آرشیو خرداد ماه 1403

ارائه خدمات حقوقی

طلاق غیابی |‌ نحوه، شرایط و حقوق زن و مرد در طلاق غیابی | راهنمای کامل

۱ بازديد

طلاق غیابی یکی از انواع طلاق می‌باشد و پیش از بیان هر نکته‌ای باید بگوییم که طلاق در لغت به معنای متارکه و جدایی و در اصطلاح حقوقی به معنای پایان ازدواج به صورت قانونی می‌باشد هنگامی که رابطه زوجیت میان مرد و زن شکل می‌گیرد و  آن‌ها وارد زندگی مشترک می‌شوند و در واقع از زمانی که عقد نکاح منعقد می‌شود، حقوق و تکالیفی بر عهده آن‌ها قرار می‌گیرد برای استحکام روابط زناشویی این حقوق و تکالیف باید به نحو احسن انجام شوند؛ در صورتی که حقوق و تکالیف را نسبت به یکدیگر انجام ندهند مبحث طلاق مطرح می‌گردد. توصیه می‌کنیم مقاله مشاوره طلاق را مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه طلاق می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  طلاق غیابی 

1-رأی غیابی در طلاق غیابی

هر دعوایی که در دادگاه مطرح می شود دو طرف دارد خواهان و خوانده اگر خواهان به دادگاه مراجعه کند و دعوا را علیه خوانده مطرح نماید دادگاه به منظور اطلاع دادن به خوانده از وجود چنین دعوایی برای او ابلاغیه صادر می کند حال اگر این ابلاغیه به هر دلیلی به دست خوانده نرسیده باشد و خوانده در جلسه دادگاه نیز حضور پیدا نکند، در نتیجه در این دادگاه خوانده محکوم می شود، و این رأی، رأی غیابی خواهد بود. توصیه می کنیم مقاله طلاق توافقی را مطالعه نمایید.

2-زمانی که خواهان مرد است| طلاق غیابی

در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی بیان شده است که  (مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.)  مطابق این ماده حق طلاق در قانون مدنی به مرد داده شده است بنابراین اگر زوجه یعنی زن در دادگاه حاضر نشود دادگاه رأی طلاق را به نفع مرد صادر می‌کند توجه کنید که رأی طلاق صادر می شود اما مرد برای اینکه بتواند این طلاق را ثبت کند باید تمام حقوق مالی زن را تأمین کند و اگر به هر دلیلی رأی دادگاه رأی غیابی باشد زن در مدت ۲۰ روز می تواند واخواهی کند، واخواهی به معنای اعتراض شخصی می باشد که دادگاه او را محکوم علیه تشخیص داده در حالی که او غایب بوده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد واخواهی کلیک کنید.

3-زمانی که خواهان زن است| طلاق غیابی

اگر زن به دادگاه مراجعه کند و علیه زوج در خصوص طلاق اقامه دعوا نماید باید بتواند در دادگاه دلایل خود را مطابق قانون ثابت کند زیرا همانطور که بیان شد حق طلاق در قانون مدنی در ماده ۱۱۳۳ به مرد داده شده است بنابراین درخواست طلاق  باید براساس دلایل موجهی باشد در این صورت برای خوانده ابلاغیه صادر می شود و اگر ابلاغیه به هر دلیلی به دست مرد نرسد و او در جلسه دادگاه حضور پیدا نکند و لایحه خود را ارائه ندهد.

رأی دادگاه رأی غیابی خواهد بود. در تبصره ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی بیان شده است که (زن نیز می تواند با وجود شرایط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) این قانون، از دادگاه تقاضای طلاق نماید.) حال به بررسی این مواد قانونی می پردازیم.

4-مواد قانونی مرتبط | طلاق غیابی

ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی  بیان می کند که (طرفین عقد ازدواج می توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند مثل اینکه شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا درمدت معینی غائب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند یا سوء رفتاری نماید که‌ زندگانی آن ها با یکدیگر غیر قابل تحمل شود زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهائی خود را مطلقه‌ سازد.) منظور این ماده شروط  ضمن عقد و وکالت دادن به زن در طلاق است .

درخواست طلاق از سوی زن

از دیگر مواد قانونی مرتبط  با طلاق غیابی ماده  ۱۱۲۹ قانون مدنی است که به این شرح  می باشد (در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجراء حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه، زن می‌ تواند برای طلاق به حاکم ‌رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق مینماید ‌همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.) این ماده مربوط پرداخت نکردن نفقه می باشد چه از روی ناتوانی چه زمانی که مرد از پرداخت آن درصورت استطاعت مالی امتناع می کند. برای اطلاع از طلاق در صورت بخشیدن مهریه کلیک کنید.

عسر و حرج زن

ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی به نکته ای اشاره می کند که در مبحث طلاق غیابی از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد به این شرح که (در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.

عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:

مصادیق عسر و حرج

۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. در صورتی که زوج به تعهد خود عمل ننماید و یا پس از ترک، مجدداً به مصرف موارد مذکور روی آورد، بنا به درخواست زوجه، طلاق انجام خواهد شد.
۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.) با استناد به مطالبی که بیان شد و با بهره بردن از مشاوره‌های حقوقی می‌توانید فرایند طلاق غیابی را با سهولت پشت سر بگذارید. برای اطلاع از نحوه تقسیم اموال بعد از طلاق کلیک کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق غیابی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق پاسخ دهند .

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری در زمینه طلاق می‌توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

انواع تمکین | حالت های مختلف تمکین از جمله خاص و عام

۲ بازديد

انواع تمکین در قانون مورد بررسی قرار گرفته است. پیش از پرداختن به موضوع تمکین و انواع آن معنای لغوی این کلمه را بررسی می‌کنیم که عبارت است از قبول کردن و فرمان کسی را پذیرفتن. در ماده 1102 قانون مدنی بیان شده است که (همین که نکاح به طور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می‌شود.) همانطور که مشاهده می‌کنید در قانون مدنی به طور صریح به این واژه یعنی تمکین، اشاره نشده است اما در ماده 4 قانون حمایت از خانواده که مصوب سال 1391 است از این واژه یاد شده است به این شکل که رسیدگی به مسئله تمکین و نشوز را در صلاحیت دادگاه خانواده دانسته‌اند. توصیه می‌کنیم مقالات تمکین و نشور چیست و مشاوره طلاق را مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  انواع تمکین

1-تمکین عام | انواع تمکین

اگر بخواهیم به معنا و مفهوم کلی تمکین عام اشاره کنیم باید این نوع از تمکین را اطاعت کردن زن از شوهر در نظر بگیریم در واقع در تمکین عام زوجه یعنی زن ریاست شوهرش بر خانواده را می‌پذیرد و در این صورت زن می‌بایست وظائف خود را در حدود قانون و عرف نسبت به همسر خود انجام دهد. از این تعریف در می‌یابیم که اگر مرد درخواست‌هایی از همسر خود داشته باشد که برخلاف قانون و عرف باشند در این صورت زن تکلیفی برای اطاعت از شوهر خود نخواهد داشت. در قانون مدنی به طور صریح به مسئله تمکین اشاره نشده است اما از مواد آن می‌توان احکام قانونی در خصوص تمکین را استنباط کرد.

به عنوان مثال متن ماده 1108 قانون مدنی به این شرح است که (هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظائف زوجیت امتناع کند مستحق دریافت نفقه نخواهد بود.) این ماده دلالت بر نشوز ( عدم تمکین ) دارد. هم چنین در ماده 1105 قانون مدنی بیان شده است که در (روابط بین زوجین ریاست خانواده از خصایص شوهر است.) لازم است که اشاره کنیم به مصداق تمکین عام که در قانون از آن یاد شده است: (زن باید در منزلی که شوهر تعیین می‌کند سکنی نماید مگر آنکه اختیار تعیین منزل به زن اعطاء شده باشد.) برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نفقه فرزند کلیک کنید.

2-تمکین خاص| انواع تمکین

مسئله‌‌ای که در تمکین خاص مطرح است اطاعت کردن زوجه از زوج در مسائل زناشویی و جنسی است و زن تنها در مواردی می‌تواند نسبت به این نوع از تمکین ممانعت کند که مانع شرعی و موجهی برای عدم تمکین داشته باشد و یا اینکه این نوع از تمکین موجب زیان شود.

3-ضمانت اجرای عدم تمکین| انواع تمکین

در ماده 1108 قانون مدنی بیان شده است که اگر زن از انجام وظائف زوجیت امتناع کند استحقاق دریافت نفقه را ندارد. این نکته حائز اهمیت است که اگر زن در صورت امتناع عذر موجهی داشته باشد در این حالت هم چنان مستحق دریافت نفقه می‌ماند. ضمانت اجرای دیگر الزام زوجه به تمکین است و این الزام زمانی تحقق می‌یابد که زوجه برای عدم تمکین دلیل موجه نداشته باشد. ضمانت اجرای بعدی اجازه ازدواج دوم به مرد است و ضمانت اجرای چهارم محروم کردن زوجه از دریافت اجرت المثل است. اجرت المثل به این معنا می‌باشد که اگر شرع انجام کارهایی را بر عهده زن نگذاشته باشد و هم چنین در عرف برای انجام این کارها اجرت تعیین نشده باشد در این صورت اجرت المثل در نظر گرفته می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با اجرت المثل ایام زوجیت و مصادیق آن مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.

