلاق دوران بارداری – مدت عده

طلاق در قانون کشور

طلاق یک امر قانونی است که توسط زوجین انجام ‌‌می‌شود. طی انجام‌ این کار زوج و زوجه از یکدیگر جدا ‌‌می‌شوند و دیگر به هم محرم نیستند. طلاق به علت‌‌‌هایی مثل خیانت همسر، اعتیاد، نشوز و… اتفاق ‌‌می‌افتد. برای انجام مراحل قانونی طلاق، دادگاه زوجین را موظف ‌‌می‌نماید که دلایل قانونی و منطقی خود را برای جدایی در دادگاه بیان نمایند. در صورتی که آن‌ها از طلاق پشیمان شوند نیز ‌‌می‌توانند دوباره با یکدیگر ازدواج نموده و زندگی مشترک‌ را ادامه دهند.

طلاق زن باردار

طبق قانون طلاق در دورانی که زن باردار است هیچ گونه اشکالی ندارد و کاملا صحیح است، به همین دلیل در مدت زمان بارداری زوجین ‌‌می‌توانند از یکدیگر طلاق گرفته و جدا شوند. اما طلاق زن و شوهر در دوران بارداری نیز قوانین خاص خود را دارد. برای مثال در طلاق‌ این چنینی زن موظف است که عده نگه دارد. عده زن در‌ این گونه طلاق‌‌‌ها تا پایان وضع حمل او خواهد بود و او تا زمانی که جنین را به دنیا نیاورده است ‌‌نمی‌تواند با مرد دیگری ازدواج کند.

مناسب‌‌ترین نوع طلاق در دوران بارداری

طلاق توافقی در دوران بارداری مناسب‌‌ترین گزینه برای زوجین ‌‌می‌باشد زیرا‌ این نوع طلاق زودتر به نتیجه خواهد رسید. اگر زن و مرد در حین بارداری بخواهند طلاق توافقی بگیرند ‌‌می‌بایست به دادگاه مراجعه نموده و درخواست طلاق خود را ارائه نمایند. سپس دادگاه آن‌ها را به یک مشاور خانواده معرفی نموده و از ایشان ‌‌می‌خواهد که به زوجین دو جلسه مشاوره دهد. چنانچه زوجین پس از‌ این دو جلسه مشاوره باز هم برای طلاق مصمم باشند دادگاه حکم به طلاق می‌دهد.

حقوق مالی زن باردار در صورت طلاق

چنانچه زن و‌ مرد در دوران بارداری از یکدیگر جدا شوند مرد موظف است که برخی حقوق زن را به او پرداخت نماید. در ادامه حقوق زن در طلاق در دوران بارداری‌ را شرح داده‌ایم:

مهریه

مهریه زن باردار طبق قواعد عمومی پرداخت می‌شود و زن حامله حق مطالبه تمام مهریه را دارد. زن باردار همچنین حق مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت را نیز دارد.

نفقه

در‌ این نوع طلاق مرد موظف ‌‌می‌شود که تا‌ زمان وضع حمل زن به او نفقه بپردازد. از آن جایی که زن باردار است مرد ‌‌می‌بایست در تمام مدت ‌بارداری به او‌ نفقه بدهد و پس از وضع حمل مرد دیگر ملزم‌ به پرداخت نفقه نیست.

هزینه‌‌‌های وضع حمل زن

در‌ این گونه طلاق‌‌‌ها مرد موظف است که تمام هزینه‌‌‌های وضع حمل زن را از جمله هزینه‌‌‌های بیمارستان، دارو و… را به او پرداخت نماید.

اگر مرد پس از طلاق زن باردار فوت کند چه کسی موظف به پرداخت نفقه زن است ؟

در صورتی که مرد پس از طلاق و قبل از به دنیا آمدن فرزند فوت کند زن ‌‌می‌تواند نفقه‌اش را از پدربزرگ پدری فرزندش مطالبه نماید ولی در صورت عدم توانایی مالی جد پدری قانون او را ملزم به پرداخت نفقه ‌‌نمی‌داند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق باردار، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق باردار پاسخ دهند.

سوالات متداول

آیا طلاق در دوران بارداری اشکال قانونی دارد ؟

خیر زوج و زوج ‌‌می‌توانند در حین بارداری نیز اقدام به طلاق نمایند اما ‌‌می‌بایست برخی قوانین را رعایت نمایند.

