جرم به معنای عملی غیرقانونی است که توسط قانونگذاران منع شده است و مجرم نیز به کسی گفته میشود که مرتکب جرم شده باشد. جرائم انواع مختلفی دارند و هر فردی که مرتکب جرمی شود بر اساس جرم ارتکابیاش مجازات خواهد شد. گاهی اوقات افراد از به اجرا درآوردن جرم پشیمان میشوند که در این مواقع ممکن است شروع به جرم صورت گرفته باشد. در ادامه قصد داریم در خصوص شروع به جرم و مجازات قانونی آن توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
منبع: شروع به جرم | تعریف قانونی – مجازات – دامنه شمول شروع به جرم
شروع به جرم به چه معناست ؟
شروع به جرم به معنای به اجرا در آوردن جرم بوده که فرد مجرم پس از مدتی به دلایل مختلف از این کار دست میکشد و ارتکاب جرم را ادامه نمیدهد. در این صورت میتوان گفت که شروع به جرم صورت گرفته است. در قانون کشور ما شروع به جرم نیز یک جرم جداگانه به حساب میآید و برای آن مجازات به خصوصی در نظر گرفته شده است. البته شروع به جرم در خصوص تمامی جرائم شامل مجازات نمیشود و تنها در برخی موارد که قانونگذار تعیین کرده است میتوان برای مجرم مجازات در نظر گرفت.
شروع به جرم در خصوص کدام جرائم اعمال میشود ؟
همانطور که گفتیم شروع به جرم در خصوص همه جرائم شامل مجازات نمیشود و تنها در برخی موارد فردی که ارتکاب جرم را آغاز کرده است طبق قانون مجازات میشود. برخی جرایم به دلیل ماهیتشان امکان تحقق شروع به جرم در خصوصشان وجود ندارد. در ادامه به بیان برخی مصادیق جرائمی که در صورت شروع به جرم شامل مجازات میگردند میپردازیم:
- شروع نمودن به جعل و تزویر.
- شروع نمودن به حرق عمارت.
- شروع به خرابکاری کردن در تاسیسات عمومی.
- شروع نمودن به آدم ربائی.
- شروع نمودن به جرم قتل عمدی.
- شروع نمودن به سرقت مشدد.
- شروع نمودن به ارتشا.
- شروع نمودن به کلاهبرداری.
- شروع نمودن به اختلاس.
- و…
مجازات شروع به جرم
شروع به عملی که در قانون منع گردیده و خلاف اعلام شده است جرم میباشد و شامل مجازات میشود. مجازات شروع به جرم با توجه به درجه و شدت جرم مورد نظر تعیین میشود که به شرح زیر میباشد:
- شروع به جرم در خصوص جرائم با مجازات سلب حیات، حبس دائم و حبس تعزیری درجه یک الی سه: مجازات شروع به جرم حبس تعزیری درجه چهار خواهد بود.
- شروع به جرم در خصوص جرائم با مجازات قطع عضو و حبس تعزیری درجه چهار: حبس تعزیری درجه ۵.
- شروع به جرم در خصوص جرائم با مجازات شلاق حدی، حبس تعزیری درجه پنج: مجازات شروع به جرم حبس تعزیری، شلاق و جریمه نقدی درجه ۶ خواهد بود.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شروع به جرم، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شروع به جرم پاسخ دهند.
سوالات متداول
مفهوم شروع به جرم چیست ؟
شروع به جرم یعنی فردی قصد ارتکاب جرمی را دارد و آن را به اجرا در میآورد اما بعد از مدتی از ارتکاب آن دست میکشد.
شروع نمودن به آدم ربایی شامل مجازات میشود ؟
بله شروع نمودن به آدم ربایی نیز شامل مجازات خواهد شد که توضیحات کاملتر در متن مقاله آمده است.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
منبع: شروع به جرم | تعریف قانونی – مجازات – دامنه شمول شروع به جرم