برای مشاهده نمونه دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت کلیک فرمایید.

مفهوم حق حبس

در خصوص مبحث انواع تمکین باید اشاره کنیم به موقعیتی که در آن زن می‌تواند از حق حبس استفاده کند به عبارت دیگر زن این حق را دارد که بگوید تا مهریه دریافت نکند، وظائف خود را نسبت به شوهرش انجام نمی‌دهد. در این مورد اگر زنی از حق حبس استفاده کرده باشد و تمکین نکند، این امر مانع از استحقاق او برای دریافت نفقه نمی‌باشد. استفاده از حق حبس برای زنانی قابل اعمال است که باکره باشند و تمکین نکرده باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد توقیف اموال برای مهریه کلیک کنید.

برای کسب آگاهی در خصوص حق حبس زوجه و مصادیق آن کلیک فرمایید.

دلایل موجه برای عدم تمکین زوجه

همچنین در خصوص موضوع انواع تمکین لازم است اشاره کنیم که در مواردی عدم تمکین با دلایل موجه بلامانع است که در ادامه به این موارد اشاره می‌کنیم.

1- زن در دوره عادت ماهانه باشد یا در دوره نفاس. دوره نفاس 6-4هفته بعد از زایمان است.

2- طبق ماده 1127 قانون مدنی، مرد بیماری‌های مقاربتی داشته باشد.

3- زن از حق حبس استفاده کرده باشد و این حق حبس در صورتی قابل اعمال است که زوجه باکره باشد.

4- ثابت شود که سکونت زن در منزل شوهر ضرر و زیان مالی، شرافتی و بدنی دارد.

5- زن ثابت کند منزلی که شوهرش برای او تعیین کرده است مناسب شأن او نیست.

بیشتر بخوانید : موارد موجه عدم تمکین 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انواع تمکین، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تمکین و انواع آن پاسخ دهند .

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

دعوای اعتراض شخص ثالث

۴ بازديد

دعوای اعتراض شخص ثالث به چه صورت ایجاد می شود؟ همانطور که می‌دانید هرگاه فردی در دادگاه طرح دعوا می‌نماید قاضی ادعای او را بررسی کرده و در خصوص آن ادعا حکمی را صادر خواهد کرد. احکامی که در دادگاه صادر می‌شوند بر اساس شرایط و مدارک موجود صادر گردیده‌‌‌‌اند و قاضی تا حد امکان سعی می‌کند حکمی را صادر کند که از هر نظر برای هردو فرد خوانده و خواهان مناسب باشد. اما‌ گاهی پیش می‌آید که اشخاص به حکم صادره از طرف قاضی اعتراض می‌کنند. اعتراض شخص ثالث نیز یکی از همین موارد می‌باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص دعوای اعتراض شخص ثالث توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  دعوای اعتراض شخص ثالث

دعوای اعتراض شخص ثالث

دعوای اعتراض شخص ثالث یکی از دعاوی مطرح شده در دادگاه‌ها می‌باشد که ‌امروزه شاهد آن هستیم. شخص ثالث به شخصی گفته می‌شود که حقوق او در میان شکایت و صدور حکم برای دو فرد دیگر ضایع شده است و از بین رفته است. به عنوان مثال خوانده و خواهان در دادگاه طرح دعوا نموده‌‌‌‌اند و قاضی نیز در خصوص دعوای آن‌ها حکمی را صادر کرده است.

اما در این میان این ‌حکم به ضرر شخص ثالث است و باعث می‌شود حقوق او از بین برود. حال اگر شخص ثالث از صدور این ‌حکم ‌مطلع شود می‌تواند به دادگاه صادر کننده حکم مراجعه کند ‌و نسبت به حکم صادره اعتراض نماید. دعوای اعتراض شخص ثالث برای دفاع از حقوق خود دارای شرایط و قوانین خاص خود می‌باشد.

انواع اعتراض شخص ثالث

در ماده‌ 417 آیین دادرسی مدنی اعتراض شخص ثالث تعریف شده است. در صورتی که یک رای صادر شود و به موجب آن به حق شخصی به غیر از اصحاب دعوا خللی وارد گردد آن فرد می‌تواند اعتراض نماید. این اعتراض دارای انواعی است از جمله:

1/ شخص ثالث اصلی: اعتراض شخص ثالث نسبت به رای یا حکمی که حق او را پایمال می‌کند.

2/ شخص ثالث طاری: در صورتی که در دعوا یکی از اصحاب دعوا برای دفاع از خود به یک رای که در دادگاهی دیگر صادر شده استناد کند طرف دیگر دعوا می‌تواند نسبت به این موضوع اعتراض کند. یعنی به اینکه فرد به رای صادره از دادگاه دیگری استناد کرده اعتراض کند.

شرایط اعتراض شخص ثالث

با توجه به تعریفی که در ماده‌ 417 قانون آیین دادرسی مدنی برای اعتراض ثالث ذکر شده است می‌توان گفت برای این اعتراض دو شرط مهم وجود دارد:

1/ عدم حضور شخص ثالث در جلسات دادگاه به عنوان اصحاب دعوا.

نحوه طرح دعوای شخص ثالث

طرح دعوا توسط شخص ثالث می‌بایست در چهارچوب خاص خود صورت بگیرد. شخص ثالث برای اقامه دعوا می‌بایست ابتدا به دادگاهی که حکم از طرف آن صادر شده است رجوع کند. پس از رجوع به دادگاه نیز می‌بایست شخص ثالث دادخواستی را ارائه کند و طی ارائه آن از قاضی بخواهد که حقوق او را در نظر بگیرد و حکم ‌را تغییر دهد. در این صورت قاضی دادخواست او را بررسی می‌کند و وقتی را تعیین خواهد کرد تا به این موضوع رسیدگی کند. در دعوای شخص ثالث خوانده طرفین دعوا هستند و خواهان نیز شخص ثالث می‌باشد. توجه داشته باشید که اگر حکم صادره فرجام خواهی شده باشد دعوای اعتراض شخص ثالث می‌بایست حتما در دیوان عالی کشور طرح گردد

مهلت اعتراض شخص ثالث چقدر است

با توجه به توضیحات ارائه داده شده در بالا ممکن است برایتان سوال شود که مهلت اعتراض شخص ثالث به حکم صادره از طرف دادگاه چقدر است؟ که در این خصوص باید بگوییم در قانون هیچ مهلتی در این مورد تعیین نشده است زیرا ممکن است شخص ثالث زمانی از صدور حکم مطلع شود که حتی آن حکم به اجرا در آمده باشد.

عدم حضور شخص ثالث

اولین شرط و مهم‌ترین شرط این است که شخص ثالث یا نماینده او در دادگاه حضور نداشته باشد و برای این موضوع باید به موارد زیر توجه نمود:

1/ عدم حضور به عنوان اصحاب دعوا:

شخص ثالث نباید حضور داشته باشد یا اگر حاضر می‌شود به عنوان اصحاب دعوا نباشد. به طور مثال آقای الف به عنوان خوانده در جلسه دادگاه حضور پیدا می‌کند در این صورت نمی‌تواند بعدا به عنوان شخص ثالث اعتراض نماید. این که شخص با چه عنوانی در دادگاه حاضر شود دارای اهمیت است اگر فقط به عنوان تماشاچی حاضر شود نمی‌توان او را از اصحاب دعوا دانست. ولی اگر به عنوان خوانده، خواهان، وارد ثالث و مجلوب ثالث در دعوا حاضر شود جزو اصحاب دعوا محسوب است.

2/ دادرسی منتهی به رای:

اینکه شخص در کدام جلسه حاضر نباشد نیز دارای اهمیت است. یک دعوا ممکن است دارای چند جلسه دادرسی باشد ولی آنچه که ملاک است عدم حضور در جلسه دادرسی است که در آن رسیدگی انجام و رای صادر می‌شود.

ذی نفع بودن شخص ثالث

در صورتی فرد ثالث می‌تواند اعتراض کند که به سبب رای به او ضرری برسد و حق او پایمال شده باشد. این زیان می‌تواند فعلی و منجز باشد یا اینکه محتمل. به عبارت دیگر این ضروری نیست که ضرر و زیان به صورت قطعی اتفاق بیفتد بلکه همین که احتمال آن وجود داشته باشد کافی است.

برای آشنایی فا نحوه اعتراض به حکم قطعی دادگاه کلیک کنید.

حضور ثالث در دعوا

شرکت نمودن شخص ثالث یا نماینده‌ او در جلسه دادرسی مانع از استماع دعوای اعتراض است. در این راستا می‌توان گفت که وکیل، ولی، قیم، مدیر شرکت، وزیر وزارت خانه و… می‌توانند به جای خود شخص حاضر شوند. این امر حضور محسوب می‌گردد.