مناسب‌‌ترین نوع طلاق دوران بارداری کدام است ؟

طلاق توافقی.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: طلاق زن باردار | حقوق مالی زن در طلاق دوران بارداری – مدت عده

مهریه زن نازا

۲۴ بازديد

مهریه زن نازا چقدر است ؟ وقتی عقد نکاح میان زن و شوهر خوانده ‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌‌‌‌می‌بایست وظایفی را که در حین عقد به عهده آن‌ها گذاشته شده به خوبی انجام دهند. برای مثال زن وظیفه دارد که منزل همسر خود را ترک نکند و در برقراری رابطه زناشویی با او کوتاهی نکند و مرد نیز در قبال وظایف زن ‌‌‌‌‌‌‌می‌بایست مهریه به او بپردازد. در ادامه قصد داریم توضیحاتی را در مورد مهریه زنان نازا در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قانون مهریه کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: مهریه زن نازا

تعریف مهریه در حقوق | مهریه زن نازا

مهریه یکی از حقوق زن در حین عقد نکاح ‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد که مرد ملزم به پرداخت آن خواهد بود. زن ‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند هر موقع که بخواهد مهریه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش را طلب کند و مرد موظف است که مهریه را به طور کامل به او پرداخت کند. میزان مهریه را نیز زن و شوهر تعیین ‌‌‌‌‌‌‌می‌کنند و سپس مبلغ مهریه در سند ازدواج آن‌ها ذکر خواهد شد

مهریه زنان نازا

یکی از سوالاتی که ممکن است برای افراد پیش بیاید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این است که آیا به زن نازا نیز مهریه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای تعلق ‌‌‌‌‌‌‌می‌گیرد؟ مهریه زن نازا چقدر است ؟ که در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این باره باید بگوییم قانون نا‌زایی زن را عیب تلقی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمی‌کند و نا‌زا بودن ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمی‌تواند مانع دریافت مهریه توسط زن شود. بعضی از مردان تصور ‌‌‌‌‌‌‌می‌کنند که ‌‌‌‌‌‌‌می‌توانند به خاطر ناز‌ا بودن زن به او مهریه پرداخت نکنند اما طبق قانون مهریه حقی است که در حین عقد نکاح به زن تعلق گرفته است و ناز‌ایی به هیچ عنوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمی‌تواند آن را از بین ببرد.

 

حالات مختلف مهریه زن نازا

در ادامه به بررسی حالات مختلف تعلق مهریه به زن نا‌زا می‌پردازیم.

مهریه زن نازا قبل و بعد برقراری رابطه زناشویی

مهریه زن نا‌زا نیز همانند زنان دیگر با توجه به برقراری رابطه زناشویی میان او و همسرش محاسبه ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود. طبق قانون اگر زن نا‌زا قبل از برقراری رابطه زناشویی مهریه خود را مطالبه کند مستحق نصف مهریه خواهد بود و مرد ملزم به پرداخت نصف مهریه است. اما اگر زن بعد از برقراری رابطه زناشویی مهریه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش را مطالبه نماید مرد موظف است که تمام مهریه را به او پرداخت کند.

مهریه زن نازا در صورت فوت همسر

چنانچه زن نا‌زا مهریه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش را دریافت نکرده باشد و همسرش فوت کند ‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند طی ارائه دادخواستی از دادگاه بخواهد که مهریه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش را تمام و کمال از اموال به جا مانده از مرد به او پرداخت نمایند.

مهریه زن نازا در عقد موقت و دائم

زن نا‌زا در عقد دائم و موقت مستحق دریافت مهریه خواهد بود و‌ دائمی یا موقت بودن عقد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمی‌تواند زن را از دریافت مهریه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش بازدارد. اما در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این دو نوع عقد نکاح مهریه زن نازا با توجه به باکره بودن یا نبودن به او پرداخت ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

اگر باکره باشد نصف مهریه و در صورت وقوع رابطه جنسی تمام مهر به او تعلق می‌گیرد.

نفقه و اجرت المثل زن نازا

اگر زن نا‌زا از شوهر خود تمکین عام و خاص نماید مستحق دریافت تمام و کمال نفقه می‌باشد. همچنین در صورت تمکین و مهیا بودن سایر شرایط چنین زنی مستحق دریافت اجرت المثل ایام زوجیت نیز می‌گردد.برای آشنایی با انواع تمکین کلیک فرمایید. برای آشنایی با مفهوم و شرایط دریافت اجرت المثل ایام زوجیت زن کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهریه زن نا‌زا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مهریه زن نا‌زا پاسخ دهند.

 

سوالات متدوال

آیا به زن نا‌زا مهریه تعلق خواهد گرفت ؟

بله نازا بودن زن ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمی‌تواند او را از دریافت مهریه بازدارد. برای استحقاق و دریافت مهریه فرقی بین زن نازا و غیر آن وجود ندارد.

قبل از برقراری رابطه زناشویی مهریه زن نا‌زا چقدر است ؟

نصف خواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: مهریه زن نازا

 

زن ناشزه | خصوصیات زن ناشزه چیست

۳۱ بازديد

زن ناشزه کیست؟ وقتی عقد نکاح میان مرد و زنی منعقد می‌گردد. برای طرفین حق و حقوق ایجاد می‌شود. اغلب این وظایف قانونی و حقوق نسبت به یکدیگر ضمانت اجرای قانونی دارد. لذا عدم رعایت وظایف قانونی ازدواج توسط زوجین این اجازه را به آن‌ها می‌دهد. تا از همسر خود با استفاده از مجاری قانونی شکایت کنند و احقاق حق نماید. اصطلاح زن ناشزه نیز مربوط به یکی از وظایف قانونی ازدواج و عدم رعایت آن توسط زن می‌باشد. در ادامه این مطلب به موضوع زن ناشزه و ویژگی‌های آن خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی در مورد مهریه زن ناشزه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: زن ناشزه | خصوصیات زن ناشزه چیست

زن ناشزه کیست ؟

پس از انعقاد عقد نکاح زن و شوهر نسبت به یکدیگر وظایف و حقوقی دارند. یکی از وظایف و تکالیف که در عقد نکاح معنی پیدا می‌کند تکلیف به تمکین است. بر اساس قانون مدنی زن موظف است پس از عقد نکاح از شوهر خود تمکین نماید. در غیر این صورت زن، ناشزه محسوب می‌شود.

بنابراین برای درک مفهوم ناشزه ابتدا باید تمکین را معنی کنیم. تمکین دارای معنی تمکین عام و تمکین خاص است. تمکین عام یعنی زن ریاست همسرش را در امور کلی زندگی و خانواده بپذیرد. و تمکین خاص در مورد روابط زناشویی میان زوجین است. بنابراین از آنجایی که قانون یکی از تکالیف زن می‌شناسند. در صورت عدم رعایت این تکلیف و عدم تمکین از جانب زن بدون این‌که دلیل موجه و قانونی وجود داشته باشد. زن به عنوان زن ناشزه شناخته می‌شود که برخی آثار حقوقی به دنبال دارد.

تمکین عام

همان‌طور که گفتیم یکی از انواع تمکین، تمکین عام است. و به طور کلی منظور از پذیرش ریاست شوهر در امور خانواده از جانب زن می‌باشد. تمکین عام خود شامل موارد متعددی می‌شود.
مورد اول مسئله محل سکونت زوجین است. بر اساس ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی تعیین محل سکونت توسط شوهر انجام می‌شود. وزن باید در محلی که همسرش تعیین نموده است زندگی کند. در این صورت یکی از موارد تمکین عام توسط زن انجام می‌شود. البته اگر زن در زمان ازدواج حق تعیین منزل را شرط کند. می‌تواند بدون اجازه همسرش مسکن متفاوتی را جهت زندگی برگزیند. و این عمل زن با وجود شرط مذکور عدم تمکین زن نمی‌باشد.
در ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی آمده است که شوهر می‌تواند. همسر خود را از شغلی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیت خانواده است من نمایند. بنابراین یکی از موارد تمکین عام عدم اشتغال به مشاغل منافی مصالح خانواده و یا بالعکس اشتغال به شغل موافق مصالح خانواده می‌باشد.
به طور کلی بر اساس ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی هنگامی که عقد نکاح جاری شود. تکالیف و حقوق زن و شوهر نسبت به یکدیگر آغاز می‌گردد. لذا عمل به تمامی وظایفی که بر اساس قانون بر گردن زن می‌باشد از مصادیق تمکین عام است.

تمکین خاص

منظور از تمکین خواص مسائل مربوط به روابط زناشویی می‌باشد. یا به عبارت دیگر به معنی برقراری رابطه جنسی در حد متعارف زوجین است. بنابراین مقصود از تمکین خاص این است که زن برای رابطه جنسی در حد متعارف خودداری نکند. در صورت خودداری زن حکم به عدم تمکین وی داده می‌شود. البته در مواردی که زن عذر موجه دارد و در برخی موارد مجاز به عدم تمکین است.

بنابراین عدم تمکین یا نشوز زن از یکی از موارد ذکرشده در فوق با عنوان تمکین عام و تمکین خاص، موجب می‌گردد زن، ناشزه به حساب بیاید. که زن ناشزه آثاری حقوقی در پی خواهد داشت.

نفقه زن ناشزه

همان‌طور که گفتیم زن ناشزه آثار حقوقی را به دنبال دارد. یکی از این موارد مربوط به شرایط نفقه زن ناشزه است. در ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی شرایط مربوط به نفقه زن ناشزه بیان می‌شود. این ماده قانونی می‌گوید زنی که بدون عذر موجه ای وظایف خود را انجام ندهد. یا به عبارتی تمکین نکند مستحق دریافت نفقه نیست.
بنابراین چنانچه گفتیم به زن ناشزه نفقه تعلق پیدا نمی‌کند. اما باید توجه داشت مرد تنها در صورتی می‌تواند به همسر خود بابت نشوز وی، نفقه ندهد. که در گام اول به دادگاه خانواده مراجعه کند. سپس با طرح دعوای الزام به تمکین از دادگاه حکم عدم تمکین زن را دریافت نماید. به این ترتیب به صورت رسمی اثبات می‌کند که زن ناشزه است. و اجازه دارد نفقه زن را نپردازد.