همچنین در مورد شخص حقوقی مدیر شرکت و مدیر تصفیه اگر در دادرسی حضور داشته باشند حق اعتراض ثالث از شخص حقوقی گرفته می‌شود. همچنین آگاهی یا عدم آگاهی فرد در مورد جلسه دادگاه مانع از مطرح کردن دعوای اعتراض شخص ثالث نیست. به فرض مثال آقای ب از جلسه دادرسی میان الف و ج اطلاع دارد ولی در آن شرکت نمی‌کند. با این حال آقای ب در صورت وجود شرایط می‌تواند اعتراض کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دعوای اعتراض شخص ثالث، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دعوای اعتراض شخص ثالث پاسخ دهند.

سوالات متداول

در چه صورت شخص ثالث می‌تواند به رای اعتراض کند ؟

اگر در جلسه دادرسی حضور نداشته باشد و رای باعث ضرر او شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

چطور از شخص ثالث حق اعتراض گرفته می‌شود ؟

در صورت حضور خود شخص یا نماینده او در جلسه دادگاه حق اعتراض از شخص ثالث ساقط می‌شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

شخص ثالث کیست‌‌‌‌ ؟

شخص ثالث کسی است که به طور غیر مستقیم از صدور حکم در مورد دو فرد دیگر دچار زیان می‌شود و می‌تواند به آن‌ حکم ‌اعتراض کند و طرح دعوا نماید.

مهلت اعتراض شخص ثالث چند روز است‌‌‌‌ ؟

در قانون کشور ما هیچ مدت زمان مشخصی برای اعتراض شخص ثالث تعیین نشده است.

ممنوع الخروج کردن زوجه | چگونه همسرم را ممنوع الخروج کنم؟

۵ بازديد

ممنوع الخروج کردن زوجه یکی از دعاوی حقوقی مربوط به اختلافات خانوادگی و مشکلات میان زن و شوهر می‌باشد. این ممنوع‌الخروجی هم قبل از دریافت گذرنامه و هم بعد دریافت گذرنامه توسط زن انجام می‌شود. بر اساس حکم ممنوع‌الخروجی که مرد برای همسرش دریافت می‌کند زن حق خروج از مرز را نخواهد داشت و دیگر نمی‌تواند به خارج از کشور سفر نماید. در ادامه شرایط و نحوه ممنوع‌الخروجی زوجه را به طور کامل خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  ممنوع الخروج کردن زوجه

ممنوع الخروج کردن زوجه و شرایط آن

ممنوع الخروجی زوجه در اصطلاح حقوقی یعنی اینکه زوجه یا همان زن، به خاطر وجود برخی موانع قانونی امکان خروج از مرز کشور را ندارد. بنابراین نمی‌تواند به سایر کشورها سفر نماید. گاهی ممکن است زوج با علت‌های مختلفی تمایل به خروج همسرش از مرز کشور نداشته باشد. در این حالت می‌تواند با رعایت شرایط و مراحلی سپس مراجعه به مرجع قانونی حکم ممنوع‌الخروجی همسرش را دریافت نماید. شرایط و مراحل برای صدور حکم ممنوع‌الخروجی به شرح زیر می‌باشد:

شوهر باید سند ازدواج داشته باشد یا سندی که نشان‌دهنده وجود رابطه زوجیت میان او و زوجه است.

زوج باید یک درخواست و تقاضای کتبی برای ممنوع‌الخروجی زوجه ارائه نماید.

سپس ارائه اطلاعات هویتی مثل اطلاعات شناسنامه‌ای و کارت ملی لازم است.

درنهایت ممنوع الخروج کردن زوجه در پرونده حقوقی توسط رئیس اداره گذرنامه تائید می‌شود. و این ممنوع‌الخروجی در سیستم‌های رایانه‌ای ثبت می‌گردد.

یک نکته مهم در مورد ممنوع‌الخروجی زوجه توسط همسر این است. که اگر زوج یا همان شوهر به زوجه وکالت‌نامه بلاعزل برای خروج از کشور، که در دفاتر ثبت‌اسناد رسمی تنظیم‌شده است؛ تحویل دهد. در این صورت زوجه می‌تواند در هرزمانی که خواست از کشور خارج شود. و شوهر با طی مراحل و رعایت شرایط ذکرشده در بالا نیز دیگر نمی‌تواند زوجه را ممنوع‌الخروج کند.

نحوه ممنوع الخروج کردن زوجه و مدارک لازم آن

برای اینکه بتوانید زوجه را ممنوع‌الخروج نمایید باید مراحلی را انجام دهید. قانون گذرنامه که در سال 1376 تصویب شد. در بند 3 ماده 18 خود آورده است. زنانی که شوهر دارند. حتی اگر کمتر از 18 سال تمام باشند. تنها با موافقت کتبی شوهر و در موارد اضطراری با اجازه دادستان شهرستان محل زندگی زن می‌توانند درخواست صدور گذرنامه دهند و گذرنامه را دریافت نمایند.

بنابراین اگر شوهر اجازه دریافت گذرنامه را به زوجه ندهد زوجه اجازه خروج از مرزهای کشور را ندارد. البته زنانی که با همسر خود در خارج از کشور اقامت دارند. و یا زنانی که همسر خارجی دارند از شرط این بند قانونی مستثنا می‌شوند. بنابراین امکان دریافت حکم ممنوع‌الخروجی برای این زنان وجود ندارد.

در شرایطی که زوجه پیش از ازدواج اقدام به دریافت گذرنامه کرده باشد. و یا بعد از ازدواج و با اجازه همسر گذرنامه دریافت کند. در صورتی که زوج به دلایلی قصد ممنوع‌الخروج کردن همسرش را داشته باشد. باید به اداره کل گذرنامه و اتباع نیروی انتظامی که در شهر تهران یا شهرستان‌های دیگر قرار دارد مراجعه کند.

پس از مراجعه به اداره مربوطه زوج باید درخواست خود را مبنی بر ممنوع‌الخروجی زوجه و مدارک لازم را ارائه نماید. تا درخواست وی توسط رئیس اداره گذرنامه بررسی شود. و بعد از تائید درخواست، ممنوع‌الخروجی زوجه در سیستم‌های رایانه‌ای ثبت می‌شود. و از خروج قانونی زوجه از مرز کشور جلوگیری می‌شود.

برای اطلاع از شرایط و مدارک پاسپورت کلیک کنید.

مدارک لازم

مدارک موردنیاز زوج برای ارائه درخواست ممنوع‌الخروجی زوجه به شرح زیر است:

اول؛ سند یا به عبارت دیگر قباله ازدواج زوج و زوجه که نشان‌دهنده وجود رابطه زوجیت میان زن و مرد است.

دوم؛ مدارک هویتی مرد، به عنوان مثال شناسنامه و کارت ملی که باید ارائه شود.

سوم؛ زوج باید یک درخواست و تقاضانامه کتبی برای اینکه زوجه را ممنوع‌الخروج نماید تنظیم و ارائه کند.

چگونه وضعیت ممنوع الخروجی زوجه را استعلام بگیریم ؟

با توجه به شرایطی که توضیح دادیم زوج در هرزمانی می‌تواند زوجه را ممنوع‌الخروج کند. در این صورت پرسش این است که زوجه چگونه می‌تواند از وضعیت خود مطلع شود؟ در پاسخ باید گفت امکان استعلام وضعی ممنوع‌الخروجی به صورت آنلاین در حال حاضر امکان‌پذیر نیست. اما زوجه می‌تواند به همراه گذرنامه خود به اداره پلیس گذرنامه مراجعه نماید. و به صورت مستقیم فرایند استعلام ممنوع الخروجی خود را انجام دهد.

طرح دعوا توسط زوجه برای رفع ممنوع الخروجی

در صورتی که زوجه توسط شوهر ممنوع‌الخروج شده باشد. زوجه می‌تواند با طرح دعوا در دادگاه علیه شوهر اجازه خروج از کشور را از طریق حکم دادگاه دریافت نماید. در این حالت زن باید در دادگاه ثابت کند که خروج او از کشور دلایل اضطراری دارد. در این صورت مقام قضایی اجازه خروج از کشور را برای زوجه صادر می‌کند. تشخیص این مسئله که خروج از کشور اضطراری است یا خیر بر عهده مقام قضایی می‌باشد.

با این اوصاف در موارد اضطراری دادستان شهرستان محل درخواست گذرنامه می‌تواند با درخواست زوجه برای دریافت گذرنامه موافقت نماید. و تشخیص ضرورت خروج از مرز با دادستان است. اما در این شرایط دادستان موظف است نظر خود را برای قبول یا رد درخواست زوجه مبنی بر ضرورت خروج از مرز و دریافت گذرنامه حداکثر تا سه روز اعلام نماید.

رفع ممنوع الخروج کردن زوجه توسط زوج

گفتیم که زن برای دریافت گذرنامه به اجازه کتبی همسر نیازمند است. و اگر گذرنامه داشته باشد بازهم ممکن است مرد او را ممنوع‌الخروج کند. به این ترتیب عامل اصلی ممنوع‌الخروجی زوجه نارضایتی شوهر است. بنابراین می‌شود با رضایت شوهر ممنوع‌الخروجی را بدون طرح دعوا رفع نمود. البته توجه داشته باشید که رضایت شفاهی زوج کافی نیست. و زوج باید به صورت کتبی رضایت خود را برای رفع ممنوع‌الخروجی ثبت نماید تا ممنوع‌الخروجی رفع شود.