مهریه زن ناشزه

در مطلب بالا گفتیم که نفقه به زن ناشزه تعلق نمی‌گیرد. اما در مورد مهریه حکم متفاوت است. به موجب ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی همین که عقد ازدواج جاری شود زن مالک تمام مهریه خواهد شد. قهوه می‌تواند هرگونه تصرف ای که بخواهد در مهریه خود انجام دهد.
در قانون ما برخلاف وضعیت نفقه زن ناشزه در مورد عدم تعلق مهریه به زن ناشزه چیزی مقرر نشده است. بنابراین با توجه به اینکه قانون می‌گوید مهریه از زمان عقد متعلق به زن است. و عدم ذکر شرایطی د مورد مهریه زن ناشزه، باید گفت مهریه به زن ناشزه تعلق می‌گیرد.

برای دریافت مشاوره حقوقی در مورد مهریه زن ناشزه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

زن ناشزه کیست ؟

زن موظف است پس از عقد نکاح از شوهر خود تمکین نماید. در غیر این صورت زن، ناشزه محسوب می‌شود.

آیا نفقه و مهریه به زن ناشزه تعلق می‌گیرد ؟

به زن ناشزه نفقه تعلق نمی‌گیرد. اما حتی اگر زن ناشزه باشد باز هم مهریه از زمان عقد متعلق به زن است.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: زن ناشزه | خصوصیات زن ناشزه چیست

ضرر و زیان در مبایعه نامه | نحوه تعیین، مطالبه خسارات بر اساس مفاد مبایعه نامه

۲۱ بازديد

مبایعه نامه‌ها در معاملات املاک بسیار رایج هستند و معمولا در آن‌ها شرایطی قید می‌شود که ضرر و زیان طبق مفاد مندرج در مبایعه نامه جبران می شود. قطعا هر کسی که تا به حال به هر دلیلی معامله و خرید و فروش ملک انجام داده است اصطلاح مبایعه نامه را شنیده است. مبایعه نامه ‌‌‌‌بی‌شک یکی از مهم‌‌ترین اسناد در معاملات املاک می‌باشد. البته باید گفت مبایعه نامه فقط برای زمین و ملک نیست و برای هر چیزی مانند ماشین‌، موتور و… کاربرد دارد‌. اما عمدتا مبایعه نامه برای معاملات مسکن کاربرد دارد. طرفین در مبایعه نامه‌ها شروطی قید می‌کنند که امضای هر یک می‌تواند بار مسئولیتی را بر دوش طرفین بگذارد و خسارات فراوانی بر ایشان تحمیل نماید. از این رو در‌‌‌‌‌‌‌ این مطلب سعی در بررسی ضرر و زیان در مبایعه نامه داریم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: ضرر و زیان در مبایعه نامه | نحوه تعیین، مطالبه خسارات بر اساس مفاد مبایعه نامه

تعریف مبایعه نامه

ریشه بیع سازنده کلمه مبایعه است و بیع به معنای معامله و هر گونه خرید و فروش مال است. از نظر لغتی مبایعه نامه به معنای سند و نوشته‌‌‌‌ای است که در آن خرید و فروش مال ثبت می‌گردد.

از نظر فقهی و حقوقی مبایعه نامه سندی عادی است که خریدار و فروشنده در آن جزئیات معامله خود را ثبت می‌کنند. مبایعه برای خرید و فروش هر مالی کاربرد دارد زیرا بیع به طور کلی به معنای خرید و فروش است که می‌تواند حتی شامل چیزهای جزئی باشد. اما امروزه در عرف بازار مبایعه نامه بیشتر برای معاملات املاک کاربرد دارد و سندی است که وقتی دو نفر ملکی را با هم معامله می‌کنند تنظیم می‌شود.

به طور مثال آقای الف خانه خود را به آقای ب می‌فروشد. قبل از‌‌‌‌‌‌‌ اینکه سند انتقال خانه به صورت رسمی تنظیم شود یک سند به صورت کتبی با هم تالیف می‌نمایند و توافق خود را مبنی بر معامله خانه در آن ثبت می‌کنند. به‌‌‌‌‌‌‌ این سند مبایعه نامه یا بیع نامه گفته می‌شود.

هر مبایعه‌‌‌‌ای که تنظیم می‌گردد دارای بندهای مختلفی است که برای طرفینی که آن را امضا می‌کنند مسئولیت به همراه دارد. یکی از‌‌‌‌‌‌‌ این بند‌ها که بسیار مهم می‌باشد مربوط به ضرر و زیان‌های احتمالی است‌. هیچ شخص عاقلی معامله‌‌‌‌ای را انجام نمی‌دهد که در آن دچار ضرر شود‌. برای همین طرفین معامله باید در هنگام معامله کردن تمام جوانب را در نظر گرفته و حتی در مورد ضرر و زیان‌های معامله تصمیم گیری کنند.

ضرر و زیان در مبایعه نامه

یکی از موارد مهمی که در مبایعه نامه به آن پرداخته می‌شود مبحث ضرر و زیان است. در معاملات بیع خریدار و فروشنده هر کدام تعهداتی دارند که باید به آن عمل کنند‌. در صورتی که یک طرف نخواهد به تعهد خود عمل کند قطعا طرف مقابل دچار مشکل می‌گردد. به همین خاطر در هنگام تنظیم مبایعه نامه دو طرف در‌‌‌‌‌‌‌ این باره با هم توافق می‌نمایند. خریدار و فروشنده می‌توانند یک بخش از مبایعه نامه را به‌‌‌‌‌‌‌ این موضوع اختصاص دهند و شرط کنند چه مواردی مصداق ضرر و زیان است و برای آن چه میزان خسارتی باید پرداخت شود. البته در‌‌‌‌‌‌‌ این مورد نباید از چارچوب قانون فراتر رفت.

نکته مهم‌‌‌‌‌‌‌ این است که ضرر و زیان تابع توافق بین طرفین است‌. یعنی دو طرفی که مبایعه نامه را تنظیم می‌کنند می‌توانند در مورد‌‌‌‌‌‌‌ اینکه چگونه ضرر و زیان جبران شود با هم توافق کنند. به طور مثال آقای الف زمین خود را به آقای ب می‌فروشد‌. در مبایعه نامه می‌نویسند در صورتی که آقای ب نصف پول را تا تاریخ‌……….. به فروشنده ندهد‌،‌‌‌‌‌‌‌ این حق برای آقای الف وجود دارد که معامله را فسخ کند و موظف است که مبلغ یک میلیون تومان به عنوان خسارت پرداخت کند.

مطالبه ضرر و زیان مندرج در مبایعه نامه

با توجه به ماده 10 قانون مدنی در صورتی که توافقات اشخاص بر خلاف قانون نباشد مورد حمایت قانون قرار می‌گیرد‌. به همین جهت وقتی که دو نفر با هم معامله می‌کنند و‌‌‌‌‌‌‌ این معامله خود را در قالب مبایعه نامه به ثبت می‌رسانند و امضا می‌کنند‌ قانون هم از آن حمایت می‌کند.

اگر طرفین با هم توافق کرده باشند که مثلا شخص الف در تاریخ‌ ……. ماشین را به آقای ب تحویل دهد و اگر‌‌‌‌‌‌‌ این کار را نکند معامله فسخ می‌شود و علاوه بر برگرداندن ثمن معامله باید مبلغ دو میلیون هم خسارت پرداخت کند ولی فروشنده از دادن ماشین خودداری کند در‌‌‌‌‌‌‌ این صورت خریدار می‌تواند به دادگاه مراجعه کند و خسارت خود را بگیرد.

پس می‌توان گفت که ضرر و زیان مبایعه نامه تابع توافق طرفین است‌ و دادگاه نیز از‌‌‌‌‌‌‌ این توافق حمایت می‌کند و در صورتی که خسارت مشخص باشد همان میزان و در غیر‌‌‌‌‌‌‌ این صورت به عرف برای تادیه خسارت رجوع می‌نماید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد ضرر و زیان مبا‌یعه نامه می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی تهران وکیل دات کام استفاده نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ضرر و زیان در مبا‌یعه نامه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ضرر و زیان در مبا‌یعه نامه پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

مبایعه نامه چیست ؟

سندی است که در آن خرید و فروش ثبت می‌شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

ضرر و زیان در مبایعه نامه چطور منعکس می‌شود ؟

در مبایعه نامه طرفین می‌توانند در مورد ضرر و زیان‌های معامله توافق کنند و قانون از توافق آن‌ها حمایت می‌کند که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ضرر و زیان در مبایعه نامه | نحوه تعیین، مطالبه خسارات بر اساس مفاد مبایعه نامه

جرائم منافی عفت | مصادیق و مجازات ها جرم منافی عفت

۳۳ بازديد

جرائم منافی عفت چیست؟ کلمه منافی به این معناست که امری با چیز دیگری دارای منافات باشد. به‌عبارت‌دیگر به معنای تناقض است. این جرم در دادسرا برای انجام تحقیقات مقدماتی مطرح می‌شوند. مقصود از عفت نیز پاکدامنی و جلوگیری از اعمال حرام به‌خصوص اعمال مربوط به مسائل جنسی می‌باشد. بنابراین منافی عفت یعنی هر اقدامی که با پاکدامنی مغایر است. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی آن دسته از اعمال که جرم منافی عفت در نظر گرفته می‌شوند بپردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: جرائم منافی عفت | مصادیق و مجازات ها جرم منافی عفت

جرائم منافی عفت چیست ؟

کلمه منافی به معنای منافات و تناقض یک موضوع با چیزهای دیگر است. و کلمه عفت نیز به معنی پاکدامنی می‌باشد. بنابراین عبارت منافی عفت یعنی هرگونه عملی که با پاکدامنی مغایر باشد. علی‌الخصوص اعمالی که مربوط به مسائل جنسی باشد.
جرائم منافی عفت به‌طور کامل به مسائل فرهنگی و دینی یک جامعه وابسته است. لذا این جرائم نسبی هستند. یعنی ممکن است یک عمل در سی سال پیش و با توجه به جامعه گذشته جرم منافی عفت باشد. اما امروزه چنین تلقی از آن اقدام نشود.
در کشور ما نیز آموزه‌های دینی و فقه ما و همچنین سنت و فرهنگ جامعه منشأ جرم انگاری اعمالی است که جرم منافی عفت تلقی می‌شود.