رفع ممنوع الخروج کردن بعد از طلاق

اگر زن و شوهری قصد طلاق داشته باشند. و مرد، همسر خود را پیش از طلاق ممنوع‌الخروج کند. تا زمانی که طلاق جاری نشده و زوجه گواهی طلاق را به اداره گذرنامه ارائه ندهد ممنوع‌الخروجی برداشته نمی‌شود.بدین ترتیب وقتی صیغه طلاق جاری شد و زن و مرد از یکدیگر جدا شدند. موضوع طلاق باید به اداره گذرنامه اطلاع داده شود. طبیعی است که بعد از طلاق دیگر اجازه یا عدم اجازه مرد برای خروج از مرز اهمیتی ندارد و ممنوعیتی برای زن جهت خروج از مرز وجود ندارد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سؤالات متداول

ممنوع الخروجی زوجه چیست ؟

ممنوع‌الخروجی زوجه در اصطلاح حقوقی یعنی اینکه زوجه یا همان زن، به خاطر وجود برخی موانع قانونی امکان خروج از مرز کشور را ندارد.

روش‌های رفع ممنوع الخروجی زوجه چگونه است ؟

جهت رفع ممنوع‌الخروجی، زوجه می‌تواند در شرایط ضروری برای خروج از کشور طرح دعوا علیه زوج برای رفع ممنوع‌الخروجی نماید. یا با رضایت کتبی زوج ممنوعیت رفع شود. همچنین رفع ممنوع‌الخروجی بعد از طلاق با ارائه گواهی طلاق به اداره گذرنامه انجام می‌شود.

عدم اهلیت خواهان و خوانده دعوا

۴ بازديد

عدم اهلیت خواهان و خوانده دعوا یعنی چه؟ هرگاه فردی در دادگاه از ما شکایت کند اولین اقدامی که در مقابل او انجام می‌دهیم دفاع از خودمان می‌باشد و سعی می‌کنیم که بی‌گناهی خود را در موضوع پیش آمده به اثبات برسانیم‌. همه ما حق اقامه دعوا و دفاع از خود در دعاوی مختلف را داریم و‌ هیچکس نمی‌تواند این حق را از ما سلب کند‌ اما قانونگذار برخی موارد را پیش بینی کرده است که در صورت وجود آن‌ها این حق از ما سلب می‌شود. یکی از مواردی‌ که ‌می‌تواند حق اقامه دعوا و دفاع از خود در دعاوی را از ما سلب کند عدم اهلیت می‌باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص عدم اهلیت خوانده و خواهان دعوا توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  عدم اهلیت خواهان و خوانده دعوا

عدم اهلیت خوانده و خواهان دعوا

برای اینکه خوانده و خواهان دعوا بتوانند در دادگاهی که دعوا در آن طرح گردیده حضور یابند و از حقوق خود دفاع کنند می‌بایست دارای اهلیت باشند. خواهان مسلما برای دفاع از حقوق نادیده گرفته خود و خوانده نیز برای دفاع از خود در مقابل خواهان در دادگاه حضور می‌یابند.

مطابق قانون هر دو شخص خوانده و خواهان می‌بایست دارای اهلیت باشند تا بتوانند دعوا را ادامه دهند. حال شاید برایتان سوال شود اهلیت چیست؟ که در پاسخ به این پرسش می‌بایست بگوییم اهلیت به این معناست که فرد به بلوغ کافی برای ادای حق رسیده باشد، سفیه نباشد، بتواند امور مالی‌اش را انجام دهد، دچار جنون نباشد و… تا بتواند به دعوا ادامه دهد. در کشور ما سن بلوغ برای دختران ۹ سالگی و سن بلوغ برای پسران ۱۵ سالگی خواهد بود اما رسیدن به این سن کافی نیست و هردو شخص خواهان و خوانده می‌بایست به سن رشد خود که هجده سال تمام است نیز رسیده باشند. چنانچه خواهان و خوانده دارای اهلیت نباشند و دادگاه از این موضوع مطلع گردد برخی آثار حقوقی را برایشان به همراه خواهد آورد.

برای آشنایی با شرایط صدور قرار عدم اهلیت کلیک کنید.

آثار عدم اهلیت خواهان و‌ خوانده

در صورتی که خواهان و خوانده دارای اهلیت نباشند ممکن است این مسئله برخی آثار حقوقی را برای آن‌ها به همراه داشته باشد. در درجه اول اگر یکی از طرفین دعوا دارای اهلیت نباشند طرف دیگر می‌تواند به عدم اهلیت آن‌ها ایراد وارد کرده و از دادگاه بخواهد که به این موضوع رسیدگی کند‌. دادگاه نیز این موضوع را پیگیری کرده و چنانچه ایراد عدم اهلیت صحیح باشد و فرد دارای اهلیت نباشد رسیدگی به دعوا متوقف می‌شود. اما اگر دادگاه در حین پیگیری متوجه شود که ایراد عدم اهلیت صحیح نیست و فرد دارای اهلیت است روند رسیدگی به دعوا ادامه خواهد یافت.

حتما درباره ایراد عدم اهلیت کلیک کنید.

خوانده و خواهان دعوا چه کسانی هستند‌‌‌‌ ؟

همه افراد در جامعه حق طرح دعوا و شکایت از افراد دیگر را دارند و همچنین می‌توانند در صورتی که علیه آن‌ها ‌طرح دعوا شد از خود دفاع کنند. فردی که علیه شخص دیگر دعوا را طرح نموده و از او در دادگاه شکایت می‌کند به عنوان خواهان شناخته می‌شود. در این صورت می‌توان ‌گفت در هر دعوا شخص شاکی خواهان خواهد بود. خوانده نیز به شخصی گفته می‌شود که علیه او در دادگاه دعوایی طرح گردیده است و فرد دیگری از او شکایت نموده که در این صورت خوانده می‌بایست از خود دفاع کند. پس می‌توان نتیجه گیری کرد که خواهان همان شاکی و خوانده نیز فردی است که از او در مرجع قضایی شکایت شده است.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عدم اهلیت خواهان و خوانده، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عدم اهلیت خواهان و خوانده پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

خوانده کیست‌‌‌‌ ؟

خوانده به کسی گفته می‌شود که در دادگاه علیه او شکایت شده است.

سن بلوغ در دختران چند سال است‌‌‌‌ ؟

سن بلوغ در دختران ۹ سال می‌باشد که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

اگر فرد سفیه باشد اهلیت دارد‌‌‌‌ ؟

خیر در این صورت فاقد اهلیت است که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

کلاهبرداری به چه معناست و انواع آن

۵ بازديد

کلاهبرداری به معنای بردن مال دیگری از طریق توسل توام با سوءنیت به وسایل یا عملیات متقلبانه است به عبارت دیگر کلاهبردار باید مرتکب مانور متقلبانه شود. بر اساس ماده یک قانون مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری، هر کسی که از راه حیله و تقلب مردم را فریب دهد یا آن‌ها را از امور، پیشامدها و حوادث غیر واقع بترساند یا امیدوار کند و یا اسم  و عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور تحصیل کرده و از این راه مال دیگری ببرد کلاه بردار به حساب می آید.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه کلاهبرداری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  کلاهبرداری به چه معناست و انواع آن

کلاهبرداری چیست؟

بردن مال دیگری با سوء نیت و توسل به اعمال متقلبانه. به عبارتی با فریب، پول یا مال دیگری را گرفتن، استفاده از وسایل و روش‌های متقلبانه، فریب دادن افراد و بردن اموالشان و مانند این‌ها از روش‌های کلاهبرداری است.

نکته قابل توجه و متمایز کننده این جرم نسبت به جرایم دیگر این است که مجنی علیه (قربانی) مال خود را با رضایت در اختیار کلاهبردار قرار می‌دهد.

ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری بیان می‌کند: هرکس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکت‌ها یا تجارتخانه‌ها یا کارخانه‌ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی‌ فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیشامد‌های غیر واقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل‌ مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصاحساب و امثال آن‌ها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد، کلاهبردار محسوب می‌گردد.

مقید بودن جرم کلاهبرداری

کلاهبرداری از جمله جرایم مقید بوده که شرط تحقق آن حصول نتیجه خاص «بردن مال دیگری» است. بردن مال دیگری نیز مستلزم تحقق دو چیز است:
۱- ورود ضرر مالی به قربانی.
۲- انتفاع مالی کلاهبردار یا شخص مورد نظر وی.
جرم کلاهبرداری از تنوع فراوانی برخوردار است و در قالب‌های مختلفی صورت می‌گیرد اما بیشترین موارد کلاهبرداری در قالب معاملات است.

توصیه می کنیم مقاله شرایط معامله صحیح را مطالعه نمایید.

جرم چیست؟

هر فعل یا ترک فعلی که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد، جرم محسوب می‌شود.

برای آشنایی کامل با جرم و ارکان آن مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

شروع به جرم کلاهبرداری

در صورتی است که نفس عمل انجام شده جرم باشد شروع کننده به جرم مجازات می‌گردد. مثلا اگر شروع‏‌کننده کارمند دولت بوده‏ و مرتبه مدیرکلی یا بالاتر یا همطراز آنها داشته باشد، از خدمات‏ دولتی به طور دائم، منفصل می‌‏شود و در مراتب پایین‌‏تر به انفصال‏ موقت از خدمات از ۶‏ ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

عناصر تشکیل دهنده جرم کلاهبرداری

برای شکل گیری جرم کلاهبرداری همانند بسیاری جرائم دیگر سه عنصرقانونی، مادی و روانی لازم است.

عنصر قانونی

ماده ۱ قانون تشدید مجازات که شامل عملیات متقلبانه می‌شود به شرح زیر است:

الف: مغرور کردن به وجود شرکت تجارتی، مؤسسات موهوم

ب: مغرور کردن و فریب مردم به داشتن اختیارات موهوم

ج: امیدوار کردن دیگری به امور غیر واقع یا ترساندن از حوادث پیش‌بینی نشده و پیش‌آمدهای غیر واقع

د:‌ اتخاذ عنوان یا سمت مجعول( اگر در سازمان‌های دولتی باشد باعث تشدید مجازات می‌شود)

ح: استفاده از تبلیغ عامه از طریق وسایل ارتباط جمعی که منجر به کلاهبرداری شود.

برای آشنایی با نحوه شکایت از کلاهبرداری اینترنتی کلیک کنید.

عنصر مادی

عنصر مادی شامل سه جزء است:

۱. رفتار فیزیکی اعم از فعل یا ترک فعل: رفتار مجرمانه مرتکب باید به شکل فعل مثبت باشد و ترک فعل حتی توام با سوء نیت و اغفال طرف مقابل و ورود ضرر نمی‌تواند عنصر مادی جرم کلاهبرداری را تشکیل دهد.

۲.مجموعه شرایط و اوضاع و احوالی که وجود یا فقدان آن‌ها از نظر قانون شرط تحقق جرم می باشد که عبارتست از:

الف: متقلبانه بودن وسایلی که کلاهبردار از آن‌ها برای اغفال دیگری استفاده می‌کند.

ب: اغفال شدن و فریب خوردن قربانی که لازمه آن عدم آگاهی قربانی نسبت به متقلبانه بودن وسایل مورد استفاده مجرم می‌باشد. (برای آشنایی با مفاد جرم فالگیری کلیک کنید).

ج: تعلق مال برده شده به دیگری اعم از منقول یا غیرمنقول به دیگری شرط تحقق جرم است.

3.  نتیجه حاصله از رفتار متهم که باید رفتار متهم باعث نتیجه مجرمانه شده باشد. زیرا کلاهبرداری ازجمله جرایم مقید است که شرط تحقق آن‌ها حاصل شدن نتیجه خاص می‌باشد.

عنصر روانی:

از دو جزء سونیت عام و سوء نیت خاص تشکیل می‌شود.

منظور از سوء نیت عام، اراده خودآگاه فرد در ارتکاب عمل مجرمانه به این معنی که کلاهبردار باید با علم به تقلبی بودن وسیله مورد استفاده خود، در استفاده از آن عمد داشته باشد.

در سوء نیت خاص، کلاهبردار قصد بردن مال دیگری را دارد و برای تحقق جرم کلاهبرداری وجود و اثبات قصد خاص برای بردن مال دیگری ضروری می‌باشد.

انواع کلابرداری

کلاهبرداری دو نوع است: ساده و مشدد

کلاهبرداری ساده: در حالتی است که شرایط وقوع کلاهبرداری مشدد وجود نداشته باشد. ( برای اطلاع از مجازات سرقت کلیک کنید.) اجاره دوباره ملک بدون اجازه مالک می‌تواند از مصادیق کلاهبرداری ساده باشد.

کلاهبرداری مشدد: کلاهبرداری مشدد نسبت به ساده مجازات بیشتری دارد و در سه حالت اتفاق می افتد:

1.کلاهبرداری توسط کارمند دولت یا موسسات عمومی و شهرداری‌ها یا نهادهای انقلابی باشد.

2.مرتکب خود را به عنوان مامور دولت یا موسسات عمومی یا شهرداری، یا نهادهای انقلابی و شرکت‌های دولتی معرفی نماید.

3.مرتکب با فریب مردم از تبلیغ عامه از طریق وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجله یا نطق در مجامع و یا انتشار آگهی چاپی یا خطی استفاده کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کلاه برداری و مجازاتش ، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون کلاه برداری و مجازاتش پاسخ دهند .

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه کلاهبرداری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سامانه احراز نشانی پست gnaf.post.ir

۳ بازديد

آیا با سامانه احراز نشانی پست آشنایی دارید؟ نشانی محل زندگی مشتریان برای برخی از شرکت‌ها و سازمان‌های پستی بسیار اهمیت دارد. بنابراین سازمان پست ایران برای دریافت آسان تأییدیه احراز نشانی پستی افراد طرحی تحت عنوان سامانه احراز نشانی پست را راه‌اندازی کرد. تا احراز نشانی پست به صورت الکترونیکی قابل دریافت باشد. در ادامه این مطلب به معرفی سامانه احراز نشانی پست می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه دیه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  سامانه احراز نشانی پست gnaf.post.ir

معرفی سامانه احراز نشانی پست

سرویس یا سامانه احراز نشانی پست توسط شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، راه‌اندازی شده است. این سامانه برای احراز نشانی محل اقامت مشتریان حقیقی یا حقوقی و همچنین سازمان و شرکت‌های پستی ایجاد شد. افرادی که قصد احراز نشانی پستی را دارند. می‌توانند با ورود به سایت gnaf.post.ir وضعیت آدرس مشتریان را به صورت غیرحضوری استعلام بگیرند.

درواقع سامانه احراز نشانی پست برای احراز نشانی محل اقامت افرادی اعم از حقوقی و حقیقی به کار می‌آیند. که این افراد برای استفاده از خدمات پستی، نشانی خود را به سازمان یا شرکت‌های پستی داده‌اند. سازمان‌ها و شرکت‌های پستی همچنین مؤسسات دیگر نظیر بانک‌ها می‌توانند. بدون ارائه مستندات فیزیکی تمام فرآیند مربوط به دریافت نشانی محل اقامت مشتری خود را با سامانه احراز نشانی پست، به انجام رسانند.

متقاضیان برای دریافت استعلام وضعیت نشانی افراد با استفاده از سامانه احراز نشانی پست باید تعهد دهند. که اطلاعاتی دریافتی از این سامانه را محرمانه تلقی کنند. و در چهارچوب قرارداد خود صرفاً برای نیازی که مجوز آن را دارند. از این اطلاعات استفاده کنند. همچنین اجازه افشای این اطلاعات را نزد شخص ثالث به هر طریقی اعم از رسمی و غیررسمی یا کتبی و شفاهی ندارند. در صورت افشای اطلاعات مقررات قانون مجازات اسلامی شامل حال ایشان خواهد شد.

اگر در رویه ثبت درخواست در درگاه ملی مجوزها دچار مشکل شده اید کلیک کنید.

روش ثبت درخواست در سامانه احراز نشانی پست

اگر متقاضی دریافت احراز نشانی پست مشتری خود هستید. برای ثبت درخواست خود به صورت الکترونیکی جهت استعلام از نشانی پست مشتری باید به سایت gnaf.post.ir مراجعه نمایید. در ادامه مراحل ثبت درخواست استعلام از وضعیت نشانی پستی را شرح می‌دهیم.

_مراحل ثبت درخواست در gnaf.post.ir

افرادی که به سایت gnaf.post.ir جهت ثبت درخواست استعلام مراجعه کردند. باید بعد از ورود به سایت گزینه احراز نشانی مشتریان را انتخاب کنند. در صفحه جدید یک جمله نمایان می‌شود که: جهت ثبت درخواست احراز نشانی آدرس پست بر روی *اینجا* کلیک کنید. روی کلمه *اینجا* کلیک نمایید تا به مرحله بعدی برویم.

مرحله بعدی از شما یک شماره تلفن درخواست می‌شود. شماره تلفن خود و کد امنیتی را وارد کنید و گزینه درخواست کد تائید را انتخاب کنید. یک پیامک به شما ارسال می‌شود که حاوی کد 5 رقمی است. این کد 5 رقمی را در کادر مربوطه در سایت وارد نموده گزینه تائید را بزنید.

حال باید در این صفحه اطلاعات درخواست‌کننده را کامل و صحیح وارد نمایید. و درنهایت گزینه ثبت درخواست را بزنید. صفحه بعدی گزینه پرداخت را انتخاب کنید. و به صورت آنلاین از طریق درگاه‌های پرداخت، هزینه لازم را پرداخت کنید. این هزینه برای اعتبار سنجی کد پستی از شما درخواست می‌شود. سرانجام سایت با طی تمام این مراحل برای ثبت درخواست احراز نشانی پستی به شما یک کد رهگیری می‌دهد.