بیان برخی مصادیق از زبان قانون

منظور از جرائم منافی عفت در قانون، جرائم جنسی حدی است همچنین جرائم رابطه نا‌مشروع تعزیری مواردی مانند تقبیل و مضاجعه را در بر می‌گیرد.
نکته‌ای که باید در خصوص به آن توجه کنیم این است که جرایم منافی عفت تقسیم می‌شوند به جرایم حدی و جرایم تعزیری. از جرایم حدی بیشتر سخن خواهیم گفت و منظور ما از جرایم تعزیری مثل تقبیل و مضاجعه می‌باشد. اگر بخواهیم از این واژگان ابهام را رفع کنیم باید بگوییم که تقبیل به معنای بوسیدن و مضاجعه به معنای در آغوش گرفتن می‌باشد. در ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی آمده است که هر گاه زن و مردی که بین آن‌ها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه ‌شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه ‌کننده مجازات می‌شود.

جرائم منافی عفت در قانون و مجازات

در قانون ایران برخی از اعمال به‌عنوان اعمال منافی عفت جرم انگاری شده‌اند. و برای آن‌ها مجازات تعیین شده است. اعمالی که در قانون ایران به‌عنوان جرائم منافی عفت معرفی‌شده‌اند دارای دامنه وسیعی می‌شوند. این جرائم شامل زنا، لواط، مساحقه، قوادی می‌شود. جرائم منافی عفت شامل مجازات‌های حدی می‌شوند. قانون مجازات اسلامی در مواد ۶۳۷ تا ۶۴۱ در بخش تعزیرات مسئله مربوط به جرائم اعمال منافی عفت می‌پردازد.

البته به‌صورت پراکنده در همین قانون یا در سایر قوانین مطالب مربوط به جرائم منافی عفت مطرح می‌شود. به‌عنوان مثال ماده ۶۵۸ قانون مجازات اسلامی که مربوط به دیه ازاله بکارت است. مجازات جرائم منافی عفت با توجه به اینکه افراد مرتکب کدام نوع از این جرائم شوند متفاوت خواهد بود. و مجموعه‌ای از مجازات شلاق تا حبس و جزای نقدی برای انواع مختلف جرائم منافی عفت وجود دارد.

جرائم منافی عفت، رابطه نامشروع مادون زنا

ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی می‌گوید. اگر زن و مردی که علقه ازدواج اعم از موقت یا دائم میان آن‌ها وجود ندارد. رابطه نامشروعی به‌جز زنا یا اعمال منافی عفت مرتکب شوند. به‌عنوان مثال عمل تقبیل یا بوسیدن و مضاجعه یا هم‌آغوشی محکوم به شلاق از یک ضربه تا ۹۹ ضربه می‌شوند.

درصورتی‌که یکی از طرفین برخلاف میلش مجبور به انجام این کارشده باشد. تنها آن فرد که با اختیار این عمل منافی عفت را انجام داده است. و دیگری را مجبور نموده است مجازات می‌شود. البته عناوینی که در این ماده ذکر شد صرفاً به‌عنوان مثال بیان‌شده است. و دایره اعمال منافی عفت مادون زنا بسیار گسترده است. حتی برخی از محاکم ارسال پیامک‌های مستهجن را هم رابطه نامشروع مادون زنا تلقی می‌کنند. و برخی دیگر از محاکم وجود ارتباط فیزیکی که خارج از فضای مجازی اتفاق بیفتد را عنصر مادی جرم منافی عفت در نظر می‌گیرند.

جرائم منافی عفت عمومی

ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی اعمال منافی عفت عمومی را تشریح می‌کند. بر اساس این ماده افرادی که در معابر و اماکن عمومی یعنی مکانی که در معرض دید افراد جامعه است. عمل حرامی را مرتکب شود. این افراد علاوه بر مجازات آن عمل حرام محکوم به حرف از ده روز تا دو ماه و همچنین محکوم به شلاق تا ۷۴ ضربه خواهد شد.
اگر خود آن عمل مجازاتی نداشته باشد اما موجب شود که عفت عمومی جریحه‌دار گردد. مرتکب به حبس و شلاق به آن شیوه که ذکر کردیم محکوم می‌شود. بنابراین بر اساس این ماده نزدیکی همسران که هیچ مانع شرعی ندارد. اگر در مکان عمومی صورت پذیرد می‌تواند برای آن‌ها دارای کیفر باشد.
در تبصره همین ماده عدم رعایت حجاب شرعی در اماکن عمومی مشمول مجازات حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه و یا جریمه نقدی ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ریال می‌شود.