پیگیری درخواست احراز در سامانه احراز نشانی پستی

در قسمت قبل نحوه ثبت درخواست در سامانه احراز نشانی پستی را توضیح دادیم. اگر شما یک درخواست برای استعلام از وضعیت نشانی پستی مشتری خود از طریق سامانه احراز نشانی پستی ثبت کردید. حال پرسش این است پیگیری برای درخواست ثبت‌شده در سامانه احراز نشانی پستی چگونه انجام می‌شود؟

در پاسخ می‌گوییم بعد از آنکه درخواست خود را در سامانه احراز نشانی پستی ثبت نمودید. برای مشاهده وضعیت درخواست و پیگیری درخواست خود می‌توانید. به صورت اینترنتی و با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیک GNAF با نشانی اینترنتی gnaf.post.ir اقدام کنید. در ادامه مراحل لازم برای پیگیری درخواست ثبت‌شده شما را در سایت gnaf.post.ir توضیح می‌دهیم.

_ مراحل پیگیری درخواست در gnaf.post.ir

خب همان‌طور که گفتیم برای پیگیری درخواست استعلام نشانی پستی ابتدا وارد سایت gnaf.post.ir شوید. بعد از آن روی گزینه پیگیری احراز نشانی مشتریان کلیک نمایید. صفحه‌ای در مقابل شما باز می‌شود. در این صفحه از شما شماره موبایل و کدپستی درخواست می‌شود. با درج این دو مورد و همچنین کد امنیتی گزینه مشاهده را بزنید.

پیش از نمایش وضعیت یک کد تائید به شماره موبایل شما ارسال می‌شود. این کد را در کادر مربوطه وارد نمایید. گزینه تائید را انتخاب کنید تا به مرحله بعدی بروید. به این ترتیب پیگیری درخواست شما در سایت gnaf.post.ir به صورت الکترونیکی و غیرحضوری انجام می‌شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری در زمینه دیه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

سامانه احراز نشانی پستی چیست ؟

این سامانه برای احراز نشانی محل اقامت مشتریان حقیقی یا حقوقی و همچنین سازمان و شرکت‌های پستی ایجاد شد. افرادی که قصد احراز نشانی پستی را دارند.

ثبت درخواست و پیگیری در سامانه احراز نشانی پستی چگونه انجام می‌شود ؟

متقاضی می‌تواند با ورود به سایت gnaf.post.ir و انتخاب گزینه احراز نشانی مشتریان یا گزینه پیگیری احراز نشانی مشتریان و انجام سایر مراحل ذکرشده در مقاله موجود، درخواست خود را ثبت و پیگیری نماید.

دیه لاله گوش و دیه شنوایی در مجازات اسلامی

۵ بازديد

دیه گوش در قانون مجازات اسلامی در دو بخش لاله گوش و شنوایی مورد بررسی قرار گرفته است؛ دیه در لغت به معنی رد کردن و راندن می‌باشد و در اصطلاح از دیه به عنوان مالی یاد می‌شود که در صورت انجام جنایت باید پرداخت گردد همچنین از عناوینی مانند خون بها و دیه مقدر نیز می‌توان استفاده کرد تعریف قانون مجازات اسلامی از دیه به این شرح است که ( دیه مقدر، مال معینی است که در شرع مقدس به سبب جنایات غیر عمدی بر نفس، عضو یا منفعت، یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد، مقرر شده است.) در این مقاله قصد داریم تا مبحث دیه گوش و شنوایی و مفاهیم دیگری را در این خصوص مورد بررسی قرار دهیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه دیه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  دیه لاله گوش و دیه شنوایی در مجازات اسلامی

انواع دیه

دیه را می‌توان به دو گروه تقسیم کرد، دیه مقدر که عبارت است از دیه‌ای که میزان آن در شرع بیان شده است و دیه غیر مقدر که به آن ارش می‌گویند و شرع در خصوص میزان آن صحبتی نکرده است؛ در ماده 449 قانون مجازات اسلامی ارش به این شکل تعریف شده است ( ارش، دیه غیر مقدر است  که میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تاثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می‌کند . مقرات دیه مقدر در مورد ارش نیز جریان دارد مگر اینکه در این قانون ترتیب دیگری مقرر شود. )

برای کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص دیه و احکام آن مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

به زبان ساده‌تر می‌توان ارش را به این شکل تعریف کرد که اگر شخصی به اعضای بدن دیگری آسیب وارد کند و میزان خسارت این آسیب در شرع  و قانون مشخص نباشد به این نوع از خسارت ارش می‌گویند؛ به همین خاطر است که قاضی در هر پرونده، به طور اختصاصی بعد از بررسی نظر کارشناس پزشکی قانونی و همچنین بررسی آسیب وارد شده بر زیان دیده، مقدار دیه غیر مقدر را تعیین می‌کند.

مبلغ دیه

مبلغ دیه در ماه‌های عادی و ماه‌های حرام متفاوت است به این شکل که در ماه‌های عادی این  مبلغ 480 میلیون تومان و در ماه‌های حرام 640 میلیون تومان می‌باشد منظور از ماه‌های حرام رجب، ذی القعده، ذی الحجه و محرم است که اگر در این ماه‌ها جنایات عمدی و یا جنایات غیر عمدی رخ دهد به مبلغ دیه، یک سوم دیه نفس اضافه می‌شود.

بر اساس ماده 563 قانون مجازات اسلامی ( از بین بردن هر یک از اعضای فرد و هر دو عضو از اعضای زوج، دیه کامل و از بین بردن هر یک از اعضای زوج، نصف دیه کامل دارد. خواه عضو مزبور از اعضای داخلی بدن باشد خواه از اعضای ظاهری مگر اینکه در قانون ترتیب دیگری مقرر شده باشد. )

اگر بخواهیم منظور از اعضای زوج و فردی که در ماده به آن اشاره شده است را با یک مثال بیان کنیم چشم‌های یک شخص عضو زوج محسوب می‌شوند که اگر هر دوی آن‌ها از بین برود دیه کامل باید پرداخت شود و اگر یکی از آن‌ها از بین برود نصف دیه کامل باید پرداخت گردد و در خصوص عضو فرد هم می‌توان به بینی اشاره کرد که با از بین رفتن آن باید مبلغ کامل دیه پرداخت شود؛ در خصوص دیه لاله گوش و شنوایی در ادامه مطالبی را با استناد به قانون مجازات اسلامی بیان می‌کنیم.

دیه لاله گوش | دیه گوش

همانطور که اشاره شد قانون مجازات اسلامی دیه گوش را در دو بخش دیه لاله گوش و دیه شنوایی مورد بررسی قرار داده است؛ در ادامه به بیان مواد قانونی در خصوص دیه لاله گوش می‌پردازیم.

ماده 600 قانون مجازات اسلامی: از بین بردن دو لاله گوش، دیه کامل و از بین بردن هر یک از آن‌ها نصف دیه کامل را دارد.

تبصره: از بین بردن نرمه هر گوش، موجب یک ششم دیه کامل است.

ماده 601 قانون مجازات اسلامی: پاره کردن لاله یک گوش، موجب یک ششم دیه کامل و پاره کردن نرمه یک گوش، موجب یک نهم دیه کامل است و در هر دو مورد در صورت بهبودی کامل، ارش ثابت است.

ماده 602 قانون مجازات اسلامی: فلج کردن لاله هر گوش، دو سوم دیه آن و بریدن لاله گوش فلج شده، یک سوم دیه آن را دارد.

ماده 603 قانون مجازات اسلامی:هر گاه لاله گوش به نحوی قطع شود که استخوان زیر آن ظاهر گردد علاوه بر دیه لاله گوش، دیه موضحه نیز باید پرداخت شود. ( منظور از دیه موضحه پنج صدم دیه کامل است و حاصل جنایتی است که پوست روی استخوان را از بین ببرد و استخوان مشخص شود. )

ماده 604 قانون مجازات اسلامی: گوش شنوا و نا شنوا یا معیوبی که لاله آن سالم و دارای حس و حیات کامل باشد در احکام این فصل یکسان هستند .

ماده 605 قانون مجازات اسلامی: پاره کردن پرده گوش، موجب ارش است و اگر در اثر آن حس شنوایی نیز از بین برود یا نقصان پیدا کند، دیه آن نیز باید پرداخت شود.

ماده 606 قانون مجازات اسلامی: هرگاه آسیب رساندن به گوش به حس شنوایی سرایت کند یا موجب سرایت به استخوان و شکستگی آن شود هر کدام دیه جداگانه‌ای دارد.

برای آشنایی با دیه اعضای بدن کلیک کنید.

دیه شنوایی | دیه گوش

پیشتر در خصوص دیه لاله گوش مطالبی بیان شد و در ادامه احکام قانون را در خصوص دیه شنوایی مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ماده 682 قانون مجازات اسلامی: از بین بردن شنوایی هر دو گوش دیه کامل و از بین بردن شنوایی یک گوش نصف دیه کامل دارد هرچند شنوایی دو گوش به یک اندازه نباشد.

ماده 683 قانون مجازات اسلامی: از بین بردن شنوایی گوش شنوای شخصی که یکی از گوش‌های او نمی‌شنود، موجب نصف دیه کامل است.

ماده 684 قانون مجازات اسلامی: کاهش شنوایی در صورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد.

ماده 685 قانون مجازات اسلامی : هر گاه با قطع یا از بین بردن گوش و یا هر جنایت دیگری شنوایی از بین برود یا نقصان یابد هر یک از جنایت‌ها، دیه یا ارش جداگانه دارد.

ماده 686قانون مجازات اسلامی: هر گاه در اثر جنایتی در مجرای شنوایی، نقص دائمی ایجاد شود به نحوی که به طور کامل مانع شنیدن گردد، دیه شنوایی ثابت است و در صورتی که نقص موقتی باشد ارش تعیین می‌شود.

ماده 687 قانون مجازات اسلامی: هر گاه کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده است در اثر کر شدن نتواند سخن بگوید و یا کودکی که تازه زمان سخن گفتن او فرا رسیده است در اثر کر شدن نتواند کلمات دیگر را یاد گیرد و بر زبان آورد، علاوه بر دیه شنوایی، دیه یا ارش زوال یا نقص گفتار نیز، حسب مورد ثابت می‌شود.

ماده 688 قانون مجازات اسلامی: هر گاه در اثر جنایتی حس شنوایی و گویایی، هر دو از بین برود، هر کدام یک دیه کامل دارد.

چه اشخاصی می توانند دیه را دریافت کنند؟

اشخاصی که می‌توانند دیه را مطالبه کنند عبارتند از شخص مجنی علیه ( شخصی که جرم به ضرر او واقع شده است)، اولیای دم و یا اشخاصی که دیه به عنوان بخشی از ارث آن‌ها واقع می شود؛ این اشخاص برای شکایت از شخصی که به آن‌ها آسیب رسانده است می‌توانند به دادگاه کیفری یا دادگاه حقوقی مراجعه کنند و تفاوت این دو دادگاه را می‌توان به این شکل بیان کرد که شکایت و درخواست دیه در دادگاه حقوقی مستلزم ارائه دادخواست است و همچنین هزینه دادرسی نیز باید در دادگاه حقوقی پرداخت شود ولی در دادگاه کیفری این چنین نیست. برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با برترین وکیلان و کارشناسان حقوقی کشور تنها با تماس با مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام در ارتباط باشید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دیه و نحوه تعیین آن ، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دیه و نحوه تعیین آن پاسخ دهند .

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه دیه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

دیه موی سر زن و مرد | دیه کندن موی سر زن و مرد

۶ بازديد

دیه موی سر از مواردی است که در قانون به آن پرداخته شده است. دیه در لغت به معنای رد کردن و راندن است و به اصطلاح از دیه به عنوان مالی یاد می‌شود که در صورت انجام جنایت باید پرداخت گردد. هم چنین عناوینی مانند خون بها و دیه مقدر نیز می‌توانند به عنوان مترادف این عبارت استفاده شوند در این مقاله سعی داریم که به بیان مفاهیمی نظیر ارش و دیه مو به طور جامع بپردازیم و در این راستا به قانون مجازات اسلامی نیز استناد می‌کنیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه دیه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  دیه موی سر زن و مرد

1-مفهوم دیه در قانون | دیه موی سر

در ماده  448 قانون مجازات اسلامی دیه مقدر به این شکل تعریف شده است: (دیه مقدر مال معینی است که در شرع مقدس به سبب جنایات غیر عمدی بر نفس، عضو یا منفعت، یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد، مقرر شده است.) اشخاصی که می‌توانند دیه را مطالبه کنند، شخص مجنی علیه (شخصی که جرم به ضرر او واقع شده است)، اولیای دم و یا اشخاصی هستند که دیه به عنوان بخشی از ارث آن‌ها واقع می‌شود. این اشخاص برای شکایت از شخصی که به آن‌ها آسیب رسانده است می‌توانند به دادگاه کیفری و یا دادگاه حقوقی مراجعه کنند.

تفاوت این دو دادگاه را می‌توان به این شکل بیان کرد که شکایت و درخواست دیه در دادگاه حقوقی مستلزم ارائه دادخواست است و همچنین در خصوص هزینه دادرسی نیز باید بیان کنیم که در دادگاه حقوقی می‌بایست پرداخت شود ولی در دادگاه کیفری این چنین نیست.

توصیه می کنیم مقاله دیه و نحوه تعیین آن را مطالعه نمایید.

2-مفهوم ارش در قانون | دیه موی سر

در ماده 449 ارش به این شکل تعریف شده است: (ارش، دیه غیر مقدر است  که میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تاثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده را با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می‌کند. مقررات دیه مقدر در مورد ارش نیز جریان دارد مگر اینکه در این قانون ترتیب دیگری مقرر شود.)

در تعریف ساده‌تر می توان ارش را به این شکل تعریف کرد که اگر شخصی به اعضای بدن شخص دیگری آسیب وارد کند و میزان خسارت این آسیب در شرع و قانون مشخص نباشد به این نوع از خسارت ارش می‌گویند. به همین خاطر قاضی در هر پرونده به طور اختصاصی بعد از بررسی نظر کارشناسی پزشکی قانونی و بررسی آسیب وارد شده بر زیان دیده مقدار آن را تعیین می‌کند.

3- مفهوم دیه مو در قانون مجازات اسلامی | دیه موی سر

موی سر و ریش مرد

ماده 576 : (کندن یا از بین بردن تمام موی سر یا ریش مرد، در صورتی که دیگر نروید، دیه کامل دارد و اگر دوباره بروید، نسبت به موی سر، ارش و نسبت به ریش یک سوم دیه کامل ثابت است. در این حکم فرقی میان موی کم پشت و پر پشت و کودک و بزرگ سال نیست.) به زبان ساده‌تر اگر موی صورت و سر مرد به شکلی از بین برود که دیگر رشد نداشته باشد، دیه کامل باید پرداخت شود. و اگر موی سر مرد به شکلی از بین برود که امکان رشد مجدد وجود داشته باشد ارش تعیین می‌گردد و در صورتی که موی صورت مرد به شکلی از بین برود که امکان رشد مجدد وجود داشته باشد ثلث دیه باید پرداخت شود.

موی سر زن

ماده 577 : (کندن و یا از بین بردن تمام موی سر زن، در صورتی که دیگر نروید، موجب دیه کامل زن و اگر دوباره بروید، موجب مهر المثل است. در این حکم فرقی میان موی کم پشت و پرپشت و کودک و بزرگ سال نیست.) منظور از مهر المثل در این ماده یکی از انواع مهریه است که برای تعیین مقدار آن به شأن زن توجه می‌شود و اختصاص به زمانی دارد که برای زن در عقد دائم مهریه تعیین نشده است و در ماده اشاره شده است که اگر از بین رفتن موی زن به نحوی باشد که امکان رشد مجدد وجود داشته باشد دیه معادل مهرالمثل است. حال اگر در چنین موقعیتی مهرالمثل بیشتر از دیه کامل باشد همان دیه کامل باید پرداخت شود.

دیه موی سر مرد و زن در صورتی که قسمتی از موی آن ها از بین برود

ماده 578 : (چنانچه قسمتی از موی سر زن یا مرد یا ریش مرد طوری از بین برود که دیگر نروید، باید به نسبت، دیه پرداخت شود و اگر دوباره بروید، در موی سر مرد، ارش و در ریش به نسبت از یک سوم دیه کامل و در موی سر زن به همان نسبت از مهر المثل ، باید دیه پرداخت شود.)

در چه صورتی ازبین رفتن موی سر دیه ندارد؟

ماده 579 : (کندن موی سر زن یا مرد یا ریش مرد، چنانچه با رضایت شخص یا در مواردی که اذن شخص معتبر نیست، با رضایت ولی او باشد یا به جهت ضرورت‌های پزشکی لازم باشد، دیه یا ارش ندارد.)

تشخیص روییدن و نروییدن مو با چه کسی است و به شکل انجام می شود؟

ماده 580 : (تشخیص روییدن و نروییدن مو با کارشناس مورد وثوق است. چنانچه نظر کارشناس بر نروییدن باشد و دیه پرداخت شود، ولی پس از آن خلاف نظر او ثابت گردد، باید مازاد بر ارش یا یک سوم دیه ویا مهر المثل، حسب مورد به پرداخت کننده دیه، مسترد شود و اگر نظر کارشناس بر روییدن باشد و ارش یا یک سوم دیه و یا مهر المثل، حسب مورد پرداخت شود ولی خلاف نظر او ثابت گردد، باید ما به التفاوت آن پرداخت شود.)

برای آشنایی با میزان دیه اعضای بدن کلیک کنید.

نکات دیگر در خصوص دیه موی سر

ماده 582 : (اگر مقداری از موی سر ، ریش و ابرو پیش از جنایت از بین رفته باشد، زایل کردن باقی مانده آن‌ها، حکم از بین بردن قستی از مو را دارد.)

ماده 583 : (هرگاه با از بین بردن عضو یا پوست و مانند آن، موی سر، ریش یا ابرو از بین برود، علاوه بر دیه مو یا ریش یا ابرو، حسب مورد دیه یا ارش جنایت نیز پرداخت می‌شود.)

ماده 586 : (ملاک مسئولیت صدمه به مو، از بین بردن آن است و شیوه از بین بردن مانند کندن یا سوزاندن، تاثیری در حکم ندارد.)

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری در زمینه دیه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دیه مو سر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دیه مو سر پاسخ دهند .