مواد ۶۳۹، ۶۴۰ و ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی

در مواد ۶۳۹، ۶۴۰ و ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی اعمالی نظیر برپایی مراکز فساد و فحشا و همچنین تشویق مردم به انجام اعمال فحشا جرم‌انگاری شده است. علاوه بر آن‌ها ساخت، انتشار، توزیع، نگهداری یا واردات و صادرات فیلم، نقاشی، عکس و … نامناسب و مستهجن نیز جرم است. و درنهایت ایجاد مزاحمت به‌وسیله تلفن و سایر دستگاه‌های مخابراتی نیز جرم‌انگاری شده است.

جرائم منافی عفت در فضای مجازی

قانون جرائم رایانه‌ای در مواد ۱۴ و ۱۵ خود به جرائم علیه عفت عمومی می‌پردازد. بر اساس این مواد افرادی که از طریق شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام و … و یا از طریق پیامک یا ایمیل اقدام به ارسال محتویات مستهجن نمایند. و یا اقدام به تولید نگهداری و معامله این محتویات مستهجن کنند. مشمول مجازات حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال و یا جزای نقدی خواهند شد.

اگر محتویات مستهجن به کمتر از ۱۰ نفر ارسال گردد شخص فقط به جزای نقدی محکوم می‌گردد. اما اگر شخصی چنین اعمالی را به‌عنوان شغل خود قرار دهد. و یا تولید محتویات مستهجن و معامله آن به‌صورت سازمان‌یافته انجام گیرد. مرتکبین به حداکثر هر دو نوع مجازات محکوم خواهد شد. همچنین قابل‌ذکر است که تحریک تهدید و تشویق سایر افراد برای ارتکاب این جرم خود جرمی مستقل است و دارای مجازات می‌باشد.

جرائم منافی عفت در قانون آیین دادرسی کیفری

قانون آیین دادرسی کیفری برای تعقیب و تحقیق در مورد جرائم منافی عفت می‌گوید. که هرگونه تعقیب و تحقیق در جرائم منافی عفت ممنوع می‌باشد. تنها در مواردی که جرم منافی عفت در منظر عموم و اماکن عمومی اتفاق بیفتد. و یا در مواردی که شاکی خصوصی است و جرم منافی عفت به‌زور و اجبار یا به‌صورت سازمان‌یافته اتفاق بیفتد. در چنین شرایطی تحقیق و تعقیب توسط مقام قضایی مجاز است.

خوب است بدانید که در این قانون اشاره می‌شود درصورتی‌که شاکی خصوصی وجود ندارد اما متهم قصد اقرار جرم ارتکابی دارد. قاضی توصیه به عدم اقرار توسط متهم می‌کند. همچنین زمانی که افرادی قصد شهادت دارند. قاضی عواقب شهادت فاقد شرایط قانونی را به آن‌ها متذکر می‌شود. تا به‌نوعی افراد از شهادت منصرف شوند. البته توجه کنید این اقدامات برای زمانی است که شاکی خصوصی وجود نداشته است. و اقدام منافی عفت به‌زور و اجبار و سازمان‌یافته رخ نداده است.

شاکی خصوصی در جرائم منافی عفت

جرائم منافی عفت جزو جرائم غیرقابل‌گذشت محسوب می‌شود. یعنی درصورتی‌که این جرم‌ها اثبات شوند حتی اگر شاکی خصوصی رضایت دهد. بازهم تعقیب و تحقیق و مجازات مجرم متوقف نمی‌شود. به‌عبارت‌دیگر پرونده‌های مربوط به جرائم منافی عفت از حیث جنبه عمومی رسیدگی می‌گردند و مجرم به مجازات محکوم می‌شود.

افرادی مرتکب جرائم منافی عفت شده‌اند با توجه به اینکه مجازات قابل‌گذشت نیست. در صورت امکان می‌توانند از نهادهای مربوط به تعلیق، تخفیف و سایر نهادهایی که در قانون مجازات اسلامی پیش‌بینی‌شده است برای تخفیف در مجازات خود استفاده کنند. تنها جرم قابل‌گذشت در این دسته از جرائم جرم مزاحمت تلفنی است. که در ذیل ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی جزئی از جرائم علیه عفت عمومی مطرح‌شده است.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم منافی عفت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جرایم منافی عفت پاسخ دهند .

سؤالات متداول

منظور از اعمال منافی عفت چیست ؟

عبارت منافی عفت یعنی هرگونه عملی که با پاکدامنی مغایر باشد. علی‌الخصوص اعمالی که مربوط به مسائل جنسی باشد.

جرائم منافی عفت چیست‌اند ؟

اعمالی که در قانون ایران به‌عنوان جرائم منافی عفت معرفی‌شده‌اند دارای دامنه وسیعی می‌شوند. این جرائم شامل زنا، لواط، مساحقه، قوادی می‌شود.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: جرائم منافی عفت | مصادیق و مجازات ها جرم منافی عفت

دادگاه صالح مطالبه اجور معوقه | نحوه دادخواست اجاره معوقه از دادگاه

۲۷ بازديد

امروزه هرگاه که افراد بخواهند از ملک دیگری استفاده کنند، می‌بایست آن را از مالکش اجاره نمایند. به شخصی که ملک را به دیگری اجاره می‌دهند موجر و به فرد اجاره کننده نیز مستاجر گفته می‌شود. با وجود اینکه اجاره ملک به صورت قانونی در دفاتر املاک صورت می‌گیرد، باز هم در برخی از دادگاه‌ها شاهد دعاوی مربوط به مستاجر و موجر می‌باشیم. یکی از انواع دعاوی مربوط به اجاره ملک مطالبه اجور معوقه می‌باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد دادگاه صالح برای مطالبه اجور معموقه توضیحات مفید و مختصری را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: دادگاه صالح مطالبه اجور معوقه | نحوه دادخواست اجاره معوقه از دادگ

اجور معوقه چیست‌‌‌ ؟

اجور در اصطلاحات حقوقی به اجاره بها و معوقه نیز به معنای عقب افتاده است. اجور معوقه در واقع به اجاره بهایی گفته می‌شود که مدت زمان پرداخت آن گذشته باشد. هرگاه فردی ملک خود را به شخصی اجاره می‌دهد، اگر اجاره بهایی برای آن تعیین کرده باشد، مستاجر موظف است که در مدت زمان معین شده اجاره بها را به موجر خود پرداخت کند.

حال در برخی موارد پیش می‌آید که مستاجر از پرداخت اجور در زمان تعیین شده خودداری می‌کند و این مدت زمان سپری می‌شود. در این صورت اجاره‌‌ای که پرداخت نشده است به عنوان اجور معوقه به حساب آمده و قابل مطالبه است. در این صورت صاحب ملک می‌تواند این اجور را به روش‌های قانونی از مستاجر خود مطالبه نماید.

دادگاه صالح برای مطالبه اجور معوقه

همانطور که می‌دانید هر دادگاه صلاحیت‌های خاص خود را دارد. برای طرح دعوای مطالبه اجور معوقه نیز تنها برخی از مراجع قضایی دارای صلاحیت می‌باشند. در زیر دادگاه‌های صالح برای مطالبه اجور معوقه را نام برده‌‌ایم:

  • چنانچه اجور معوقه و پرداخت شده تا ۲۰ میلیون تومان باشند، موجر برای مطالبه آن‌ها می‌بایست به شورای حل اختلاف رجوع کند.
  • برای مطالبه اجور معوقه بیش از ۲۰ میلیون تومان نیز می‌بایست به دادگاه حقوقی محلی که ملک استیجاری در آن واقع است رجوع نمود.

نحوه مطالبه اجور معوقه از دادگاه صالح توسط موجر

مطالبه اجور معوقه از حقوق مطلق موجر به حساب می‌آید. در صورتی که موجر بخواهد اجاره بهای عقب افتاده را مطالبه کند می‌بایست در مرحله اول به دادگاه صلاحیت دار رجوع نماید. سپس با ارائه دادخواست می‌تواند اجور معوقه ملک خود را مطالبه نماید. در این صورت دادگاه دادخواست را ‌بررسی می‌کند و در صورت صحیح بودن آن مستاجر را الزام به پرداخت اجور معوقه خواهد کرد. همچنین موجر امکان مطالبه شارژ ساختمان، هزینه انشعاب و… را نیز از مستاجر خود دارد.

برخی قوانین مهم در خصوص اجاره بها

همانطور که گفتیم اجاره بها هزینه‌‌ای است که مستاجر در قبال استفاده از ملک به صاحب آن پرداخت می‌کند. در کشور ما در خصوص این هزینه برخی قوانین در نظر گرفته شده‌‌‌‌اند. در زیر چند قانون مهم در خصوص اجاره بها را نام برده‌‌ایم:

  • مستاجر از زمانی که اجاره نامه را امضا می‌کند موظف به پرداخت اجاره بها می‌باشد، حتی اگر از ملک استفاده نکرده باشد. اما اگر از پرداخت خودداری کند اجاره بها به اجور معوقه تبدیل می‌شوند.
  • اگر ملک در مدت زمان اجاره از بین برود یا قابل استفاده نباشد، مستاجر موظف به پرداخت اجاره بهای ماه‌های باقی مانده نخواهد بود.
  • موجر برای مطالبه اجور می‌بایست پس از گذشت مدت زمان قانونی اقدام کند. یعنی مطالبه اجور قبل از موعد امکانپذیر نیست.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دادگاه صالح اجور معوقه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دادگاه صالح اجور معوقه پاسخ دهند.

سوالات متداول

دادگاه صالح برای مطالبه اجور معوقه تا بیست میلیون تومان کدام است‌‌‌ ؟

دادگاه صالح برای مطالبه اجور معوقه تا بیست میلیون تومان شورای حل اختلاف می‌باشد.

آیا امکان مطالبه اجور پیش از موعد وجود دارد‌‌‌ ؟

خیر مطالبه اجور تنها در زمان‌های تعیین شده امکانپذیر است.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: دادگاه صالح مطالبه اجور معوقه | نحوه دادخواست اجاره معوقه از دادگ