ثبت طرح صنعتی چگونه است؟ هزینه و سامانه ثبت طرح

۷ بازديد

مراحل ثبت طرح صنعتی چیست؟ شکل و ظاهری که برای یک محصول صنعتی طراحی می‌شود را طرح صنعتی می‌گوییم. و ثبت این طرح صنعتی بر اساس تشریفات و مقررات مربوط به اداره مالکیت معنوی انجام می‌شود. جهت ثبت یک طرح صنعتی کافی است افراد متقاضی به سایت مرکز مالکیت معنوی بروند. سپس اظهارنامه ثبت طرح صنعتی را تکمیل نمایند و طرح خود را تحویل دهند. در ادامه این مطلب به ثبت طرح‌صنعتی، نحوه انجام آن و مدارک و شرایط لازم می‌پردازیم. در صورت نیاز به تمدید و یا صدور پروانه بهره برداری کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه صلاحیت بهداشتی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع:  ثبت طرح صنعتی چگونه است؟ هزینه و سامانه ثبت طرح

ثبت طرح صنعتی چیست ؟

طرح صنعتی در ماده 20 قانون ثبت اختراعات و طرح‌های صنعتی تعریف‌شده است. بر اساس این ماده طرح صنعتی، طرح صنعتی درواقع شکل و فرم ظاهری است. که یک محصول صنعتی یا یک کالای صنایع‌دستی داراست. طرح‌های صنعتی شامل محصولات صنعتی و صنایع‌دستی مثل جواهرات، لباس، زیورآلات و اقلام لوکس دیگر می‌شود. بنابراین با توجه به این تعریف از طرح صنعتی می‌توانیم معنای ثبت طرح‌صنعتی را توضیح دهیم.

ثبت طرح صنعتی یک فرآیند است که طی آن شکل و فرم ظاهری محصول صنعتی یا کالای صنایع‌دستی با توجه به تشریفات و مقررات قانون مالکیت معنوی در اداره مالکیت معنوی ثبت می‌شود. در نتیجه‌ی ثبت یک طرح‌صنعتی، از کپی و تکرار طرح توسط تولیدکنندگان دیگر جلوگیری می‌شود. بنابراین تولیدکننده و صنعتگران برای جلوگیری از سوءاستفاده یا کپی از آثار خود توسط رقبای تجاری، با پرداخت هزینه لازم طرح ابداعی خود را به صورت قانونی و به نام خود ثبت می‌کنند. اگر فردی اقدام به کپی از طرح نماید مرتکب جرم شده است و قابل‌پیگیری است.

عملیات ثبت طرح‌صنعتی، موجب می‌شود طرح انحصاری شود که افزایش فروش و بازگشت سرمایه اولیه را به دنبال دارد. همچنین ارزش محصول صنعتی نیز با ثبت طرح صنعتی افزایش می‌یابد. بدین ترتیب دارایی شرکت تجاری نیز رشد می‌یابد. البته امکان انتقال طرح صنعتی بعد از ثبت آن نیز وجود دارد. یعنی صاحب طرح می‌تواند در قبال دریافت مبلغی طرح خود را بعد از ثبت به هر فرد متقاضی واگذار نماید. علاوه بر آن ثبت طرح‌صنعتی در شرایطی امکان استفاده از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان و تأسیس شرکت دانش‌بنیان را به صاحب طرح ایجاد می‌کند.

چه طرح‌های صنعتی را می‌توانیم ثبت کنیم ؟

گفتیم که افرادی که یک طرح‌صنعتی ایجاد کرده‌اند می‌توانند جهت جلوگیر از کپی طرح توسط رقبای خود طرح مذکور را در اداره مالکیت معنوی ثبت کنند. اما آیا تمامی طرح‌های طراحان قابل ثبت است. ماده 84 آیین‌نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات از طرح‌های صنعتی و علائم تجاری که توسط قانون حمایت و ثبت نمی‌شوند را معرفی می‌کند.

بر اساس این ماده طرحی که اصیل یا جدید نباشد؛ طرحی که فقط به علت نتیجه عملکرد فنی محصول ایجاد شود. طرحی که نماد یا نشان‌های رسمی داشته باشد. و درنهایت طرحی که مخالف اخلاق حسنه و نظم عمومی باشد؛ از جانب قانون حمایت نمی‌شود و ثبت طرح انجام نمی‌گیرد.

با توجه به این ماده یکی از نکات مهم برای ثبت طرح‌صنعتی این است. که طرح‌صنعتی باید اصیل و جدید باشد. مقصود از طرح جدید این است که تا پیش از تسلیم اظهارنامه توسط متقاضی یا طراح یا پیش از زمان ادعای حق تقدم؛ هیچ طرحی همانند طرح مذکور، به عرضه عمومی نرسیده باشد. و مقصود از طرح اصیل این است که طرح مذکور مستقلاً توسط طراح ایجادشده باشد و از طرح‌های موجود در بازار کپی نشود. یعنی به شکلی باشد که افراد آگاه با مشاهده محصول متوجه شوند که متفاوت از طرح‌های دیگر است و آن‌ها را یاد محصول دیگری نمی‌اندازد.

برای انجام امور ثبت علائم تجاری کلیک کنید.

شرایط لازم جهت ثبت طرح صنعتی

در قسمت قبل اشاره کردیم یکی از مهم‌ترین شرایط ثبت طرح صنعتی این است که طرح‌صنعتی اصیل و جدید باشد. علاوه بر این ویژگی از دیگر شرایط قانونی ثبت طرح تکمیل و تسلیم اظهارنامه مخصوص ثبت طرح‌صنعتی به مرجع ثبت می‌باشد. در مورد اظهارنامه باید توجه داشت که بر اساس قانون این اظهارنامه و اسناد ضمیمه آن باید به زبان فارسی باشند.

اگر مدارک و اسناد ضمیمه به زبان دیگری باشند لازم است که متقاضی ترجمه آن‌ها را ضمیمه کند. و اگر ترجمه همه اسناد و مدارک برای متقاضی میسر نبود. می‌تواند یک توضیح خلاصه از مدارک و اسناد به زبان فارسی الصاق نماید. البته در زمان بررسی تقاضا مرجع ثبت می‌تواند ترجمه رسمی برای مدارک ضمیمه‌شده را درخواست نماید. در مواردی که اصطلاحات تخصصی معادل فارسی ندارند. ذکر همان اصطلاحات بدون ایراد است.

مدارک لازم جهت ثبت طرح صنعتی

اگر شما قصد ثبت یک طرح‌صنعتی را در اداره مالکیت معنوی دارید باید مدارک زیر را تهیه نمایید.

اول؛ اظهارنامه مخصوص ثبت طرح‌صنعتی را کامل و تسلیم کنید. این اظهارنامه دوبرگی است. همچنین هم‌زمان یا حداکثر 15 روز بعد از ارائه اظهارنامه مدارک مربوط به حق تقدم را نیز ارائه نمایید.

دوم؛ مدارک شناسایی خود را جهت احراز هویت تحویل دهید. برای اشخاص حقیقی مثل کپی شناسنامه و کارت ملی که برابر با اصل شده است. و برای اشخاص حقوقی مثل آگهی تأسیس و آخرین تغییرات که در شرکت رخ داده است. همچنین اگر تقاضای ثبت توسط نماینده قانونی شرکت انجام می‌شود باید مدارک نماینده جهت احراز سمت ارائه شود.

سوم؛ 5 نمونه از شکل یا تصویر محصول موردنظر ارائه دهید. خواه طرح صنعتی شما دو بعدی باشد و یا طرح صنعتی سه بعدی باشد.  نکات مهمی در مورد مشخصات در تصاویر طرح صنعتی باید رعایت کنید. این نکات عبارت‌اند از: ابعاد تصویر حداکثر آ4 و حجم تصویر حداکثر 500 کیلوبایت باشد. اسکن به صورت عمودی از تصویر انجام گیرد. تصویر رنگی باشد و پس‌زمینه ساده طرح تا قابل رؤیت باشد.

چهارم؛ هزینه‌های لازم یعنی هزینه  اظهارنامه و در صورت وجود هزینه‌های اضافی را پرداخت کنید و رسید آن را ارائه نمایید.

پنجم؛ در شرایطی که طراح نمی‌خواهد اسمی از وی در ثبت طرح‌صنعتی مطرح شود. شما به عنوان متقاضی ثبت طرح موظف هستید. که یک درخواست کتبی جهت عدم ذکر اسم طراح را اسکن نمایید. آن را در پرونده الکترونیکی الصاق کرده و به مرجع ثبت ارائه دهید.

برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه صلاحیت بهداشتی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

ثبت طرح صنعتی به چه معناست ؟

ثبت طرح‌صنعتی یک فرآیند است که طی آن شکل و فرم ظاهری محصول صنعتی یا کالای صنایع‌دستی با توجه به تشریفات و مقررات قانون مالکیت معنوی در اداره مالکیت معنوی ثبت می‌شود.

چرا طرح صنعتی را ثبت می‌کنیم ؟

تولیدکننده و صنعتگران برای جلوگیری از سوءاستفاده یا کپی از آثار خود توسط رقبای تجاری، با پرداخت هزینه لازم طرح ابداعی خود را به صورت قانونی و به نام خود ثبت می‌کنند.